top of page
Keresés

Jelentősen átalakított kerettel megkezdte a felkészülést női vízilabda csapatunk

Jelentősen átalakított kerettel megkezdte a felkészülést Női OB I-es vízilabda csapatunk a 2021/2022 bajnokságra. Lukács Dénes OB I-es vezetőedzőnkkel beszélgettünk.


Szép emlékeket őrzünk az elmúlt évről, még akkor is, ha rendkívül nehéz helyzetekhez kellett időnként alkalmazkodnunk. Hogyan értékelnéd röviden a mögöttünk hagyott időszakot?


A legfontosabb, hogy immáron két éve újra van OB I-es csapata a TVE-nek. Óbudán a sportág hazai történetének kezdetétől komoly vízilabda élet volt, Egyesületünk az egyik legrégebbi tradícióval rendelkezik a sportágban. Igaz a korábbi sikereket férfi szakágban értük el, de legalább akkora öröm számunkra a lányok szereplése. Büszkék vagyunk, hogy újoncként a 6. helyen tudtunk végezni, ebben az erős mezőnyben.Hirtelen nagy lett a mozgás az uszodában, kezd összeállni a csapat?


Július 19-én megkezdtük a közös felkészülést egy jelentősen átalakított kerettel. A lányok előtte két hétre egyéni edzéstervet kaptak, amit saját lakóhelye környezetében tudott elvégezni. Mindenki még nem áll rendelkezésre, Kisteleki Dóri az U17 válogatott edzőjeként, Dulic Maya pedig a szerb U17 válogatott tagjaként készül az augusztusi Európabajnokságra. Rövidesen pedig Pápai Barbara és Kudella Panna is megkezdi az U20 világbajnoki felkészülést, ezért várhatóan őket is nélkülöznünk kell október közepéig.


Miért volt szükség az átalakításra?


Feljutó csapatként 2019-ben kevés lehetőségünk volt igazolni, majd a vírus helyzet sem tette könnyebbé a dolgunkat az elmúlt nyáron. Több rutinos játékosunk munka és család mellett vállalta, hogy segíti a csapatot, amiért nagyon hálásak vagyunk nekik. Összességében így is általában kevesen voltunk, a betegségek és a hiányzások komoly nehézségek elé állítottak bennünket. Ilyen problémával már nem fogunk küzdeni a következő bajnokságban, sikerült 16-17 főre bővítenünk a játékoskeretünket, ami kellő biztonságot nyújt és lehetőséget az építkezésre. Lesznek sajnos távozóink is, elsődlegesen külföldi egyetemi tanulmányok miatt.Mit lehet tudni az érkezőkről?


Egyelőre annyit, hogy sokan jöttek és nagyon fiatalok. A női szakágunk teljes átalakítása zajlik, várhatóan a napokban zárjuk le a tárgyalásokat és akkor bejelentjük. Elsődlegesen az utánpótlásunkat érinti a változás, de jelentősen kihat a felnőtt csapatunkra is. Több játékos is ezért választott bennünket, hogy nálunk váljanak felnőtt játékossá. Ezzel a kerettel már 2-3 évben tudunk gondolkozni, ez pozitív változás. Lesz a csapatnak egy rutinos magja és sok éhes tinije, akik egyszerre 2-3 bajnokságban is fognak játszani. Komoly versenyhelyzet kezd kialakulni már az edzéseken is, mindenki szeretne fejlődni, tanulni és sokat játszani. Számunkra – talán mondhatom ezt Kisteleki Dóri csapatkapitány és Illés Heni ifi csapatunk edzője nevében is – óriási öröm ennyi tehetséges fiatalt segíteni a felnőtté válás útján.


Sok sikert kívánunk az előttünk álló szezonban is vízilabdázóinknak!#tve1887 #tvevízilabda #ob1 #mvlsz #tveutanpotlas #tippmix #tippmixprobottom of page