top of page
Keresés

Juniális Kupa U8 - Gödöllő 2020U8 - Grőb Ákos vezetőedző beszámolója:


"Juniális kupa olyan Gödöllő városában, mint (némi túlzással élve) Debrecenben a virágkarnevál, hagyománya van, évről évre nagyjából ugyanazon a hétvégén rendezik és a helyszín is állandó. A vírus okozta helyzet miatt eltolódott az időpont, de legalább megrendezésre került az esemény. Csak nem a nyár elején, hanem az iskolakezdés előtt majdhogynem pár órával.


Az év legmelegebb napján (30 fok felett bőven) pótolták a csapatok, már akik nem léptek vissza az időpontváltozás miatt. Két hétfős csoporttal rajtolt a korosztályban egész jó brigádokat felvonultató bajnokság. Ez hat mérkőzést jelentett a maga 15 perceivel és tekintve, hogy egy cserejátékossal voltunk különböző okok miatt, elég nagy terhelést kaptak játékosaink.


A Gödöllő és a RAFC csapatát sikerült elkapnunk (értsd, odaadó lelkesedéssel legyőzni), mondhatom a gyerekeink boldogsága nem ismert határokat. A másik négy csapat (Újpest, Carvalho, Mészöly FS, MTK) egy darabig izgalmas volt, vagy voltak izgalmas időszakok, de legvégül jobbnak bizonyultak, legalábbis a gólok tekintetében. Az MTK ellen, na ott elment a hajó, ahogy mondani szokták.


Megelőztük emígy a hazaiak csapatát, pontegyenlőség a RAFC és a Mészöly együttesével, de a miniszámolás nekik kedvezett a csoportbeli helyezések elosztásánál.


A helyosztóra az Ikarus csapatát kaptuk párnak és hát szóviccel élve mondhatnánk, hogy előbb indult a buszuk (Ikarus ugye kiváló magyar márka!), így a mérkőzés a mi győzelmünkkel ért véget, vagyis el sem indult.


Így statisztikai szempontból 3 győzelem 4 vereség a zárás, de elég a számolgatásból ennyi bőven. Mindenesetre büszkeség volt a kicsikkel (nekem először) részt venni a tornán, nagyon lelkesek és sok olyan dolgot láttam, amire lehet építeni, mert ezekre kell koncentrálni, ez viszi előre a közös munkát.


És mit láttunk? Van akinek a munkabírása fantasztikus, van aki a gyorsasággal kápráztatja a közönséget, remek passzolónk is akad, olyan fiúnk is van, aki tud gólt is lőni (az is tudomány), vagy aki beleáll a bombaerős lövésbe. De az is példamutató jellemre utal, aki akkor is szó nélkül beáll a csapat érdekében a kapuba, ha tudja hogy finoman szólva sem onnan fogják nyugdíjazni.


Éppen az a feladat, azt kell megoldani. A pálya és a létszám tekintetében az út elején járunk, de ha ilyen figyelemmel dolgoznak edzéseken, mint ahogy tapasztaltam akkor még sok szép percük lesz a pályán!

Forza Óbuda!"


#tve1887 #tveutanpotlas #tvelabdarugas #tveu8

bottom of page