top of page
Keresés

Harmati Tamás:„A mostani sorozatunk azt gondolom, nem néz ki rosszul, de nézhetne ki jobban is"

Szerdán a bajnokság 5. fordulójában a Bicske együttesét fogadjuk alkalmi otthonunkban, a BVSC Stadionban. A mérkőzés előtti napon Harmati Tamással beszélgettünk a találkozóról, vezetőedzőnk elismerően beszélt aktuális ellenfelünkről, de szóba került a keret jelenlegi állapota, valamint a csapat veretlenségi és kapott gól nélküli sorozata is.


A Bicske ellen valahogy sosem játszunk egyszerű mérkőzést, Csordás Csaba együttese minden alkalommal nehéz ellenfélnek bizonyul. A mértékadó magyarfutball.hu oldalon található adatok szerint a Bicskével eddig nyolc alkalommal találkoztunk, először 2011 novemberében, amikor is idegenben gól nélküli döntetlennel zártunk. Az első hazai összecsapás a bicskeiek ellen nem sikerült jól számunkra, mert bár igazán gólgazdag összecsapást játszott a két gárda egymással, ám végül a három pontot a Bicske szerezte meg, az 5-4-es győzelemnek köszönhetően. Hazai pályán amúgy négy alkalommal találkoztunk vasárnapi riválisunkkal, ezek közül hármat nyertünk a fentebb említett vesztes összecsapás mellett.


(Forrás: magyarfutball.hu)

Harmati Tamás számára sem ismeretlen a Bicske, eddigi pályafutása során már többször játszott a sárga-kékek ellen. Vezetőedzőnk kifejezetten jó véleménnyel van Csordás Csaba együtteséről, amelyre szerinte oda kell majd figyelni az idei bajnoki évad során.


„A múltban is játszottam az éppen aktuális csapatommal a Bicske ellen. Elég régóta egy folyamatosan fejlődő munka folyik Bicskén, a szakmai stáb több éve dolgozik együtt, kijelenthető, hogy jó kezekben van a csapat. Folyamatosan fejlődnek, erősödnek, egyre nagyobb tapasztalattal rendelkeznek és látszik, hogy merre szeretnének haladni. Azt gondolom, hogy a Bicskével komolyan kell számolni a bajnokság során.” – beszélt vezetőedzőnk aktuális riválisunkról.


Ami a Bicskei TC formáját illeti, a bajnokságban legutóbb vereséget szenvedtek hazai pályán a Gyirmót ellenében, viszont a Magyar Kupában – hozzánk hasonlóan – sikerrel vették a második kört, miután 4-0 arányban legyőzték a Pápát, Sóron Tibor két, valamint Szalai Dániel és Varga Szabolcs góljaival. Apropó Sóron, a bicskeiek támadója a legutóbbi szezont 19 góllal zárta és a tavaszi egymás elleni mérkőzésünkön is betalált (ősszel nem, mert akkor Barczi és Schuszter góljaival 2-0-ra mi nyertünk), adódik így a kérdés, hogy egy ilyen típusú játékosra kell-e külön figyelni.


„Az alapelvek mindig ugyanazok, legyen szó támadásról vagy védekezésről, de az erőforrásokat jobban kell csoportosítanunk ilyenkor. Nyilván tisztában kell lennünk az ellenfelünk erősségeivel, vagy éppen gyengeségeivel és ezt úgy kell a saját játékunkra levetítenünk, hogy a mi arcunk megmaradjon, amit mi szeretnénk az megvalósuljon, de figyelni kell arra is, hogy az ellenfél hol és miben lehet erős.” – adott apró betekintést a taktika egyes elemébe vezetőedzőnk.


Ami pedig csapatunk formáját illeti, Harmati Tamás együttese négy fordulót követően veretlen, 1 győzelem és 3 döntetlen a mérlege, a bajnokságban pedig a legkevesebb gólt kapta. Persze az is igaz, hogy a szerzett gól rublikában egyelőre nincs igazán sok találat, ám a helyzeteink megvannak, erre éppen vezetőedzőnk mutatott rá legutóbbi videós beszélgetésünk kapcsán. A szerdai mérkőzést néhány hiányzóval várja csapatunk, ugyanis egy kisebb betegséghullám futott át a kereten.


(Fotó: Szabó Péter)


„A sérülések szerencsére elkerülnek bennünket! Büszkék vagyunk arra, hogy izomsérülések nem történtek még a csapatnál. Volt egy kisebb betegséghullám, amely átszaladt ugyan a csapaton, ez persze nehezíti a stáb dolgát, hiszen a keretünk nem annyira mély, ezért mi az apróbb változásokat is hamar és érzékenyen érezzük, de biztos vagyok abban, hogy aki pályára lép az adott mérkőzésen, az mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa. Azt nem gondolom, hogy a legfrissebb állapotban leszünk, de a hozzáállásunkon ez nem fog látszódni. Reméljük, hogy el tudjuk majd tüntetni azt az egynapos különbséget a Bicske ellen, amennyivel ellenfelünk többet pihenhetett.”


Ami pedig a fentebb már említett veretlenségi sorozatot illeti, erről így beszélt Harmati Tamás:


„Mindig az a célom, hogy a bajnokságban a csapat tudjon pozitív sorozatokat produkálni. Például minden meccsen szerezzen gólt, vagy legyen kapott gól nélküli sorozatunk, vagy éppen győzelmi sorozatunk. Ezek mindig nagyon jók, mert ezek plusz motivációt adnak a játékosoknak, ami még jobbá teheti a koncentrációnkat. Viszont az is igaz, hogy ha az egyik megszakad, akkor már arra kell fokuszálnunk, hogy egy újabbat építsünk. A mostani sorozatunk azt gondolom, hogy nem néz ki rosszul, de nézhetne ki jobban is. Büszke lennék nagyon a csapatra, ha a hétvégére is megmaradna a veretlenségünk és legalább egy győzelmet aratnánk.” – zárta a beszélgetést vezetőedzőnk, Harmati Tamás.


Szerdán egy esetleges győzelemmel – és az eredmények számunkra kedvező alakulásával – akár a tabella negyedik helyére is felléphet együttesünk. Közvetlen riválisaink ráadásul egymás ellen játszanak, a Gyirmót Dorogon vendégszerepel, a Kelen pedig Zalaegerszegre utazik, míg vasárnapi ellenfelünk, a Szombathely a Komáromot fogadja. A Bicskei TC elleni bajnoki szerdán 17:30 órakor veszi kezdetét, a BVSC-Zugló Stadionban.

bottom of page