top of page
Keresés

Kósa Marcell: „Azt a teljesítményt kell nyújtanunk, amit kivittünk a pályára a Tatabánya ellen"

Fiatal játékosunkkal - aki vasárnap először volt kezdő felnőtt bajnokin - beszélgettünk a szerdai Balatonfüred elleni meccs kapcsán.

A vasárnapi forduló után szerdán már újra bajnokit rendeznek az NB III-ban, csapatunk a Balatonfüred ellen lép pályára idegenben. A mérkőzés több szempontból is fontos számunkra, egyrészt az őszi találkozó nem sikerült igazán szépre hazai pályán, tehát van miért visszavágnunk, másrészt a Tatabánya elleni győzelem igazából csak akkor érne valóban sokat, ha a csapat ugyan azt a játékot és mentalitást tudná hozni Füreden, amit láthattunk vasárnap a hazai bajnokin. Hasonlóan gondolkodik a Balatonfüred elleni mérkőzésről fiatal játékosunk, Kósa Marcell is, aki vasárnap első alkalommal volt kezdő a felnőttek között bajnokin.


Szerdán hétközi fordulót rendeznek az NB III-ban, csapatunk a Balatonfüred otthonában lép pályára. Vendéglátónk a bajnoki tabella 10. helyéről várhatja az összecsapást, 33 mérkőzésen 13 győzelemmel, 9 döntetlennel és 11 vereséggel. A fürediek a legutóbbi fordulóban Csornán vendégeskedtek és el is hozták mindhárom pontot, ezzel lezárták a két meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatukat. Borgulya István együttese hazai pályán eddig 30 pontot gyűjtött, hárommal kevesebbet csak, mint csapatunk, 9 győztes meccs mellett 4 vereséget és 3 döntetlent jegyeznek. A balatoni csapat leggólerősebb játékosa, Szabó Bence, aki a szezon során eddig 15-ször talált be (egy gólt szerzett a Magyar Kupában), jóllehet az erős őszi teljesítményét (10 gól) tavasszal eddig nem sikerült megismételnie.


A két csapat ősszel számunkra csalódást keltő 3-3-as döntetlent játszott, azon a mérkőzésen a vendégektől Szabó is betalált (Róth duplázott), míg a Kerület gólokon Barczi Dávid, Elek Bence és Kozics Barnabás osztoztak. Egy újabb döntetlen attól függetlenül, hogy idegenben lépünk pályára ezúttal is csalódást jelentene, főleg annak fényében, hogy csapatunk milyen eredményes és összeszedett játékkal verte vasárnap a listavezető Tatabányát. Azon a mérkőzésen a felnőttek között először volt kezdő Kósa Marcell, aki hatalmas élményként élte meg a rangadót.


Belülről is nagyon jó volt a Tatabánya elleni meccs. A kezdés előtt azért volt egy kis drukk bennnem. A hangulat parádés volt, amióta itt vagyok azóta most éreztem a legjobbnak az atmoszférát. Persze ehhez az is kellett a telt ház mellett, hogy ilyen jól teljesítsünk. Rengetegen szurkoltak nekünk és a vendégek részéről is sokan voltak. Jól éreztem magam a meccsen, azt éreztem, hogy jól ment a játék, de nem csak nekem, hanem a csapat minden tagjának. Az első pillanattól kezdve éreztem, hogy ez a meccs meglesz.” – elevenítette fel a rangadón szerzett élményeit Marci.Aczél Zoltán a téli felkészülés során vette a felnőtt csapatba Marcit, aki az U-19-es együttesünk tagja volt. A Mester egy edzőmeccsen figyelt fel a 18 éves fiatalra, aki a téli alapozást már Barczi Dávidékkal végezte és meccseken is beszállt, ám a kezdőcsapatba a Tatabánya ellen jelölte először Aczél Zoltán.


Azt mondta a Mester, hogy csináljam ugyan úgy, mint a Komárom ellen, hajtsak, küzdjek, nyomjam, ne álljak meg és tegyem bele, amit tudok. A felnőttek között teljesen más játszani. Más az iram, a futómennyiség, a játék, igazából össze sem lehet hasonlítani azzal, amit az U-19-ben tapasztaltam.” – beszélt eddigi tapasztalatairól Marci.


A Balatonfüred elleni bajnokin vélhetően újra a kezdőben kap majd helyet és mindent meg fog tenni azért, hogy hasonlóan jól teljesítsen, mint ahogy tette azt a Tatabánya elleni rangadón, de úgy gondolja, hogy igaz ez a csapat többi tagjára is.


Próbálunk úgy hozzáállni a Füred elleni meccshez is, ahogy azt tettük a Tatabánya ellen. Azt a teljesítményt kell nyújtanunk, amit vasárnap kivittünk a pályára, Balatonfüreden is azzal a harcos mentalitással kell pályára lépnünk, amit láthattak tőlünk a szurkolók vasárnap. A Füred kellemetlen ellenfél, a taktikai elemzés során felhívták a figyelmünket azokra az elemekre, amelyekkel megpróbálja megnehezíteni az ellenfelek életét, de felkészültünk a játékukból, nem érhet minket meglepetés.” – beszélt a szerdai összecsapásról fiatal játékosunk.


Aczél Zoltán együttese a bajnoki tabella 5. helyéről várja a Füred elleni bajnokit, hét pont hátránnyal a 34. fordulóban Tatabányán vendégeskedő Puskás Akadémia mögött. Amennyiben csapatunk hozza a vasárnap látott teljesítményét, úgy nem érhet minket meglepetés Balatonfüreden, más eshetőségre pedig pont a vasárnap látottak miatt nem is akarunk gondolni. A találkozó 17 órától veszi kezdetét.


Végezetül néhány fontos információ szurkolóink számára:


Mérkőzés időpontja: 2023.04.26. (szerda) 17 óra.

Mérkőzés helyszíne: Balatonfüred, Fürdő u. 34. (Balatonfüredi FC sporttelep)

Parkolási lehetőség: az Annagora Aquapark parkolójának mentőállomás melletti rész, ahonnan a sporttelep bejárata kb. 100 m-re van.

Jegyvásárlás: a jegyértékesítés a helyszínen történik, melynek kezdete: 2023.04.26. (szerda) 16 óra. Jegyár: 800,- Ft/fő

bottom of page