top of page
Keresés

Jó volt látni a gyerekek örömét és boldogságát, és a szülőkét is! – szezonértékelő Illés Henivel


A holtszezonban utántpótláscsapataink jól megérdemelt pihenőjüket töltik, ez pedig tökéletes alkalmat szolgáltat egy kis számvetésre, visszaemlékezésre, értékelésre. Az ünnepek előtti és alatti időszakban sorozatot indítunk, megpróbáljuk összefoglalni az U12-től egészen az U19-es korosztályig labdarúgó-utánpótláscsapataink, valamint vízilabda UP-csapataink utóbbi fél, de inkább egy évét. Ebben természetesen edzőink voltak a leginkább segítségünkre, hiszen kérdéseinket nekik címeztük és ők nem is fukarkodtak a válaszokkal. Sorozatunkat Illés Henriettával folytatjuk, akinek irányításával legfiatalabb pólósaink igazán eseménydús őszt zártak.


TVE: Hány meccsetek volt az ősszel, milyen tervekkel vágtatok neki az idénynek? Voltak előre megfogalmazott célok, szempontok a szezon elején a legfiatalabb pólós korosztállyal kapcsolatban?


Illés Henrietta: A legfiatalabb korosztályunknál, - akik már mérkőzéseket is játszanak - az ősszel eddig hét meccsünk volt. A legfontosabb tervek és elvárások ezzel a korosztállyal kapcsolatban nem rövid, sokkal inkább hosszabb távúak, nevezetesen, hogy a bajnokság menete során minél jobban össze tudjanak szokni a gyerekek, elsajátítsák a vízilabda alapjait, megtanulják a szabályokat és ezeket beépítsük, illetve tökéletesítsük folyamatosan.


TVE: Ezek nagyon komoly feladatok, főleg az ilyen fiatal korosztály esetében. A tervekből miket sikerült megvalósítani, mennyire vagy elégedett a szezon alakulásával?


IH: Az ő esetükben még nem igazán lehet taktikáról beszélni, sokkal inkább az állóképességen, az összjátékon, illetve a vízilabdás mozgásokon van a hangsúly. Ezekben rengeteget fejlődtek és ezt az utolsó mérkőzésünk tökéletesen példázta, hiszen egy olyan ellenfelet vertünk meg több, mint 15 góllal, akitől a bajnokság elején még vereséget szenvedtünk. Nagyon pozitív számomra, hogy ilyen nagyot fejlődtek a gyerekek minden területen.


(Illés Heni és csapata)

TVE: Tervek nyilván maradtak a szezon második felére is. Elárulod, hogy melyek azok a dolgok, amelyek javításra szorulnak az idény hátralévő részében?


IH: Mindenképpen dolgoznunk kell az úszás fejlesztésén, a passzjáték pontosságán, a helyzetkihasználásunkon is van mit csiszolni, illetve, hogy még inkább lássák egymást a gyerekek a vízben és oda is tudják passzolni a labdát egymásnak.


TVE: Fentebb említetted az idényzáró mérkőzést, mint fontos momentumot. Az volt a legkiemelkedőbb pillanata az idény első felének, vagy esetleg mást választanál, ha csupán egy valamire eshetne a választásod?


IH: Mindenképpen az első győztes mérkőzésünket tudnám ide sorolni. Sok vesztes meccs után, otthoni uszodában tudunk győzelmet aratni, 16-8-ra vertük ellenfelünket. Jó volt látni a gyerekek örömét és boldogságát, illetve a szülőkét is! Az volt a legkiemelkedőbb momentuma a szezon első felének.


TVE: Csapatsportról beszélünk, így nehéz kiemelni csupán egy játékost, hiszen egy győzelemhez mindenkinek bele kell pakolnia a legjobb tudását, egy ember nem nyerhet meccset. Mégis megkérdezem, hogy van-e olyan játékos, aki kiemelkedett a teljesítményével, hozzáállásával a többiek közül?


IH: Bár náluk még nehéz kiemelni bárkit is, azonban van egy játékosom, aki minden mérkőzésen nagyon sok góllal járult hozzá a sikerekhez. Ő Várady Tomi. Sok csapattársa mellett, ő is kiemelkedő lehet a továbbiakban.


TVE: Beszéljünk kicsit a közeli jövőről. A rövid pihenő után az új évben folytatódik a munka, áruld el kérlek, hogy fog kinézni a felkészülési időszak?


IH: Januárban sok időnk lesz, ugyanis az első fordulóban mi szabadnaposak vagyunk, így az első mérkőzésünk csak január 28-án lesz. Mindenképpen egy két-két és fél hetes alapozással fogunk kezdeni, sok úszással, kevesebb labdával, viszont ezekben a hetekben is szeretnék kétkapukat szervezni, mert a gyerekek ennek segítségével tudnak leginkább fejlődni és tanulni.


(Illés Heni ezúttal edzőként a parton, nem pedig játékosként a vízben)

TVE: Felidéztük a szezon legemlékezetesebb meccsét, megnevezted az idény legjobbját a csapatodból, meséltél a felkészülésről és összegezted a szezon első felét is. Végezetül már csak arra kérnélek, hogy beszélj egy kicsit arról, hogy milyen elvárásokkal, milyen célokkal vágtok neki a szezon második felének?


IH: Szeretnénk minél több mérkőzést nyerni és az élbolyban végezni a csoportunkban. Rengeteg fejlődési lehetőség van a gyerekekben, az a célunk, hogy ez látványos legyen hétről hétre. Szeretnék egy ütőképes csapatot tovább adni majd a következő kolégámnak, de ehhez rengeteg munkára lesz szükség, amit bele is fogunk tenni. Bízom benne, hogy a belefektetett munka meghozza a gyümölcsét.


TVE: Köszönjük szépen a beszámolót és a beszélgetést, és sok sikert kívánunk a szezon második felére!

bottom of page