top of page
Keresés

Harmati Tamás: „A sorozatok fontosak, de még csak a bajnokság egyharmadánál tartunk”


Az NB III-as bajnokság 11. fordulóját rendezik a hétvégén, bajnoki éllovas csapatunk vasárnap a Csorna együttesét fogadja. Vezetőedzőnkkel, Harmati Tamással ültünk le beszélgetni, hogy szokás szerint felvezessük a soron következő mérkőzésünket. Szakvezetőnk hangsúlyozta, nehéz összecsapásra számít, még akkor is, ha sokan egy kézlegyintéssel elintéznék a sereghajtó Csornát.


„Több szempontból is nehéz mérkőzés lesz a Csorna elleni, sőt nevezhetjük a legnehezebbnek. Egyrészt, mert ez a soron következő meccsünk és mindig az éppen aktuális a legnehezebb” – vágott rögtön a közepébe vezetőedzőnk.


Csapatunkra nem jellemző, hogy lebecsülné bármelyik ellenfelét, mindig a kellő tisztelettel állunk bele az aktuális mérkőzésbe, ezúttal sem lesz ez másként, emlékeztetett vezetőedzőnk.


„Mindig veszélyes dolog a sereghajtó ellen játszani. Ha nem figyelünk, akkor kényelmessé válhatunk és az kihathat a teljesítményünkre és azt nagyon nem szeretnénk. Most van lehetőségünk bizonyítani azt, hogy mindig ugyanúgy készülünk ugyanúgy tiszteljük az ellenfelünket”


A Csorna nehéz helyzetben van, 10 fordulót követően a tabella 16., utolsó helyén áll mindössze 3 megszerzett ponttal. A vendégekkel kapcsolatos legfrissebb hír, hogy a Bicske elleni bajnokijukon elért 1-1-es döntetlent az MLSZ versenybizottsága 3-0-s vereséggé (3-0-gólkülönbséggel) változtatta, ugyanis egyik játékosuk adminisztrációs hiba miatt egy csapattársa – egészen pontosan a 16 éves névrokona – játékengedélyével lépett pályára. A csapatnál szeptember közepén edzőváltás történt. Az új szakvezető a 40-szeres válogatott, a BVSC-vel a tavalyi NB III-as bajnokságot veretlenül megnyerő Urbán Flórián lett, aki éppen azon az ominózus Bicske elleni bajnokin debütált a csornai kispadon – ahol amúgy korábban, egészen pontosan 2016-ban már ült egy rövid ideig. A bajnokságban utoljára augusztus elején tudott győzni a Csorna, azóta hét vereséget számlál (a szeptemberi, zöld asztalnál elvesztett mérkőzést is beleértve), ám Harmati Tamás szerint a vendégek jelenlegi helyezése csalóka képet mutat és az edzőváltás adta új impulzus véleménye szerint jótékonyan hathat majd a zöld-fehérekre.


(Fotó: Szabó Péter)


„Általában, amikor egy csapatnak nem megy és váltás történik az edzői poszton, akkor az új inger, az új edző hozhat pozitív változásokat. De azt gondolom, hogy Urbán Flórián előtt is jó edzője volt a Csornának és természetesen most is jó szakember irányítja a csornai csapatot. A hozzánk eljutott videofelvételek arról tanúskodnak, hogy egy játszós, focizós és szervezett csapat a Csorna, szóval biztos vagyok benne, hogy hamarosan elkezdik majd a felzárkózást” – beszélt a rivális gárdáról vezetőedzőnk.


Ami pedig csapatunkat illeti, 10 fordulót követően két pont előnnyel vezetjük a bajnokságot, a legutóbbi fordulóban Zalaegerszegről hoztuk el a három pontot. A 11. fordulót egy hatmeccses győzelmi sorozattal várjuk, ráadásul veretlenül. Utoljára hasonló veretlenségi sorozatot a feljutással zárult idényben jegyzett az NB III-ban a Kerület, ám Harmati Tamás szerint a hurrá hangulatnak még nincs itt az ideje, a sorozatok általában megtörnek, ő például nem tartja számon a pályafutásban eddig előfordult jó, vagy éppen rossz periódusokat.


„Valóban nem tartom számon ezeket. Voltak jó periódusok a pályafutásom során többször, de hát egyszer ugye minden jó vagy éppen rossz sorozat megszakad és onnantól már az előttünk állóra kell koncentrálnunk, azt kell építeni. A legfontosabb az, hogy legyen egy cél, ami elég motivációt ad a játékos vagy a csapat számára”


Adódik azért a kérdés, hogy a játékosok vajon foglalkoznak-e az aktuális sorozattal és ha igen, akkor hogyan tudja a stáb a földön tartani a keret tagjait, hogy még véletlenül se kényelmesedjenek el, - ahogy arról fentebb már szó volt - vagy éppenséggel nehogy teherként éljenek meg egy ilyen pozitív sorozatot, amely egy idő után akár nyomasztóvá is tud válni.


„Mindig azt mondom nekik, hogy minden mérkőzés egyben egy személyiségi teszt is, egy újabb alkalom, hogy meg tudják mutatni magukat. A sorozatok fontosak természetesen, de azért azt ne felejtse el senki sem, hogy még csak a bajnokság egyharmadánál tartunk. Az első harmad jól sikerült, ezt kimondhatjuk, hiszen az már a múlt. De, amit mondtam, ez egy új sorozat, jön a második harmad, ami legalább annyira fontos, sőt még fontosabb is, mint az eddigiek. Folyamatos a pörgés, jönnek a meccsek, amelyek közül mindig a soron következő a fontos”


A Csorna elleni bajnoki vasárnap 15 órától veszi kezdetét a BVSC Stadionban. Várjuk szurkolóinkat, teljen meg ezúttal is a lelátó és szurkoljuk ki csapatunknak az újabb 3 pontot! Hajrá Kerület!

bottom of page