top of page
Keresés

Idejekorán véget ért az őszi szezon közönségkedvenc játékosunk számára


Fotó: Szabó Péter

A 17. fordulóban a Zalaegerszeg elleni hazai találkozón a 60. perc környékén egy ártalmatlannak tűnő szituációt követően le kellett cserélni Schuszter Ronaldot. Akkor még nem gondolta senki, hogy komoly probléma lehet, ám a mérkőzés utáni diagnózis szakadást mutatott ki a játékos hajlítójában, ami miatt az őszi szezonban már nem számíthat rá vezetőedzőnk, Aczél Zoltán. Játékosunkat természetesen rögtön megkerestük, hogy megtudjuk a legfrissebb híreket, de nem csak a sérülésről esett szó, hanem egy rövid szezonértékelőre is rá tudtuk venni, valamint azt is elárulta, hogy kinek szurkol a vasárnap óta zajló világbajnokságon.


Schuszter Ronald egy ideje már nem tud együtt edzeni társaival, fiatal játékosunk még a Zalaegerszeg elleni hazai bajnokin sérült meg. Leállnia teljesen nem kellett szerencsére, csak másfajta edzést írtak elő számára. Beszélgetésünk előtt éppen csapatunk fiziósával, Joó Rékával végezte az aznapra előírt feladatokat, különböző rehabilitációs gyakorlatok, szobakerékpározás és egy kis úszás szerepelt a programban.


„A közelítőm sérült meg. A múlt hét közepén éreztem egy edzésen, be sem tudtam fejezni. Azon a hétvégén a vasárnapi meccset viszont vállaltam, mert nem éreztem súlyosnak a dolgot. A meccs közepe táján aztán megcsúsztam és ahogy fölkeltem, akkor éreztem, hogy valami nem oké. A meccs után elküldtek ultrahangra, ami kimutatta, hogy nagyobb a baj, mint amire számítottam, ugyanis 23 milliméteres izomszakadást mutatott az ultrahang.” – adott gyors helyzetjelentést fiatal játékosunk.


Mindez azt jelenti, hogy Schuszi az őszi szezon során sem a Csorna elleni hazai, sem a Győr elleni idegenbeli meccsen nem léphet pályára, viszont, ha minden a tervek szerint alakul, akkor a téli alapozást már a csapattal együtt kezdheti meg.


„Igen, elvileg együtt kezdhetem a felkészülést a srácokkal. Az ilyen típusú sérülésekkel kapcsolatban azt szokták mondani, hogy annyi időt vesz igénybe a gyógyulás, amekkora a szakadás, szóval ahány milliméter, annyi nap. Ez az én esetemben egy bő két és fél hét.”


A szezon tehát sajnálatos módon idejekorán befejeződött támadónk számára, így viszont adta magát a kérdés, hogy ő maga hogyan értékeli az őszi teljesítményét.


„A tavalyihoz képest úgy érzem, hogy mindenképpen fejlődtem. Örülök, hogy sok játéklehetőséget kaptam, szerintem meg is dolgoztam érte, de ettől függetlenül hálás vagyok, hogy megkaptam a bizalmat, annak meg különösen örülök, hogy élni is tudtam vele. Ennél is jobb tavaszra számítok mind a saját, mind a csapat részéről. Ami engem illet, a góllövés és a gólpasszok terén szeretnék mindenképpen fejlődni. Az én pozíciómban ezek fontos kritériumok, többet kellene a kapu elé kerülnöm és ott kihasználni a lehetőségeimet.” – értékelte röviden szezonbeli teljesítményét Schuszi, rámutatva arra, hogy miben kell mindenképpen fejlődnie a jövőben.


A vasárnap óta tartó labdarúgó világbajnokság is természetesen szóba került a Schuszival folytatott beszélgetés során, fiatal játékosunk el is árulta, hogy kinek drukkol a katari tornán.


„Ha egy válogatottat kell kiemelnem, akkor az Argentína, mert hatalmas Messi szurkoló vagyok. Remélem jó meccsek lesznek és jó lesz ez a vb, amelyen amúgy szerintem nem lesz meglepetéscsapat.” – beszélt a világbajnoksággal kapcsolatos megérzéséről Schuszi.


Ami viszont a meglepetéscsapattal kapcsolatos megérzését illeti, az úgy tűnik nem jött be, ugyanis éppen a beszélgetésünk alatt játszották az Argentína - Szaúd-Arábia mérkőzést, amely hatalmas meglepetésre 2-1-es szaúdi sikerrel zárult. Reméljük Schuszit kedvenceivel kapcsolatban több meglepetés már nem éri, de amit még ennél is jobban kívánunk neki, az a mihamarabbi gyógyulás!

bottom of page