top of page
Keresés

Harmati Tamás: „Nekünk az lesz a feladatunk, hogy levegyük a nyomást a játékosokról”


Vasárnap a Magyar Kupa 3. fordulójában a DVTK együttesét látja vendégül Harmati Tamás csapata. A mérkőzés jeles esemény klubunk életében, hiszen a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is egy NB I-es csapat ellen léphet pályára együttesünk a kupasorozatban, ráadásul két korábbi kupagyőztes csatájáról van szó, de ha még ez sem lenne elég, akkor azt se felejtsük el, hogy a találkozót közvetíti a televízió is. A hétvégi kupameccs apropójából vezetőedzőnkkel, Harmati Tamással ültünk le beszélgetni, amely során szóba került a csapat felkészülése, az ilyen mérkőzésekkel járó esetleges nyomás, de arra is választ kaptunk a szakembertől, hogy mivel lenne elégedett a találkozó lefújását követően.


A vasárnapi DVTK elleni kupamérkőzés különleges esemény klubunk életében. Egyrészt, mert csapatunk egy NB I-es együttessel mérheti össze erejét az 1909 óta íródó rangos sorozatban - ráadásul teszi majd mindezt a televízió kamerái előtt - másrészt, mert keretünkben a rutinos játékosok mellett számos fiatal is megtalálható, akik hasonló szituációval azért még nem sokszor találták szemben magukat. Harmati Tamás véleménye szerint a vasárnapi kis túlzással csak egy meccs lesz a sok közül, szerinte a keret tagjai ugyanis tisztában vannak azzal, hogy mi vár rájuk és hogy mit kell tenniük annak érdekében, hogy versenyképesek legyenek egy NB I-es csapattal szemben.


„Nyilván egy ilyen mérkőzésen a játékosok sokkal koncentráltabbak lesznek, hiszen tudják, hogy magasabban jegyzett csapattal, játékosokkal fognak találkozni és alapból tudják azt is, hogy ahhoz, hogy versenyképesek tudjunk lenni, megfelelő hozzáállással kell viseltetni a találkozó és az ellenfél iránt. Amúgy a felkészülésünk megegyezett azzal, ahogy a Dorog elleni mérkőzésre vagy az azt megelőző találkozókra készültünk, de persze súlyozzuk azt is, hogy például kinél lesz többet a labda és nyilván próbálunk majd a saját arcunknak megfelelően futballozni, amennyire tudunk, akkor is, ha történetesen nincs nálunk a labda. Aztán az már egy másik kérdés, hogy ezt az állapotot meddig és milyen minőségben tudjuk majd fenntartani.” – beszélt a vasárnapi kupameccsel kapcsolatban vezetőedzőnk.


A találkozó esélyese papíron természetesen a vendég DVTK együttese lesz, de azért a labdarúgás történetében előfordult már párszor, hogy Dávid legyőzte Góliátot, elég, ha csak a tavalyi kiírásig lapozunk vissza, amely az Iváncsa Fradi elleni sikerétől volt hangos.

„Folyamatosan kerestünk példát a nemzetközi futballból és a hazait is böngésztük és találtunk akár Kerületes példát is az elmúlt időszakból, úgyhogy folyamatosan azt vetítjük a játékosok felé, hogy higgyenek abban, hogy a futballban valóban bármi megtörténhet, csak készen kell állni rá.” – mutatott rá a futball egyik örök közhelyére Harmati Tamás, miszerint a labda gömbölyű és bármi megtörténhet, egy mérkőzésen akár még egy kis csapat is legyőzheti a nagyot.


A játékosok, vezetőedzőnk elmondása szerint nem izgulnak, legalábbis a szokásos heti munka során nem lehetett erre utaló jeleket észrevenni a keret tagjain. Ugye a Magyar Kupa harmadik fordulójának a sorsolását már két hete tartották, ám a stáb nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a játékosok, ahogy mondani szokás „ne pörögjenek rá” a kupameccsre, hanem lehetőleg csak az előttük álló feladatokkal, az aktuális bajnoki mérkőzésekkel foglalkozzanak. Harmati Tamás szerint a keret partner volt ebben, így a felkészülés a szokásos mederben és hangulatban zajlott.


(Fotó: Szabó Péter)


„Az nagyon tetszett, hogy a játékosok nem lihegték túl ezt a találkozót, amikor ennek nem volt még itt az ideje. Most viszont már itt az ideje és bár még azért egy kicsit távol van a mérkőzés, de a hangulatra továbbra sem lehet panaszunk, a felkészülésünk a megfelelő ütemben zajlik, de azt azért el tudom képzelni, hogy a meccs közeledtével egy kicsit fokozódik majd az izgalom, a nyomás. Ezzel kapcsolatban nekünk az lesz a feladatunk, hogy levegyük ezt a nyomást a játékosokról és úgy használjuk föl a vasárnapi összecsapást, hogy azzal mi többek legyünk.” – beszélt a találkozóról, illetve az azzal járó esetleges nyomásról Harmati Tamás.


Az, hogy a vasárnapi összecsapás tv-s meccs lesz, természetesen még inkább növelheti a nyomást a játékosokon, ám Harmati Tamás szerint a keretben vannak olyan futballisták, akik pályafutásuk során már voltak hasonló szituációnak a részesei, ők bizonyára el tudják látni majd a fiatalabb vagy ilyen szinten tapasztalatlanabb társakat megfelelő tanácsokkal.


„Ne legyünk álszentek, ez egy fontos esemény egy játékos életében, hiszen meg tudja mutatni magát mindenki előtt, és azért ez így befolyásoló tényező lesz, de vannak itt játékosok, akik játszottak már tv-s meccset, úgyhogy azt gondolom, hogy nekik most segíteni kell azoknak a társaknak, akiknek még nem volt hasonlóban részük.”


Arra a kérdésre pedig, hogy mivel lenne elégedett vasárnap a lefújást követően, vezetőedzőnk szokásához hűen egy nagyon őszinte és merőben szimpatikus választ adott:(Fotó: Szabó Péter)


„Azzal lennék elégedett, hogyha ezt az egész mérkőzést fel tudnánk használni úgy, mint egy csapatépítő programot. Most igen nagy lehetőség lesz arra, hogy megmutassuk az, hogy milyen szervezettek és egységesek vagyunk, illetve azt is, hogy jó hozzáállással állnak bele egyénileg is a játékosok egy ilyen mérkőzésbe.”


Ahogy azt fentebb is írtuk, a vasárnapi találkozó esélyese a papírforma alapján természetesen a DVTK együttese, ám Harmati Tamás csapata a szezon során számtalanszor bizonyította már, hogy fegyelmezett, harcos, egymásért küzdő és megalkuvást nem tűrő játékkal komoly eredményt lehet elérni. Talán még egy olyat is, amelyre nem sokan számítanak.


Végezetül pedig néhány szurkolói információ:


A III. kerületi TVE – DVTK Magyar Kupa találkozót vasárnap 15 órától rendezik a BVSC Stadionban. A jegypénztárak a mérkőzés kezdete előtt másfél órával nyitnak, a vendégoldalon kártyás fizetésre nem lesz lehetőség. A DVTK szurkolók a Teleki Blanka utca felőli bejáraton közelíthetik meg a lelátót, illetve az autóval érkezők szintén az utcafronton található murvás területet használhatják parkolás céljára. A vendég drukkerek számára szintén a stadion fedett lelátójának az oldalán lesz kialakítva a mellékhelyiség, illetve a büfé is. Kérünk mindenkit, hogy sportszerűen buzdítsa kedvenceit.

bottom of page