top of page
Keresés

Harmati Tamás: "Az egységünk, szervezettségünk és a hozzáállásunk példa értékű volt ezen a meccsen"


Magabiztos és megérdemelt győzelemmel zárta a Tatabánya elleni rangadót Harmati Tamás együttese a bajnokság 9. fordulójában vasárnap, így továbbra is veretlen a szezon során, mostani sikerének köszönhetően pedig 6 győzelemmel és 3 döntetlennel az első helyről várhatja a következő fordulót.


Igazi értékmérő győzelmet aratott csapatunk vasárnap a bajnokság 9. fordulójában hazai pályán a Tatabánya ellen, hiszen riválisunk a szezonkezdet előtt a feljutást határozta meg első számú célként és eddig szinte hibátlanul menetelt a bajnokságban. A vasárnap délutáni mérkőzésen Harmati Tamás együttese magabiztosan kezdett, már az első percekben eljutott az ellenfél kapujáig, több helyeztet kidolgozva, ám ezek akkor még kimaradtak. A 22. percben aztán éppen annak a Zámbó Mártonnak köszönhetően szerezte meg a vezetést csapatunk, aki a találkozó előtti felvezető interjúban pont arról beszélt, hogy egy fiatal játékos számára a felnőttek között talán könnyebb beszállni egy mérkőzésbe, sem mint a kezdőcsapatban helyet kapva pályára lépni. Nos, fiatal támadónk cseppet sem tűnt megilletődöttnek, Cseszneki Richárd passzát tökéletes tempóban és mozdulattal juttatta a kapuba a 22. percben. A Tatabánya keményen nyomott, a bekapott gól után átvette az irányítást, ám a félidő végéig bár voltak veszélyes helyzetei a vendégcsapatnak, egyenlíteni nem tudott. A fordulást követően folytatódott a küzdelmes, fizikális játék, ám Barczi Dávidék állták a sarat, a stáb pont erre a kemény, brusztolós focira készítette fel a csapatot a találkozót megelőző héten.


A vendégek folyamatosan nyomtak, ám igazán veszélyes támadást, ordító helyzetet nem tudtak kidolgozni, vagy, ha esetleg úgy is tűnt, hogy szorulhat a hurok, akkor Hajagos Tamás húzta le a rolót, vagy éppenséggel védőink oldották meg az adott feladatot. Ha már a védelem szóba került, ki lehetne emelni az újra középső védőként pályára lépő Kulcsár Dávidot, aki ezúttal is nagyot játszott, kulcsfontosságú szituációban mentett, volt, hogy fejjel, de Marques-Airosa Patrk és Papp Máté is rendre jó döntéseket hozott és stabilan, fegyelmezetten oldották meg feladataikat. De igaz mindez a többi csapatrészre is, mindenki küzdött a másikért, harcolt a győzelemért, igazi csapatmunka volt a vasárnapi, Harmati Tamás együttese jelesre vizsgázott küzdésből. Összességében kijelenthető, hogy az edzői stáb utasításait maximálisan betartva, szervezetten - olykor látványosan - futballozva hozta le a csapat a rangadót, a mérkőzés végén szerzett két góllal - Buda Péter és Borbély Bence találataival alakult ki a 3-0-s végeredmény - pedig magabiztossá tette a győzelmét.


A találkozó után vezetőedzőnk, Harmati Tamás elégedetten értékelte csapata teljesítményét, kiemelve a legfőbb erényeket, amelyeket játékosai megcsillogtattak ezen a délutánon.bottom of page