top of page
Keresés

Harmati Tamás: "Látszódtak elemek, amelyeket szeretnénk még tudatosabban használni a jövőben"


Két nappal a felkészülési időszak kezdetét követően Barczi Dávidékra már edzőmérkőzés várt, az NB III Keleti csoportjában az előző idényt a 11. helyen záró FC Hatvan otthonában. A találkozó kiegyenlített játékot hozott, végül 1-1-es döntetlennel zárult. Vezetőedzőnk, Harmati Tamás a mérkőzés végén elégedett nyilatkozott és rögtön a pozitívumokat emelte ki a találkozóval kapcsolatban.


A felkészülési időszak első edzőmeccsét az FC Hatvan vendégeként játszotta csapatunk, és ahhoz képest, hogy egy felkészülési mérkőzésről beszélünk, az érdeklődés megvolt a szurkolók részéről és nem csak hazai, de Kerület-drukkerek is érkeztek a találkozóra. Pedig az utazás mellett még a hőség is nehezítő tényező volt, aki csak tehette megpróbált árnyékba húzódni és onnan figyelni az összecsapást.


Harmati Tamás és asszisztense, Czvitkovics Péter két csapatra osztotta a keretet, így mindkét társaság egy-egy félidőt kapott a találkozón. Az első játékrészben Hajagos Tamás, Erdős Áron, Erdős Dávid, Hibjan Acuna José, Cseszneki Richárd, Behovits Máté, Borbély Bence, Lapu Andor, Erdei Gábor, Barczi Dávid és Kulcsár Dávid kaptak lehetőséget, míg a második félidőben a három próbajátékos, a kapus Petroff Zsombor, valamint két mezőnyjátékos, Jófejű Sándor és Bartos Julián mellett Hegedüs Levente, Jakab Richárd, Árva Bence, Kósa Marcell, Török László, Zámbó Márton, Vankó Imre és Marques Airosa Patrik léptek pályára.


Az első félidőben a kezdetekben legtöbbször a bal oldalon vezettünk támadásokat, Lapu Andor és Borbély Bence többször is el tudott futni és be tudott törni az ellenfél védekező területére, míg a jobb oldalon Kulcsár Dávidnak volt több ígéretes és határozott előretörése. Középen Barczi Dávid és Cseszneki Richárd próbáltak fazont szabni a játéknak, az első nagy helyzetünk éppen Barczi előtt adódott, az ellenfél labdavesztését követően, - észlelve, hogy a kapus jóval kintebb helyezkedik a kapujától, mint azt kellene - finoman visszaemelte a labdát, ám az végül ha kevéssel is, de fölé szállt. Ezt követően a hazaiaknak is voltak veszélyes elfutásai a széleken, ám összességében kiegyenlített játék folyt a pályán. A 11. percben aztán labdát vesztettünk az ellenfél területén és az ezt követő kontrából a Hatvan megszerezte a vezetést. A játék képe ezután sem változott, mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de egyik sem tudta a másikra ráerőltetni az akaratát. Kulcsár Dávidnak volt egy életerős lövése 17-18 méterről, amelyet a hatvani kapus fölé tudott tolni, illetve Borbély Bence közeli lövését blokkolta fontos pillanatban az egyik hazai védő, de összességében igazán nagy helyzetet nem tudtunk kidolgozni, így a félidőre maradt az 1-0-ás hazai vezetés.A második játékrészben jobban dominált csapatunk, Vankó Imre és Török László hátulról magabiztosan irányította a játékot, de a védekezésből is hatékonyan vették ki a részüket, éppen utóbbi mutatott be egy hatalmas mentést, amely során becsúszva akadályozta meg az ellenfél gólszerzését. A támadások során Kósa Marci is agilisan és veszélyesen játszott és ki kell emelni a próbajátékon lévő Bartos Juliánt, aki előbb kiharcolt egy büntetőt - igaz azt nem sikerült értékesítenie, mert a labda a kapufán csattant - majd ő szerezte csapatunk egyenlítő gólját a mérkőzés 72. percében. A hátralévő időben azonban több gól már nem született, maradt az igazságosnak mondható 1-1-es döntetlen.


"Tipikus első edzőmérkőzés volt, új játékosokkal, sok fiatallal. Úgy is próbáltuk tervezni a csapatokat, hogy két sorral tudjunk játszani mindkét félidőben, így mindenki 45 percet tudott a pályán tölteni. A törekvés megvolt arra, amit szeretnénk látni, a minőség, a frissesség pedig a későbbiekben érkezik és akkor hatékonyabb lesz a játékunk. Így is látszódtak elemek, amelyek szeretnénk még tudatosabban használni a jövőben. Folytatjuk tovább a felkészülésünket, amit elterveztünk azt szeretnénk végigvinni. Nagyjából az várható, hogy hasonló összetételű csapattal játszunk a hétvégén is, tehát fiatalokkal, rutinos játékosokkal és próbajátékon lévő futballistákkal. Követjük azt az utat, amit mi szeretnénk és amit jónak gondolunk." - értékelte a találkozót vezetőedzőnk, Harmati Tamás.


Ami pedig a folytatást illeti, következő felkészülési találkozónkat az Fradi II ellen vívjuk, szombaton 11 órától a Népligetben.

bottom of page