Keresés

Kölyökliga edzői értékelők - 2021


Megkezdődtek a Kölyökliga tavaszi fordulói is, a mérkőzések továbbra is zárt kapuk mögött kerültek megrendezésre. Az alsó szekció négy csapata folytathatta így az ősszel megkezdett küzdelmeket.

U8 - Grőb Ákos beszámolója

Felsőház 1. forduló 2021.03.21.


"A Kölyökliga márpedig folytatódik. U8-as csapatunk az őszi 4 győzelem, 4 vereséges mutatója nem tudtuk pontosan mire elég, hiszen a másik csoportban elmaradt meccsek voltak, így nem volt teljes a kép a tavaszi folytatást illetően. Szépen lassan lejátszották végre, így a B csoport 5. helyezettjénél jobb gólkülönbségünk okán a 18 csapatból a felső 9 együttes közé soroltattunk. Szóval felsőház. Tudtuk jól, hogy itt már nem üveggolyókkal kell a homokban játszani..


A helyszín maradt Újpest, a nézők a falon kívül (vagy rajta inkább) az idő megfelelt a kora tavaszi elvárásainknak, a pálya talaja sztenderd, a bírók korrektek. 8 fővel (szép mezbe bújva) érkeztünk a csatamezőre, egy kapussal és hét mezőnyjátékossal.


Első mérkőzésünket nagyon intenzíven kezdtük, szokásunk szerint rámentünk az ellenfélre, nem hagytuk őket kibontakozni. Amikor nálunk volt a labda, próbáltunk labdát kihozni hátulról, az elején több hibával, itt nem rajtunk múlott hogy nem szerezte meg a vezetést a rivális csapat. De helyzetek itt is ott is időszakból mi jöttünk ki jobban, hiszen egy formás támadás után Vadász Benedek erőszakosan lefutotta ellenfelét, majd lövése a termetes kapus kezeit érintve a hálóba landolt. A szünetben maradt is az állás, és a második játékrészt sem kezdtük rosszabbul. Intenzívek voltunk, próbáltunk gondolkodni a pályán és ezt jó volt látni. Egy második góllal le is zárhattuk volna az érdemi részt, de vagy a kapus, vagy a vastagság nélküli (!) kapufa meggátolt minket ebbéli tervünkben. Aztán az utolsó 6-7 percben előbb egy eladott labda, majd egy megfutás okozta az ellenfél két találatát. Sajnáljuk, mert mi voltunk az aktívabb csapat, megvolt minden sanszunk, erre mondják, kicsúszott a kezünk közül a mérkőzés.

III. kerületi TVE - KLC KTE SI 1 - 2

A második összecsapásnál feltűnő volt, hogy az ellenfélnél csak négy mezőnyjátékos volt, csere nélkül jöttek el. De kifejezetten erős ellenfél volt. Persze nem engedtük őket kibontakozni, Ákosék nagyon intenzíven rájuk mentek és próbáltak kezdeményezően fellépni. Az első félidőben egy formás Zénó - Zétény - Ákos - Milán labdakihozatalt követően remek találatot értünk el, öröm volt nézni, ahogy lábról lábra folyt a labda. ezért már érdemes volt felkelni. Az ellenfél egy szabadrúgással egalizált, majd elment viszonylag hamar 2 góllal. A második 15 percben még visszajöttünk az eredménybe (Milán 2:3), de a 13-mas rajtszámmal futó (mit futó, egyenesen rohanó) kisfiúval nehéz volt tartanunk a sebességet. Mindenhonnan eltalálta a kaput, villámgyors volt, gólokat lőtt, így az utolsó öt percben az eredményben nagyobb különbség mutatkozott. A teljes összkép persze nem mutatott ilyen arányt, szemrehányást nem lehetett tenni a srácainknak, amit lehetett azt megtették. Voltak, például emberfogás területén javuló dolgok, és a passzjátékban pedig kifejezetten látványos elemeket fedeztünk fel. Megdicsértem őket, ilyenkor is büszkén álltam a pálya mellett. Hajrá Kerület!"

III. kerületi TVE - Szilády RFC 2 - 8

Keret:

Kecsmárik Zénó, Bogdán Zétény, Boros -Lakatos Bálint, Siklódi Ákos, Benus Milán,Vadász Benedek, Huszár Benedek, Szobota Áron

U9 - Ferencz Ákos beszámolója

Alsóház 1. forduló 2021.03.21.

UTE Labdarúgó Akadémia - III. ker TVE 5 - 1

"Nagyon tetszett ahogy srácok kezdeményeztek és bátran elhagyták pozíciójukat. Ennek köszönhetően sokszor értünk kombinatív játékkal az ellenfél minősített zónájába. Gratulálunk ellenfelünknek!"

Dunakanyar RUFC - III. kerületi TVE 0 - 5

"Ezen a mérkőzésen hatékonyak voltunk ziccerezésnél is. Gratulálok srácoknak győzelemhez és hogy kapott gól nélkül hoztuk le mindkét félidőt."


U10 - Czerman Ferenc beszámolója

U10 A csoport 6. forduló 2021.03.28.

