top of page
Keresés

Hosszú szünet után újra a pályán utánpótlás csapataink


A nehéz és hosszú felkészülési időszakot követően újra a játéké a főszerep, ugyanis elrajtolt a tavaszi szezon immáron az összes korosztályos csapatunk számára. Ennél jobban nem is indulhatott volna az első bajnoki hétvége, ahol a 7 pályára lépő csapatunkból 6 győzelemmel startolt.

U16 III.ker.TVE - Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia

Hibátlan hetet zárt U19-es csaptunk. Behovits Mátééknak két mérkőzésen kellett bizonyítaniuk az elmúlt héten, előbb a Csep-Gól Fc SE majd a II. Ker. UFC ellen arattak magabiztos győzelmet.


U19

MLSZ REGIONÁLIS U-19 ÉSZAK-NYUGAT B csoport 16. forduló

2023.03.01 - 14:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep


III. kerületi TVE - Csep-Gól FC SE

2-0


Gólszerzők:

BEHOVITS MÁTÉ 21'

BEHOVITS MÁTÉ 90'


Mácsik Róbert U19 vezetőedző:

"Mindenképpen két, de akár több részre bontanám a mérkőzést.

Az első félidőben egy lényegesen jobb, szebb futballt játszottunk a második félidőhöz képest. Mondhatni a kezdő sípszót követően magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és a dominanciát.

Érződött ellenfelünkön, hogy a tengelyben történő játékunkat akarja semlegesíteni, nagyon szoros felállásban (5-3-2) játszottak ellenünk, és a mérkőzés legjavában középső zónában védekeztek. Valamint meg kell említeni, hogy a mérkőzés legjavában a megszerezett labdákat első érintésből igyekeztek előre ívelni, és így megkontrázni bennünket. Ritkán találkoztunk ennyire középső tengelybe tömörülő csapattal, mióta együtt dolgozom a csapattal, de számítottam egy ilyen lehetőségre az előző mérkőzésünket követően, az öltözőben két külön instrukció is elhangzott erre vonatkozóan, egyrészt, hogy tengelyben való játékunk legyen türelmes, ne sürgessük, ne kapkodjunk, azonban a szélességben való átadásaink gyorsak, lendületesek legyenek. Nem tudom azt mondani, hogy ezzel maradéktalanul elégedett vagyok, azonban az előre fele tengelyben folytatott átadásaink megfontoltabbak voltak a mérkőzés javában, mint korábbiakban és úgy gondolom lényegesen többet forgatjuk a játékot. Egyre több játékosom fejében van a forgatás gondolata, és a türelmesebb játék, azonban ebben még lényeges javításra szorulunk.

Igyekeztünk kombinatívan játszani, a saját futballunk megvalósítani, és ezt rákényszeríteni az ellenfelünkre, mi lenni a kezdeményező fél.

Az első félidőben sokszor bontottuk meg ellenfelünket szélességben, sokszor jutottunk el ellenfelünk kapujáig, azonban az utolsó érintések, lövések hibásak, pontatlanok voltak, így a kialakított helyzeteink kimaradtak. Rengeteget gyakoroljuk a kulcspasszokat a támadó zónában, különösen a kapu előterében, ezekben látok előre lépést, ellenben a befejezéseken még dolgoznunk kell. Azonban a két szélén sokkal nagyobb, és jobb teljesítményt várok, rengeteg labdát vesztettünk, rosszul vettük át, rosszul folytattuk a játékot.


Az első félidővel ellentétben a másodikban egy romlást mutattunk játékban, az idő előre haladtával váltunk egyre pontatlanabbá, kapkodóbbá. A passzaink nem értek célba, több labdavesztésünk volt, valamint az átmenetekben is lassabbak voltunk, körülményesebb volt az átszerveződésünk. Egy jobban kirajzolódott a fizikális hátrányunk, melyet még nem sikerült helyre hoznunk, ez meglátszott a letámadásaink során, illetve az átmenetek kivitelezése közben is.


