top of page
Keresés

Harmati Tamás: "Jobban örültem volna, ha kicsit tovább tudnak élni a reményeink"Vasárnap közel 1000 néző előtt fogadta csapatunk a DVTK együttesét a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában. A találkozón érvényesült a papírforma, az NB I-es DVTK bizonyította, hogy miért tartják nagyon jó és szervezett csapatnak, ugyanakkor Harmati Tamás együttese sem vallott szégyent, két gólt szerzett NB I-es riválisa ellen és ezeken kívül is több helyzetet ki tudott dolgozni, ráadásul a mérkőzés utolsó harmadában már több fiatal is meg tudta mutatni magát, csapatunk második gólját nem mellesleg a saját nevelésű, mindössze 16 esztendős Zámbó Márton szerezte.


Már a találkozó első pillanataiban lehetett érezni, hogy ha valamire, akkor a hangulatra biztos nem lehet majd panasz vasárnap délután, hiszen szép számmal érkeztek a diósgyőri szimpatizánsok a mérkőzésre, de a Kerület-oldal is megtelt, a két tábor pedig a mérkőzés elejétől a végéig nagyon kitett magáért, folyamatosan buzdította kedvenceit. A Diósgyőr azt is rögtön a tudtunkra adta, hogy bizony nem követi el azt a hibát, amelyet magasabb osztálybeli gárdák szoktak alacsonyabban rangsorolt csapatok ellen, miszerint félvállról venné a kupacsatát, Kuznyecov Szergej együttese rögtön a kezdő sípszó után keményen beleállt a mérkőzésbe. Ennek az lett az eredménye, hogy a vendégek már az 5. percben megszerezték a vezetést, 25 perc elteltével pedig már 0-3 állt az eredményjelzőn. Csapatunk - amelyből ezúttal kapitányunk, Barczi Dávid betegség miatt hiányzott - azonban nem zuhant össze, sőt első helyzetéből rögtön gólt is szerzett, de még milyet: Buda Péter 17 méterről lőtte ki a felső sarkot. A félidőre 3-1-es DVTK vezetéssel vonultak le a csapatok, ám a második játékrészben tovább növelte előnyét a piros-fehér gárda. Ezt a félidőt is 3-1-re hozta a vendégcsapat, annak ellenére, hogy helyzeteink azért akadtak, - a legnagyobb talán Cseszneki Richárd előtt adódott - de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a DVTK is elpuskázott néhány lehetőséget. A találkozó legnagyobb pozitívumát a csapatunk második gólját jegyző Zámbó Márton szolgáltatta, aki 16 évesen tudott gólt jegyezni a Magyar Kupában.


(Buda Péter és Zámbó Márton góljai)


A találkozót követő sajtótájékoztatón vezetőedzőnk, Harmati Tamás ki is emelte, hogy a meccs utolsó részében már négy fiatal tartózkodott a pályán, de azt is elmondta, hogy tisztában volt a stáb azzal, hogy a DVTK a lehető leggyorsabban le szeretné rendezni a mérkőzést és örült volna, ha csapatunk reményei kicsit tovább tudnak élni. Kollégája, Kuznyecov Szergej a 6-2-es győzelem ellenére sem volt maradéktalanul elégedett, többek között a koncentráció hiányát emelte ki újságírói kérdésre.


(Harmati Tamás és Kuznyecov Szergej sajtótájékoztatója a mérkőzést követően)


A lefújást követően csapatunktól a bombagólt szerző Buda Péter nyilatkozott a mérkőzést közvetítő M4 Sport csatornának, de a Nemzeti Sport internetes portáljának a munkatársa is mikrofonvégre kapta játékosunkat, aki elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy tv-s meccsen tudta megmutatni szüleinek, hogy tud gólt lőni. Csapatunk második találatát szerző Zámbó Márton is nyilatkozott a napilap munkatársainak, fiatal játékosunkat többek között arról kérdezték, hogy milyen érzés ennyire fiatalon gólt szerezni a Magyar Kupában.


(Forrás: Nemzeti Sport - youtube)


Rutinos védőnk, Papp Máté szintén megszólalt a találkozót követően, az NSO munkatársának Máté arra mutatott rá, hogy csapatunk ahelyett, hogy beállt volna tíz emberrel védekezni, felvállalta a nyílt sisakos játékot.


„A bajnokságban a védekezés az erősségünk, hét meccsen négy gólt kaptunk, sajnos ez ma nem látszott – mondta az NSO munkatársának a lefújás után Máté. – Kihasználták, hogy ez egy meglehetősen nagy pálya, jól nyitottak területet mögöttünk. Talán ha beálltunk volna tíz emberrel védekezni, nem kapunk ennyit, de felvállaltuk a nyílt sisakos játékot. Reális ez a különbség, ha két osztály van a csapatok között, de hat gólt senkitől sem szabad kapni.”


Vasárnap összességében nem történt meglepetés, a találkozón érvényesült a papírforma, a DVTK hozta a számára kötelezőt, ugyanakkor Harmati Tamás csapata ezúttal is bizonyította erősségének többségét, például azt, hogy egységes, illetve hogy megvan benne a kellő küzdőszellem és hogy a feladást még hírből sem ismeri. A találkozó végén szokás szerint mindezt a kék-fehér szurkolótábor is elismerte, sőt vastapssal díjazta, de szurkolóinknak is kijárt a taps, hiszen ezúttal is csodálatosan buzdították kedvenceiket. A Magyar Kupától idén is a harmadik körben búcsúztunk, viszont innentől már maximálisan lehet a bajnokságra koncentrálni, amelyben a 8. fordulót veretlenül várja csapatunk, 4 győzelemmel és 3 döntetlennel. A hétvégén győri vendégjáték vár együttesünkre, Buda Péterék az ETO Akadémia otthonában lépnek pályára, majd a 9. fordulóban jön a Tatabánya elleni rangadó, alkalmi otthonunkban a BVSC Stadionban.


MOL Magyar Kupa 3. forduló


III. Kerületi TVE – Diósgyőri VTK 2–6 (1–3)

Budapest, Szőnyi út, 900 néző. Vezette: Derdák Marcell (Szalai Dániel, Ország Péter)


III. Kerület: Hajagos T. – Marques-Airosa P. (Kaszás, 58.), Kulcsár D., Erdei G., Papp M., Vankó I. – Borbély B. (Behovits, 74.), Cseszneki R. (Kósa, 82.), Buda P., Lapu A., (Török L., a szünetben) – Bartos J., (Zámbó M., 74.). Vezetőedző: Harmati Tamás


Diósgyőr: Danilovics – Gera D., Holdampf, Bárdos, Stephen – Feuillassier (Lukács D., 20.), Vallejo (Bényei, 63.), Pozeg Vancas (Csorbadzsijszki, 63.) – Pernambuco (Csatári, 75.), Jurina, Acolatse (Jurek, 63.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej


Gólszerző: Feuillassier (0–1) az 5., Acolatse (0–2) a 17., Pernambuco (0–3) a 25., Buda (1–3) a 37., Jurina (1–4) a49., Papp M. (öngól – 1–5) a 76., Zámbó M. (2–5) a 85., Lukács D. (2–6) a 89. percben(Címoldali fotó: Szabó Péter)

bottom of page