III. kerületi TVE - Paksi FC–Tolna VFC 1 - 3

"Négy stabil kezdőjátékosunk hiányában, két próbázóval a csapatban, nagyon megilletődötten kezdtük a mérkőzést. Az első percben kapusunkat tájékozódó képessége cserben hagyta és öt méterrel a kapuja mellett állt, mikor a tolnai játékos az üresen hagyott kapuba egyszerűen bepasszolta a labdát bal szélről. Majd kaptunk még két gólt félpályáról. Ezen kívül végigtámadtuk a mérkőzést, letámadásainkkal nem tudott mit kezdeni a Paks, a második félidőben gyakorlatilag egy kapuztunk, amiből sikerült 1-3-ra módosítani az eredményt. Labdakihozatalaink a távollévők hiányában döcögősen működött, de főleg a második félidőben mindig eljutottunk az ellenfél kapujáig. Sajnos mivel csapatunkban nem volt olyan játékos aki öt méternél nagyobbat tud rúgni, ezért számtalan helyzetet kihagytunk. Csak ha az utolsó 5 perc szinte 100%-os helyzeteit számoljuk, akkor is minimum két góllal hozni kellett volna a találkozót. Kapusteljesítményünk, helyzetkihasználásunk ezen a meccsen hagyott maga után kívánnivalót. Mezőnyben jobban fociztunk a Paksnál, azonban ez ma csak szépségtapasznak volt elegendő. Az őszi 0-6 után azonban minden szempontból tapasztalható volt az előrelépés, így tartalékosan pedig külön öröm, hogy mi domináltunk a mérkőzésen."

Monori SE - III. ker TVE 5 - 1

"Többször találkoztunk már a monoriakkal, sajnos mindig 8-9 gólos különbség volt a két csapat között. Erős fizikumú, magas testalkatú csapat, kinek a szélein pedig gyors játékosok állnak rendelkezésre. Jött a szokásos kezdésünk, belső védőnkről már az első percben lefordultak és megint 0-1-ről sikerült kezdeni a mérkőzést. Innen viszont a srácok apait-anyait beleadtak. 3-2-1 -es letámadásunkkal nem tudott mit kezdeni a Monor, sokszor hosszú perc telt el mire kapusuk meg tudta játszani a labdát. Sikerült ott tartanunk őket a térfelükön, de a megszerzett labdákkal nem tudtunk mit kezdeni, mert sajnos nem tudunk kapura lőni. Lövéseink hulló falevélként lapultak az óriási méretű kapus kezében. A második félidőben Limp Olivér egy remek cselsorozat után kiegyenlített, és megtörtént az, ami még soha, a Monor ellen 35 perc játék után 1-1-re álltunk. Pedig a helyzetek alapján már 4-1-re kellett volna vezetnünk. Az utolsó 15 perc sajnos megint kapusainkról szólt. Egy saját térfélen történő lefordulás után a monori szélső hosszan szöktette magát, ám kapusunk a megbeszéltek ellenére nem a térfél közepén, hanem a kapujában tartózkodott... Innen már könnyű dolga volt ellenfelünknek. Majd kaptunk egy gólt félpályáról szabadrúgásból, egy gólt, hogy a guruló labda kipördült kapusunk kezéből, illetve az ötödik szintén egy kapus által ellenfélnek passzolt labdából.


Kapusaink viszont remekül megoldották az ellenfél sarokrúgásait, akik magas játékosaik miatt szinte mindig kapunk elé ívelték, de komoly veszélyt nem tudtak kialakítani.


26 edzőmérkőzést játszottunk, hogy a gyerekek szokják az adrenalint. Ezen a mérkőzésen mindenki kiadta magából ami benne volt. Tartalékosan, két próbázóval, de soha ilyen jól még nem játszottunk a Monor ellen mint ma. Azonban koncentrációban főleg a mérkőzések elején és végén nagyon sokat kell fejlődnünk. Illetve még nincs olyan jó csapatunk, hogy egy-egy játékos percekig tartó dekoncentráltságát a többiek pótolni, helyettesíteni, javítani tudnák. Cserénk pedig ma csak egy volt.


Nagyon elégedett voltam 35 perc teljesítményével, nagyon elégedetlen voltam 15 perc teljesítményével."

U11 - Bencze Attila beszámolója

U11 A csoport 6. forduló 2021.03.28.

UTE Labdarúgó Akadémia - III. ker TVE 10 - 1
Mészöly Focisuli U11 vs III. ker TVE 17 - 2

"Vasárnap az UTE, és a Mészöly FC várt ránk a Kölyökliga újabb fordulójában. Mind a két mérkőzésen vereséget szenvedtünk. Sajnos azt kell, mondjam, hogy mindkét csapat sokkal előrébb tart, mint mi. Gyorsabban és tudatosabban játszottak. Pedig nagyon bíztam benne, hogy a felkészülésünk után már sokkal több tudatosság fogja jellemezni a játékunkat. Ami az edzésen megy, azt nem tudjuk átvinni a mérkőzéseinkre. Remélem, egyszer átszakad a srácokban ez a gát. Folytatjuk a munkát és készülünk tovább."


#tve1887 #kölyökliga #tvelabdarúgás #tveutánpótlás #tveu9 #tveu8

1/1

1/1

Az oldalon található írott és képi anyagok csak a forrás pontos megjelölésével, internetes felhasználás esetén aktív hivatkozással használhatók fel.

tippmix_RGB.webp
coerver_coaching.webp
Magyar Atlétikai Szövetség
Budapesti Atlétikai Szövetség
Magyar Labdarúgó Szövetség
MOL_MAGYAR_KUPA_LOGŗ_COLOR.png
MLSZ budapesti igazgatóság
Magyar Vízilabda Szövetség
A létesítmény tulajdonosa:
obudabekaslogo_inverz.png
market_fehér.webp
óduda_sport.webp