Mindent összegezve láttam a mérkőzés során sok jó megoldást, kivitelezést, valamint a gyakorolt játékhelyzetek tudatos végrehajtását, épp úgy, ahogy indokolatlan kapkodó, rossz megoldást is. Az egyik legfontosabb feladatunk most az erőnléti állapotunk rendbe tétele, rendeződött a keretünk, teljes létszámmal edzünk, továbbá az egyéni teljesítmények, és mutatót játék javítása, fokozása."U19

MLSZ REGIONÁLIS U-19 ÉSZAK-NYUGAT B csoport 17. forduló

2023.03.05 - 10:00

Budapest, Panoráma Sportközpont (II. kerületi Sportcentrum - Kolozsvári u.)


II. ker. UFC - III. kerületi TVE

1-6


Gólszerzők:

8' ERDŐS DÁVID

11' BEHOVITS MÁTÉ

23' BEHOVITS MÁTÉ

33' BEHOVITS MÁTÉ

35' KOVÁCS-HANTOS ERIK

58' BÖSZTÖRI SZILVESZTER BENEDEK


Mácsik Róbert U19 vezetőedző:

"Élesen kezdtük a mérkőzést, az első pillanattól magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, úgy éreztem a csapaton, hogy jó formában lépünk pályára, összeszedettek, és eltökéltek vagyunk a győzelemre.


A hozzáállásunk meghozta a gyümölcsét, és a nyolcadik percben megszereztük a vezetést, majd pár perccel később növelni tudtuk előnyünk, összesen öt góllal még az első félidőben. Rengeteget gyakoroltuk a kapu előtti feladataink, ebben hiányt éreztem megoldások, kivitelezések terén, de úgy gondolom a mai napon lényeges előrelépést tettünk, és sokkal koncentráltabbak voltunk az utolsó érintéseink, kapura lövéseink alkalmával.


Az első perctől koncentrált volt a csapat, számítottunk ellenfelünk játékstílusára, valamint a tengelyben történő játékunk megnehezítésére, azonban a mai mérkőzésen mindkét akadályt sikerrel vettük. Felkészültünk a mögénk beívelt labdákra, jól védekeztük le őket, megvoltak az egymásra biztosítások, a fej párbajokból jól jöttünk ki, jól reagált a csapat, továbbá a belső középpályások labda nélküli mozgása kimagasló volt, szinte a mérkőzés egésze alatt megjátszhatóak voltak.


Taktikai szempontból javarészt "önálló" volt a csapat, a kiforgások, pozíció cserék folyamatosak voltak, a játékosok egymással kommunikálva hajtották végre az öltözőben megbeszélt instrukciókat, feladatokat, úgy gondolom ebben is tettünk egy előrelépést, sokkal gyorsabb, folytonosabb volt a pályán.


Kombinatívan játszottunk, rengeteg háromszöget alakítottunk ki, gyors egy maximum két érintős passzokkal járattuk a labdát, a forgatások néhol ugyan lassúak voltak, de rengeteg bontást hajtottunk végre a széleken, valamint a belső középpályások lényegesen több mozgásának köszönhetően tengelyben is sokkal több több labdát tudtunk megjátszani, abból folytatni a támadásunk.


A második félidő az elsőhöz képest pontatlanabb kezdéssel indult, szerettem volna lehetőséget adni csere játékosaimnak, így az addigi pályán lévő egységet megbontottam, és a folytatás tizedik percére 3 friss játékost küldtem a pályára. Kivétel nélkül jól szálltak be a mérkőzésbe, hozzá tudtak tenni egyéni jó megmozdulásokat, valamint koncentráltak voltak. Az így megbomlott egységet a félidő közepére sikerült rendeznünk, újra építenünk, és ismét egyre több ziccert sikerült kialakítanunk, azonban a helyzetek kezdtek elmaradni.


Vannak egyéni teljesítmények, amelyektől jobbat várok, illetve nem fordulhatnak elő olyan alapvető és egyszerű hibák, mint a kapott gólt megelőzően, ezeket a hibákat javítjuk, hogy még jobb játékot tudjunk létrehozni."Nem sikerült kihasználnia 45 percnyi emberelőnyét U17 es csapatunknak, így a meccs nagyrészében jellemző domináns és kezdeményező játék most nem párosult pontokkal Mónos Tamáséknak.


