Keresés

Kölyökliga edzői értékelők - 2020U11 - Bencze Attila beszámolója
  1. forduló 2020.09.06.

Játékos keret: Lukasik Nóra, Rácz Karina, Kovács Rudolf, Gonda Bálint, Matuz Kristóf, Németh Rudolf, Gyergyói Zénó, Bugya Borsa, Swaine Tamás, Czakó Noel és Izsányi Csaba


"Az idei első Kölyökliga fordulón szerepeltünk, ahol két mérkőzés várt a srácokra. Az első mérkőzésen, egy egyenrangú ellenfél ellen játszottunk, egy nagyon fordulatos mérkőzést. Folyamatosan veszélyben forogtak a kapuk. Rengeteg helyzet itt is, ott is, de a végén mi örülhettünk a győzelemnek. A második mérkőzésen már egy sokkal erősebb ellenfél várt a fiúkra. Már a mérkőzés elején nagy nyomás alá helyeztek minket. Már a mi védőzónánkban rengeteg labdát szereztek, keményen és agresszívan játszottak. Itt már a labdakihozatalaink is nehézségekbe ütköztek. Sok munka vár még a srácokra hogy ezeket a mérkőzéseket is pozitívan tudjuk zárni."U10 - Czerman Ferenc beszámolója
  1. forduló 2020.09.06.

"Hétvégén Kölyökliga fordulón jártunk ahol két mérkőzést játszottunk a balassagyarmati Palóc Farkasok, illetve a Cegléd ellen. Egy hete tartó megismerkedésünk következő állomásához érkeztünk, ahol újabb játékosokat sikerült megismernem, illetve megnéznem úgymond éles helyzetben.


III. KERÜLETI TVE - BALASSAGYARMATI PALÓC FARKASOK 5 - 6

Az első mérkőzésen a nógrádiak ellen hamar 2-0-ás vezetést szereztünk. Agresszív letámadásunkkal nem tudtak mit kezdeni a Farkasok. Sajnos a következő időszakban becserélt játékosaink nem tudták felvenni a mérkőzés ritmusát, ezért a palócok hamar ki is egyenlítettek. A szinte öt védővel és egy támadó játékossal felálló ellenfelünket kapujuk elé szegeztük és sikerült is még három gólt rúgni, de az egyetlen csatáruk aki már múlt héten is bizonyította rátermettségét, kontrákból sorra rugdosta nekünk a gólokat, párharcait 1:2 és 1:3 arányban is rendre megnyerte. Kettő kettes állás után így 6-5 -ös vereséget szenvedtük. A krónikához hozzátartozik, hogy egy teljesen szabályos gólunkat, amit az ellenfél kapusa a saját kapujából tornázott ki nem adta meg a játékvezető, illetve ellenfelünk három gólt rúgott, több méteres lesről."


III. KERÜLETI TVE - CEGLÉD 2 - 1

A nagy nyári melegben a következő ellenfelünk az a Cegléd volt, amelyik simán legyőzte a mieinket legyőző Balassagyarmat csapatát. Mivel a sorsolás szeszélye folytán két mérkőzést kellett játszanunk egymás után, alig pár perc pihenőnk maradt a következő összecsapásig. Elnézve a Cegléd masszív kis hajtós csapatát, meg azt hogy mi egy meg nem érdemelt vereségből érkeztünk, nem sok jót ígért nekünk a mérkőzés.


A pár meccs alatt szerzett tapasztalat alapján, erre a mérkőzésre már sikerült megtalálni azt a tengelyt, amire felépíthetjük ennek a korosztálynak a játékát. Lüktetett a meccs, sok futás, rengeteg párharc, feszültség, izgalom tarkította a már-már nyomokban játékot is felmutató mérkőzést. Ez a párharc megmutatta, hogy a fiúk tudnak küzdeni, harcolni, felállni, ami egy biztatóbb jövőképet festett elém.


A Cegléd támadott, meg is szerezte a vezetést, de a kapuban Szabó Andor Zalán kiváló formát, bravúrokat mutatott be és a már megszerzett labdákat is jól hozta játékba, illetve védőink is sokszor önfeláldozva mentettek, aminek az lett az eredménye, hogy a Ceglédiek már nem tudtak több gólt rúgni. Középen Pintér Domán nagyot focizott, és egy kiugratás után amikor hátulról felrúgták, a számára megítélt szabadrúgást elemi erővel rúgta fel a felső sarokba (1-1).


Gólra gólt... mi ezt rögtön be is tartottuk és Timáry-Szalay Bernát egy kiugrás után, több védő gyűrűjéből egy remek mozdulattal meg is nyerte számunkra a mérkőzést.


A két mérkőzés alapján a fent említett három játékost emelném ki, de főleg a második meccsért mindenkinek jár az elismerés. A mai mérkőzések tanulsága, hogy esetleg egy gyengébb képességet szívvel, akarattal, fegyelemmel, győzni akarással lehet pótolni. A játékot pedig közösen felépítjük.


Egymást átölelve egy hatalmas KERÜLET kiáltással búcsúztattuk a hétvégét, és a szép újpesti létesítményt, ahol ezt az eseményt biztosították a gyerekeknek."


#tve1887 #kölyökliga #tvelabdarúgás #tveutánpótlás #tveu10 #tveu11