top of page
Keresés

Kölyökből Atléta program: mozgásban művelődnek a gyerekekSikeresen működik a Magyar Atlétikai Szövetség tavaly indított Kölyökből Atléta programja, amely a 6-11 éves gyerekeknek hivatott széleskörű, megfelelő alapokat nyújtani a későbbi eredményes sportoláshoz. Valamilyen formában már majdnem négyezer gyereket mozgatott meg a program, amely számos sportág előkészítőjeként igyekszik széles alapot biztosítani a legkisebbeknek.


A program hét mozgásterületre fókuszál kiemelten, a futás, az ugrás, a dobás, az egyéni és csapatjátékok, az akrobatikus gimnasztika, a küzdőfeladatok, valamint a prevenciós mozgások is kiemelt szerepet játszanak a tehetséggondozásban. Ezen alapok ismerete ad olyan „csomagot” a gyerekeknek, amely nemcsak az atlétikának, hanem bármely sportágnak az alapos előkészítője lehet.


2022. április 23-án a legfiatalabbak, hosszú idő után újra rajthoz állhattak a Kölyökből Atléta program Regionális csapatversenyén. A Honvéd sportegyesület pályáján megrendezésre kerülő versenyen, egyesületünket az U10 és U12-es korosztályok képviselhették.


Örömmel fogadtuk a verseny iránti nagy érdeklődést, így három csapatunk is megmérettethette magát. A gyerekek nagyon jól szerepeltek az versenyrendezésbe csúszott apró időrendi eltérés ellenére.


U10-es csapat - 8. hely

U12-es csapat – 4. hely

U12-es csapat – 9. hely


Gratulálunk a versenyzőknek!

Köszönjük a szülők közreműködését!


#tveatletika #tveutanpotlas

bottom of page