top of page
Keresés

Kölyökliga edzői értékelők - 2020


U9 - Gyenes András beszámolója

2. forduló 2020.09.27.

Keret: Ilija Zsombor, Farkas Balázs, Lendvai Péter, Szobota Ábel, Vincze Balázs, Csatári Dominik, Czermák Alexander, Binder Ákos


"Lejátszottuk a harmadik és negyedik mérkőzéseinket a Kölyökligában. Sajnos, két vereséggel folytattuk a bajnokságban. Az első mérkőzésen kevés helyzetet sikerült kialakítani, így az ellenfél megérdemelten nyert. A második mérkőzést is az elsőhöz hasonlóan kezdtünk, aztán 0-3 után sikerült megnyugodni és átvenni az irányítást. Végül egyenlíteni is sikerült és a három gól mellett, számtalan helyzetet dolgoztunk ki, de csak egy gólt sikerült berúgni. Az ellenfélnek a mérkőzés végén sikerült két gólt szereznie."

Barca Academy Hungary - III. kerületi TVE 3-0
III. kerületi TVE - Nagykáta SE 4-5

G. Lendvai Péter, Vincze Balázs, Csatári Dominik, Binder Ákos




U8 - Grőb Ákos beszámolója

2. forduló 2020.09.27.



"Második játéknaphoz érkeztünk a Kölyköknek létrehozott Ligában, az előző eredményes bemutatkozás után nagy reményekkel érkeztünk Újpestre. Keretünkben annyi változás történt, hogy Szobota Áron is velünk tartott, így az ideálisnak mondható két cserelehetőségünk rendelkezésünkre állt. Ezúttal már jobban hasonlított (sőt, meg is egyezett) az időjárás az őszi évszakhoz, eső nem volt, így teljesen ideális idő és pályakörülmények fogadtak bennünket. "Szokásos" zárt kapu, hőmérőzés, mindenki átment a vizsgán, lassan megszokja az ember az új rendszert.


A házigazda (mondjuk nem ők a szervezők, de mégiscsak Újpesten játszunk) Akadémia elleni mérkőzésen rögtön nagyon agresszívan rámentünk az ellenfelünkre, nem hagytuk őket kibontakozni. Pozitívum az ellenfélre nézve, hogy szemmel láthatóan játszani akartak, nem a csapkodást tanulják, de erre nem igazán volt idejük, lehetőségük. Megpróbáltunk minél hamarabb labdát szerezni, illetve ha mégis átjöttek a térfelünkre, minél hamarabb visszaszerezni a játékszert. Az pozitívum mindenféleképpen, hogy a kirúgásnál való lehelyezkedések, ami alapja hogy legyen helyünk kibontakozni, úgy ahogy alakulnak és a játékunk is kezd mindig egy kicsikét logikusabb lenni. Az már nagyszerű, hogy a kapuból Zénó kapusunk mindig/legtöbbször a labda megjátszására törekszik. És amikor Milán passzából Ákos úszik meg és lő gólt, akkor fontos kihangsúlyozni mindenki szerepét, mindenki érdemét. Agilisabbak voltunk ellenfelünknél, nagyon nagy akarattal játszottunk, és nem utolsó sorban ügyesebbek is voltak fiaink. Ciráki Gyuszi gólt lőtt egy kapu előtti keveredés után, ez külön öröm. Megérdemelt több gólos győzelmet arattunk.

III. kerület TVE - UTE Labdarúgó Akadémia 5-2

G. Siklódi Ákos (4), Ciráki Gyula


Második mérkőzésünk igazán parázs hangulatúra sikeredett. A Balassagyarmat csapata jó alkatú gyerekekből állt, a kapusuk kifejezetten magas gyerkőc volt, ez később gondokat is okozott a kapura lövéseink során. Két erőszakos csapat játszott, nagyjából kiegyenlített volt az első tíz perc, de a vezetést a vidékiek szerezték meg egy begurítás utáni kapáslövésből, sajnos látványos gól volt. Megpróbáltunk ugyanolyan harcmodorral játszani, mint az előbb, de itt más volt kicsit az ellenállás.


Már szünet után jártunk, amikor Huszár Benedek lerántásáért nem szabadrúgást kaptunk, hanem gólt, sajnos itt a játékot vezető kolléga nem a mérkőzést figyelte. Aztán amikor 0-3 lett nemsokára, akkor gondolhatták sokan, hogy az ellenfél már megnyerte, de gyerekeink ezzel nem törődtek, ugyanolyan harcosan álltak a feladathoz mint előtte (Boros L. Bálint vezérletével) és szépen lassan jöttek a gólok (Ákos vezérletével), majd a kapuban történt váltás után kiváló védések (Milán vezérletével). Végén még egy gólnyi előnye maradt az ellenfelünknek, így a falon ülő, csimpaszkodó, és csodával határos módon túlzott izgalmi állapotukban nem leeső összes Balassagyarmat szurkoló (!) úgy ünnepelt, mintha ez egy másik Ligában való győzelem lett volna.


De ránk visszatérve nem teljesítettünk rosszul ezen a puskaporos hangulatú összecsapáson sem. Benedek és Áron ügyesen próbál passzolni, Gyuszi több helyen bevethető, Milán maga a lendület, Ákos végig aktív, Bálint pedig keményen állja a sarat még a száraz pályán is.. És ott van még a biztos pont Zénó, aki most a mezőnyben is bemutatkozhatott nagy örömére, hiszen Milán lelkesen váltotta a kapuban!


A sporttelepről kifelé jövet egy járdán ugrándozó nagy méretű szöcske keltett feltűnést, és csinált pillanatokon belül vicces hangulatot a köréje gyűlt gyerekeinknek, így elmondható, hogy nagyon helyesen nem voltak összezuhanva attól mert az ellenfél eggyel több gólt jegyzett, mint mi. Fociztunk egy jót!

III. kerület TVE - BSE Palóc Farkasok 2-3

G: Siklódi Ákos (2)


Ügyesek, aranyosak voltatok! Hajrá Kerület!

#tve1887 #kölyökliga #tvelabdarúgás #tveutánpótlás #tveu9 #tveu8

bottom of page