U17

MLSZ Országos U17 "B" Csoport 2. forduló

2023.03.04 - 11:00

Miskolc, DVTK Edzőközpont


DVTK - III.ker.TVE

1-0


Mónos Tamás U17 vezetőedző:

"A hétvégén Diósgyőr ellen idegenben játszottunk, a heti munka alapján teli önbizalommal érkeztünk és pontot, pontokat szerettünk volna elhozni a Diósgyőr ellen. A mérkőzést egy erős kezdő csapattal tudtuk elkezdeni. Az első félidőben egy nagyon jó iramú játék alakult ki, mert mindkét csapat azonos felfogásban stílusban játszott. A csapatok megpróbáltak az ellenfél térfelén labdát szerezni, amiből mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. A mérkőzésnek voltak olyan periódusai ahol a Diósgyőr hosszú előre vágott labdákkal próbálta megbontani a csapatunkat, de ezeket le tudtuk védekezni és összességében az első félidőben mi tudtunk dominálni és nekünk volt több helyzetünk és lehetőségünk. Második félidő elején egy Diósgyőri szabálytalanságot követően létszámfölényben tudtunk kerülni, mert kiállították az egyik játékosukat. Az ellenfél ezt követően visszaállt a saját 16-áig és onnan nem is akartak kijönni és igy próbálták tartani az eredményt. Ezek után javarészt az ellenfél térfelén folyt a mérkőzés, de sajnos a beadásainkat rendre szögletre és bedobásra mentették a védők. Többször átlövésekkel próbálkoztunk, amit a kapusuk nagy százalékban hárított. Ritkán találkozik a csapat ilyen helyzettel, hogy egy teljes komplett félidőt szinte emberelőnyben tud játszani. Sajnos nem tudtunk élni az adódó lehetőséggel.

A heti munkát hosszú idő elteltével teljes létszámban tudtuk elkezdeni. A minden napra tervezett munkát teljes egészében el tudtuk végezni, nem tizedelte a csapatot sérülés és betegség. A hétfő kedd szerdai napokon magas intenzitású edzéseket vezényeltünk. Csütörtökön taktikai elemek gyakorlása majd pénteken a mérkőzés előtti intenzív pörgős, rövid edzést tartottunk. Jövő héten a támadó és védekező pontrúgásokkal többet kell foglalkoznunk, hogy a magabiztosabbak legyünk a kapu előtt."Továbbra is veretlen Kun György csapata! U16-os együttesünk a Regionális Kiemelt Nyugat bajnokság 14. fordulójában a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia csapatát verte egy helyenként parázs hangulatú, brusztos meccsen 4-2 arányban. Kun Gyuriék ezzel 14. meccsükön 12. győzelmüket aratták és veretlenül, 38 ponttal vezetik a bajnokságot.


U16

MLSZ Regionális U16 Kiemelt Nyugat 14. forduló

2023.03.03 - 14:30 Budapest, III. ker. TVE Sporttelep


III. kerületi TVE - Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia

4-2


Gólszerzők:

POLONKAI ZSOMBOR 7'

GERŐ LUKÁCS LÁSZLÓ 25'

BORSAY MÁRK MILÁN 69'

BORSAY MÁRK MILÁN 91'

Kun György U16 vezetőedző:

"Pénteken délután, a Kaposvár csapatát fogadtuk a tavaszi első bajnoki mérkőzésen. Sajnos az elmúlt hat-hétben betegségek, és sérülések hátráltattak minket a felkészülés során. A csapat becsületére váljék a mai mérkőzés, értem ezt a mentalitásra és játékra! Jó szokásunkhoz hűen, nem tudtunk folyamatosan dominálni és az ellenfelünk is felszívta magát a mai mérkőzésre. Felállt védelemmel találtuk magunkat szemben a mérkőzés egészében, és csak a második félidőre döntöttük el a találkozót. Ebben a szezonban lépésről-lépésre tudunk majd haladni, és épülni fog a játékunk is a következő hetekben! Ami nekem személy szerint örömteli, az Dohány Máté, és Polonkai Zsombor beépítése az U17-es csapatunkba, továbbá szeretnék gratulálni Borsay Márknak, és Polgár Vincének, ők debütáltak a Kaposvár elleni bajnoki mérkőzésen. Ezért külön köszönet Kaszai Gábor U15-ös vezetőedzőnek!"

