top of page
Keresés

Kölyökliga edzői értékelők - 2020U9 - Gyenes András beszámolója
  1. forduló 2020.09.13.

Játékos keret: Ilija Zsombor, Farkas Balázs, Lendvai Péter, Szobota Ábel, Tóth Ádám Roland, Vincze Balázs, Csatári Dominik, Czermák Alexander, Binder Ákos"Vasárnap megkezdtünk a szereplést a Kölyökligában, egyben lejátszottuk első közös mérkőzéseinket a fiúkkal. Az első mérkőzésen, nagyon bátortalanok voltunk és a helyünket se találtuk, leginkább a védekezésben voltak gondok. Helyzeteket még sikerült kialakítani, viszont nem sikerült azokból gólt rúgni. Az ellenfél pedig könnyű gólokat szerzett, így megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

KLC-KTE SI - III. KERÜLETI TVE 6-1
gólszerző: Lendvai Péter

A második mérkőzésen, egy nagyon jó csapatot sikerült a fiúknak legyőzni, az első mérkőzés után sikerült javítani pár dolgon, a fiúk is jobban összpontosítottak. Az összes gólunk nagyon szépre sikerült, ha eladtuk a labdát, akkor vagy az utolsó pillanatban sikerült szerelni vagy a kapusunk védett. Gratulálok a fiúnak!."

III. KERÜLETI TVE - GÖDI SE 5-2
gólszerzők: Csatári Doma (2), Lendvai Péter (2), Vincze Balázs


U8 - Grőb Ákos beszámolója
  1. forduló 2020.09.13.

Játékos keret: Kecsmarik Zénó, Benus Milán, Siklódi Ákos, Boros-L. Bálint, Ciráki Gyula, Huszár Benedek


"Ha nem BL, akkor legyen KL, mint Kölyökliga. A helyszín Újpest, Bánka Kristóf sporttelep, szép kulturált öltözők, rendben levő pályák. A Fóti út árnyékában egy kis utcában lehet(ne) parkolni, ha ez a családi házas kis rész erre fel lenne készülve. De hát leleményesek vagyunk, a kétsávos út egyik részét máris a parkoló autók foglalják el, no meg a környező kis utcák egy részét. Én még szabályosan megálló autót is láttam. A vírus miatt zárt kapusnak rendelt sportesemény miatt a bejáratnál rengeteg szülő akadt fenn, hiszen legnagyobb bánatára nem kísérhette be csemetéjét, így a kapu előtti négyzetmétereken olyan tömeg alakult ki, amit a heringekkel szoktak ugye összefüggésbe hozni. Tehát, míg a pálya körül lehetett volna távolságot tartani a szülőknek, ez itt szinte lehetetlen volt, főképp úgy, hogy túlnyomórészben nem is nagyon törekedtek rá az emberek. Ok. Az utcától a pályát egy fal választotta el, de hála a leleményes magyar furfangnak, nem mindenkinek jelentett akadályt. Annak idején Berlinben sem nézték jó szemmel a keletiek, hogy el vannak választva a nyugattól és ha ott megoldották hellyel közzel az átnézést, ami nem volt veszélytelen munka, akkor itt Újpesten sem lehetett akadály némi fal a gyerekek és szülők között. Ráadásul itt azért nem voltak vigyázó szemek sem. Van aki otthonról már létrával készült (!), van akinek bakot tartottak és úgy jutott fel, majd a kerítés tetején lovagló ülésben szemlélődött a meccsek halmazából. Kíváncsi vagyok a következő fordulókban jönnek e majd felénk drónok!?


Mi Óbudaiak, illetve TVE illetőségűek is megjelentünk, a többi csapathoz képest minimalizált létszámban, de a keretünk meccsre utaztatható összetétele, egyenlőre nem nagy létszámú, hát még ha van hiányzó. Nyári melegben szép fehér hosszú ujjas (de Ákos bácsi által gondosan - hogy máshogy - rövidre felhajtott) mezben futottunk ki a műgyepre, ahol szeptember közepe ide, iskolából már két hét oda, legalább 30 fok kerekedett. Csak a mi kis pályánk melletti dombon álldogáló csipkebogyófa nyújtott néhány négyzetdeciméternyi árnyékot, hogy legalább a kulacsok hűsölhessenek.


Előzetesen a két egymás utáni meccs nagy terhelésnek mutatkozott, de a gyerekek lelkesedésében lehetett bízni, hogy összeszorított fogakkal megcsinálják (értsd: végig bírják erővel), és így is lett. Az első mérkőzésen a kecskemétiek ellen lelkesen kezdtünk, de hátsó megingásunkat kihasználták, viszont mire az eredményjelzőn megfordították volna a számlapot, Benus Milán lépett egyéni akcióba és a kapus lába között a hálóba gurította a labdát. Inkább az ellenfél térfelén volt a labda, már ott próbáltuk elvenni tőlük, de vigyázni kellett a hosszú indításokkal, nehogy túlságosan belőjék mögénk a labdát. Néha megfutottak minket, de a felébredő Zénó kapusunk komoly akadályt jelentett nekik. Gólra éhes hozzáállásunknak köszönhetően 4:2-re sikerült megugrani a szünetig, itt olyan gólt is láthattunk ahol Boros L. Bálint gyorsvonat módjára zakatolt el a jobboldalon, majd mindenkit lerázva magáról belső csüddel középre centerezett, melyet Siklódi Ákos levett (és nem kapkodott el!) belsővel és olyan természetes módon passzolta el a kapus mellett, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolgainak egyike. Az is. Szépségdíjas összjáték volt, lehetett neki tapsolni, még ha most a találkozó zárt kapusra is sikeredett :-)


A második játékrész elején kicsit könnyedebben vettük, egalizált az ellenfél de, a győztes gólt a jobban akaró és az ellenfele térfelén többet tartózkodó csapat rúgta és végül az is nyerte. Említsük meg többek között Ciráki Gyuszi megbízhatóságát, és a mi kis Huszárunk (Benedek) váratlan húzásait, ezek is mind kellettek a győzelemhez természetesen.

III. KERÜLETI TVE - KLC-KTE SI 5-4

A második meccsen jobbak voltunk. Gyorsaságban, technikában az ellenfelünk fölé nőttünk. Nyilvánvalóan lehetett volna két számjegyű is a különbség, de értékeljük a félig tele poharat és ne az üres részt keressük benne. Nagy pozitívum, hogy két újabb gólszerzőnk volt Gyuszi és Benedek is feliratkozott. DE kellett itt is hogy Bálint mellett ne tudjanak elmenni, Milán gyorsasága és Ákos agilitása, no meg a mi Zénó kapusunk. Mondtam neki meccs előtt, hogy nem kiabálhatja az ellenfélnek a találkozó előtt, hogy "úgy is ki fogtok kapni!" - mert az mégse járja. Meccsek után bevallotta, hogy csak erősen gondolta magában, így hatott a mi kis átkunk.

III. KERÜLETI TVE - NAGYKÁTA SE 5-0

Öröm volt a csapattal lenni, szuperek vagytok!"


#tve1887 #kölyökliga #tvelabdarúgás #tveutánpótlás #tveu9 #tveu8

bottom of page