top of page
Keresés

Hengereltek a TVE-s pólócsapatok!


A hétvégén nagyüzem volt korosztályos pólócsapataink háza táján, Bárány Attila és Pilny Gábor fiataljaira és Brezovszki Gerda ifjúsági és serdülő csapatara is bajnoki forduló várt. A siker ezúttal sem maradt el, csapataink hengereltek és 100%-os teljesítménnyel zárták a hétvégét.


A vasárnap délelőtti etapot a Bárány Attila és Pilny Gábor vezette fiú csapataink kezdték az országos bajnokságok II. osztályában, ezúttal a szegedieket láttuk vendégül. Két sima győzelem után, ifi csapatunk a 4. negyedben fordított így itthon tudtuk tartani mind a kilenc pontot. Délután a lányok következtek, Brezovszki Gerda csapatai budai riválisunkkal, az OSC Újbudával meccseltek. Örömjátékkal nyertünk ifiben, míg serdülőben viszonylag ritka, már-már kézilabdás eredmény született, így újabb hat pontot gyűjtöttünk.


Fiú serdülő bajnokság

III. kerületi TVE - Szeged II 13-7 (2-1, 4-2, 2-2, 5-2)


Bárány Attila:


„A mérkőzés nehézsége az volt, hogy néhány hete magabiztos, jó játékkal győztük le az ellenfelünket Szegeden és tartottam tőle, hogy ennek a tudatában szállunk vízbe. Fel is hívtam erre a srácok figyelmét, hogy ez egy teljesen más mérkőzés lesz. Sajnos nem tudtunk olyan koncentráltan és iramban játszani, mint legutóbb, így végig szoros volt a találkozó. Rengeteg helyzetet kihagytunk elől és buta hibákat követtünk el hátul. A Csapat erejét mutatja, hogy mindezek ellenére az utolsó negyedben el tudtunk lépni ellenfelünktől és végül hat góllal nyertünk. Gratulálok a győzelemhez a Csapatnak!Fiú ifjúsági országos bajnokság

III. kerületi TVE - Szeged II 13-10 (1-0, 2-6, 3-3, 7-2)


Bárány Attila:


„A szegedi ifi csapattal a legutóbb is nagyon kemény mérkőzést játszottunk, tehát tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Hasonlóan a serdülő meccshez, itt sem voltunk kellően koncentráltak és dinamikusak három negyeden keresztül. Az utolsó játékrész előtt kétgólos hátrányban voltunk, ekkor védekezést váltottunk, amiből le is tudtuk fordulni a fáradó ellenfelünket. Parádés utolsó játékrészt produkáltunk nem először a szezon során! Igazi csapatként küzdöttek a fiúk és kiváló egyéni teljesítményeket is láthatott a közönség ebben a periódusban. Azzal tudnánk előre lépni, ha a mérkőzés elejétől ilyen fordulatszámon tudnánk vízilabdázni mindig. Összességében nagyon sikeres napot zártunk és gratulálok mindhárom csapatnak a győzelemhez!”


TVE – Szeged II 12-5 (2-1, 5-0, 2-1, 3-3)


Pilny Gábor:


„Nagyon készültünk erre a mérkőzésre mert tudtuk, hogy Szegeden nem ment jól a játék, annak ellenére, hogy a mezőnyben jobbak voltunk ellenfelünknél. Nem estünk újra ugyanabba a hibába, nagyon erősen, koncentráltan kezdtünk, meg is lett az eredménye, már a harmadik negyedben 9-1-re vezettünk, így volt lehetőség a jövő évi gyerek csapat tagjait is játszatni éles mérkőzésen, akik nagyon szépen helyt álltak. Gratulálok minden csapatunknak, úgy a lányoknak mint a fiúknak mert mind a 15 pontot itthon tudtunk tartani!”Leány ifjúsági országos bajnokság

III. kerületi TVE – Genesys OSC Újbuda 19-1 (4-0, 2-0, 6-1, 7-0)


Brezovszki Gerda:


„Nagyobb lett a gólkülönbség mint amire előzetesen számítottam, de egyértelműen csak a győzelem volt elfogadható számunkra. Haladunk szépen előre a csoportgyőzelem felé, szeretnénk osztályozót játszani a legvégén a felsőházi tagságért, erre minden esélyünk megvan, jövő vasárnap már pontot is tehetünk rá.”


Leány serdülő országos bajnokság

III. kerületi TVE – Genesys OSC Újbuda 24-18 (6-6, 4-4, 6-3, 8-5)


„Ritkán látni ennyire hektikus mérkőzést vízilabdában. Sokan támogatják, hogy ez legyen az irány, a sok gól, mert arra vevő a közönség. Szerintem a lányok félreértették, nem úgy kell sok gólt szerezni, hogy védekezésben kivesszük a sportágra jellemző kontaktot, és egyszerűen hagyunk mindenkit gólt szerezni merő kedvességből. Ma ez a teljesítmény elég volt, mert túl tudtuk lőni a gyenge védekezésünket. Gratulálok a lányoknak a győzelmekhez, fontos hat pontot tartottunk itthon.”


bottom of page