Értékes három pontot szerzett U15 -ös csapatunk Mosonmagyaróváron. A csapat erejét mutatja, hogy egy hullámzó, ki-ki mérkőzésen sikerült elhozni mindhárom pontot.


U15

MLSZ Regionális U15 Kiemelt Nyugat 14. forduló

2023.03.04 - 17:00

Mosonmagyaróvár, MTE 1904 Sporttelep


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - III. kerületi TVE

1-2


Gólszerzők:

31' DAJKA MIHÁLY

56' VALENT ANDRÁS


Kaszai Gábor U15 vezetőedző:

"Szombaton délután a Credobus Tehetség Központhoz látogattunk a tavaszi szezon első bajnoki mérkőzésén. Nehéz mérkőzésre számítottunk és ez a várakozásunk be is igazolódott. Az első percekben az ellenfél agresszív letámadásával nem tudtunk mit kezdeni, többször vesztettünk labdát és védekezésre kényszerültünk. Az első 10 perc után azonban megtaláltuk a ritmusunkat és átkerült a játék az ellenfél térfelére. Több helyzetünk is adódott a félidő középső szakaszában, de ezek közül csak egyet tudtunk gólra váltani. A félidő végén ismételten az ellenfél percei következtek, de átvészeltük ezt az időszakot. A második félidőben ismételten nehezen lendültünk bele, az ellenfélnek egy lövése megpattant a blokkolni próbáló Polgár Vince lábán és a labda a kapunkban kötött ki. Ezután nem estünk szét, nem pánikoltunk és jó volt hallani a játékosokat, hogy egymást biztatják, bátorítják. Ezután egy ki-ki meccs alakult ki, de a kialakuló területeket mi tudtuk jobban kihasználni és sok helyzetünk adódott. Pár perccel a pályára lépése után és Gosztola egyszemélyes kontrájának köszönhetően, Valent András higgadtan értékesítette a ziccerét, így újra mi vezettünk. Ezután az ellenfél minden szituációból az ívelést, az indítást és előre vágott labdákat választotta. Mi visszarendeződtünk a középső zónába és amikor lehetőségünk volt megindítottuk a letámadásunkat illetve a második labdák megszerzése után a kontráinkat. Voltak komoly lehetőségeink, de nem sikerült lezárni a mérkőzést. Az ellenfél az utolsó percekben még nyomás alá helyezte a kapunkat pontrúgások formájában, de álltuk a sarat és megnyertük a mérkőzést. Küzdelmes és intenzív mérkőzést sikerült megnyerni a szezon első fordulójában, ami sosem egyszerű. Nagyon jól küzdött a csapat és ugyan a játékunk nem volt gördülékeny, megérdemelten nyertük meg a találkozót. Gratulálok a csapatnak! Hajrá Kerület!"Végig irányította a mérkőzést Gyenes András csapata, akik egy gólgazdag mérkőzésen múlták felül ellenfelüket.


U14

MLSZ Országos U14 Alap csoport Nyugat 14. forduló

2023.03.04 - 13:00 Budapest, III. ker. TVE Sporttelep


III. kerületi TVE - Király SE

6-2


Gólszerzők:

GESZLER ÁDÁM 5'

VARGA SZABOLCS 21'

VARGA SZABOLCS 41'

BÁTI BÁLINT TIBOR 53'

VARGA SZABOLCS 63'

GESZLER ÁDÁM 67'

Gyenes András U14 vezetőedző:

"A mérkőzést végig mi irányítottuk, viszont a játékkal és az egyéni teljesítményekkel nem voltam elégedett.

Az első félidőben is több lehetőségünk lett volna gólokat szerezni, de a kapu előtt rosszul döntöttünk. A játékunkban pedig nem ismertük fel az egyszerűbb megoldásokat, amiből sokkal több előnyünk származott volna.

