top of page
Keresés

Harmati Tamás: „A Győr elleni siker a jövő szempontjából is fontos volt”


Az NB III Észak-Nyugati csoportjának 8. fordulójában csapatunk 2-1-re nyert az ETO Akadémia vendégeként. A mérkőzést játékra teljesen alkalmatlan körülmények (szakadó eső, felázott pálya, szél) rendezték, ezzel együtt még értékesebb a három pont: Cseszneki Richárd szerzett vezetést nekünk a 34. percben, majd ugyan az 50. percben egyenlítettek a hazaiak, a 65. percben Buda Péter gólja döntött a javunkra.


A lefújás után vezetőedzőnket, Harmati Tamást kérdeztük - először is a mostoha időjárás okozta körülményekhez, amelyhez nem volt egyszerű alkalmazkodni.


“Egy dolgunk volt már a mérkőzés elejétől kezdve: csak az előttünk álló feladatra, magára a meccsre koncentráljunk. A körülményekhez alkalmazkodnunk kellett, viszont azt is tudni kell, hogy a mérkőzést követően senki sem fogja megkérdezni, milyen idő volt, milyen körülmények között zajlott a találkozó, vagy, hogy ki játszott, esetleg nem játszott. Csak az volt a fontos ezúttal is, hogy eredményesek tudunk lenni, vagy sem.”


A 16 éves Zámbó Márton remek teljesítménye (kiharcolt büntető, kiharcolt piros lap) kapcsán vezetőedzőnk elárulta, kifejezetten pozitív, hogy többen is élnek az adódó lehetőségekkel a keretből.


“Több fiatal is ott volt a pályán ezúttal is, és az utóbbi időben nyújtott teljesítménye miatt egy-két játékos valóban több játékpercet kap. Ez így működik, ha valaki él a lehetőséggel, de nemcsak a fiatalokra vonatkozik ez, hanem a felnőtt korú játékosokra is.”


A jövőre nézve is fontos lehet az, ahogyan alakult a győri meccs.


“Szerintem az első félidőt sikerült végig kontroll alatt tartanunk, sikerült is megszerezni a vezetést, viszont a második játékrészben egy olyan hibát követtünk el, amiről előzetesen pont beszéltünk. Volt tartása, lendülete, akarata a csapatnak visszajönni a meccsbe, úgyhogy szerintem ez nagyon nagy dolog. Fontos, hogy újra be tudták kapcsolni azt a gombot a srácok, amivel eredményesek tudtak lenni. A jövő feladata az, hogy ez a gomb ez már az elejétől fogva bekapcsolásra kerüljön, és lehetőleg addig tartson, amíg a játékvezető le nem fújja a találkozót.”


A következő fordulóban, október 1-jén 15 órától rangadót játszik csapatunk, a Tatabányát fogadjuk.


“Teljesen szokásos menetrendünk van az előttünk álló hétre. Hétfőn regenerációt, kompenzációt tartunk, aztán a játékosok kapnak egy pihenőnapot, majd onnantól ugyanúgy készülünk, mint általában” - zárta szavait Harmati Tamás.

bottom of page