top of page
Keresés

Ifjú atlétáink a nyílt gyermekbajnokságban és az U12-es regionális csapatversenyen is remekeltekOktóber elején Budapesten rendezték meg a 2022. évi nyílt gyermekbajnokságot, míg pár héttel később, szintén a főváros adott otthont az U12-es Közép-Magyarország Kölyökből Atléta regionális versenynek. Mindkét eseményen népes csapattal képviseltette magát egyesületünk és szép sikereket értek el fiatal atlétáink.


Az UTE pályán rendezték meg a 2022. évi gyermekbajnokságot, ahol az U10-es korosztályba tartozó Kalcsu Lénárd 6. lett 60 méteren, míg távolugrásban egy 5. helyet szerzett. A magasugrást az U10-es korosztályban Kökényesi Marcell nyerte, 0.80 méteres eredménnyel.

Kislabdahajításban az U10-eseknél Barcza-Veiter Kornél az előkelő 6. helyen zárt 23.15 méterrel, míg Árvai Fanni az U10-es lányok 60 méteres síkfutás versenyében 16., míg távolugrásban 7. helyezést ért el.


Az U12-es fiúknál 600 méteren Bátor Kristóf hatodik lett, míg 60 méter gáton Brindza Márton, klubtársát, Berecz Fülöp Vincét megelőzve a dobogó második fokára állhatott fel, Losonci György pedig éppen csak lemaradt a dobogóról és végül 4. lett. Brindza később magasugrásban is szerzett egy ezüstérmet, míg Berecz távolugrásban lett 8. korosztályában.


Az U12-es lányoknál Kovács Eliza megnyerte a 300 méteres versenyt, míg a 4x200 méteres váltóban a Brendza Emma, Zeller Szonja, Kovács Gizella, Kovács Eliza alkotta TVE-váltó bronzérmet nyert. Zeller később a magasugrásban aranyéremmel bővítette éremkollekcióját, ám a dobogóra Kovács Gizella személyében egy másik Került-atléta is felállhatott, Brindza Emma pedig az előkelő negyedik helyen zárt. A váltóban bronzérmes Kovács Eliza távolugrásban nyert ezüstérmet, ugyanitt Kovács Gizella 10. lett.


(Sportolóink részletes eredményeit a cikk alján találják.)A regionális csapatversenyen is jól szerepeltek fiataljaink!


Október közepén Budapesten rendezték a Közép-Magyarország Kölyökből Atléta regionális versenyt, ahol U12-es csapatunk remek eredményt ért el. Az eseménynek a budapesti Ikarus BSE adott otthont.


A versenyről és ifjú atlétáink szerepléséről edzőnk, Hóbor Annamária számolt be.


„U12-es atlétáink, az október 16.-i csapatversenyen nagyon ügyesen helytálltak, végül a

7. helyet szerezték meg. Legnagyobb meglepetésünkre a 7 perces Cooper futás kifejezetten jól sikerült, de a többi versenyszámban is szépen szerepeltünk! A verseny nagyon jó hangulatban telt, gördülékenyen zajlott. Köszönjük a szülőknek a szurkolást, a gyerekeknek pedig a részvételt!” – számolt be U12-es atlétáink szerepléséről Hóbor Annamária.

bottom of page