A második félidő elején szerzett gólunk viszont megnyugtatta a csapatot és elkezdtünk érettebben játszani.

Egy-két érintős játékunknak köszönhetően, többet tudtuk a támadó harmadig eljuttatni a labdát, amiből sok helyzetet tudtunk kialakítani.

Gratulálok a fiúknak!"U13-as csapatunk nem tétlenkedett, hazai pályán aratott, nagyarányú győzelemmel örvendeztette meg a kilátogató nézőket.


U13

MLSZ Országos U13 Dél-Nyugat 15. forduló

2023.03.05 - 13:00 Budapest, III. ker. TVE Sporttelep


III. kerületi TVE - Paksi Futball Club

5-0


Gólszerzők:

HIDVÉGI ÁDÁM 13'

MATUZ KRISTÓF 29'

HIDI GERGŐ 45'

BARTON OLIVÉR JÓZSEF 50'

HIDVÉGI ÁDÁM 69'


Mészáros Zsolt U13 vezetőedző:

"Kicsit kapkodtunk a mérkőzés első 10 percében, de akkor is mi irányítottuk a játékot. Az idő előrehaladtával pontosabbá váltunk. Sokat birtokoltuk a labdát és a széleken próbáltuk bontani az ellenfél védekezését, ebből több lehetőségünk adódott, amelyek akkor még kimaradtak, majd a negyed vége felé egy nagyon okos távoli lövéssel megszereztük a vezetést és ez nyugtatólag hatott a csapatra.

A mérkőzés 2.negyedében még többet birtokoltuk a labdát, gyorsan forgattunk, azonban sokszor a betömörülő vendégek ellen tengelyben próbálkoztunk gólszerzéssel, sikertelenül. A távoli kapuralövések hiányoztak, a gólunkat egy szélen vezetett támadás után értük el.

Az ellenfél kontráira figyelni kellett, mert bennük volt a gólveszély.

Az utolsó 2 negyedben nagyszerű, ötletes, kreatív focit játszottak a srácok. A helyzeteknek nagyjából a felét rúgtuk be. Amennyiben egy kicsit pontosabbak vagyunk technikai téren, kétszámjegyű lehetett volna az eredmény.

Dicséret illeti a csapatot, mert a mérkőzés végéig mindent beleadva fociztak és még több gólt akartak szerezni.

Gratulálok az ötletes, közönségszórakoztató játékhoz!

Hajrá TVE!"Az elmúlt hetek nehézségeinek nyoma sem volt Jakab Máté csapatán, ugyanis jó mentalitású, szórakoztató játékkal tartották itthon a három pontot.


U12

MLSZ Országos U12 Dél-Nyugat 15. forduló

2023.03.05 - 11:00 Budapest, III. ker. TVE Sporttelep


III. kerületi TVE - Paksi Futball Club

3-1


Gólszerzők:

PRÉM DOMONKOS 16'

PRÉM DOMONKOS 46'

MECHENTEL JIBRIL BERTALAN 70'


Jakab Máté U12 vezetőedző:

"A csapat már nagyon várta, hogy újra bajnoki mérkőzést játszhasson, többen mérkőzés hiányban is szenvedtek hiszen az elmúlt 3-4 hetünk nem úgy alakult a betegségek miatt, ahogyan azt elterveztük. Több új játékos bemutatkozhatott és mindenki pályára léphetett, aki hadra fogható, mert nem szerettem volna senkitől elvenni ezt a lehetőséget, hogy annyi hónap után újra bajnoki mérkőzésen bizonyíthasson.

A mérkőzés nagyon jól alakult hamar magunkhoz vettük a kezdeményezést és végre, azzal a régen várt egészséges agresszióval játszottunk, ahogy egy olyan csapatnak kell játszani, aki dominálni szeretne. Egyes részekben nagyon attraktívan és kombinatívan fociztunk, nagyon örülök, hogy győzelemmel sikerült indítanunk és remélem megalapoztunk egy még jobb szezont mint az őszi volt."


bottom of page