Keresés

Kölyökliga edzői értékelők - 2021


A Kölyökliga soron következő fordulóiban négy korosztályban nyolc mérkőzést játszhattak utánpótlás játékosaink.

U8 - Grőb Ákos beszámolója

Felsőház 2. forduló 2021.04.11.


"Folytattuk Kölyökliga felsőházi történetünket. Kicsit szeles idő, de a hőmérséklet ideális, a meccslabda viszont 5-ös méretű és nagyon merev volt, pont nem ideális ekkora gyerekeknek. Viszont az áruházak eladták az összes házi létrát, a legmodernebb darabokkal találkozott az ember a falon kívül... Az biztos, hogy Budapesten az egy négyzetméterre eső létrák száma itt volt a legmagasabb.


A mostani hétvégén kiszúrtuk, hogy megszerezhetjük első győzelmünket a tabella állása és a motivációnk alapján. Így is történt. A RAFC csapata ellen rögtön nagyon aktívan kezdtünk, nem engedtük ellenfelünket levegőhöz jutni, feltoltuk a védekezésünket, mindig labdát akartunk szerezni. A megszerzett játékszerrel aztán ügyesen gurigáztunk sokszor, öröm volt látni, hogy a hátul lévő, forgató, Zétény vezetésével milyen ügyes akciókat kezdeményeztünk. Ákos nagyon ment, Vadász Benedek számára nincs elveszett játékszer és egyre inkább érzi a játékot, Bálint munkája továbbra is alázatos, Milán meg a kaput érzi nagyon. Ott volt Gyuszi is, aki kevesebb edzésen volt, de koncentráltan, jól szállt be a meccsbe. És Zénó akinek a lábmunkája egyre jobb a kapuba, nagyon sokat számít hogy földön tudja a csapat tartani a labdát.


Félidőben vezettünk, aztán a második játékrész izgalmasra sikeredett, 2-3 állásnál nem volt jó érzése az embernek, főleg úgy, hogy a kapufa minimum nem velük volt. Egyébként a "kapufa" műanyag, olyan vékony, hogy szinte vastagsága nincs is, tehát gondolhatnánk a hozzáérő labdáról, hogy vagy mellé vagy gólba pattan. De csak visszapattan a mi lövésünk, egyszer sem segített, inkább hátráltatott minket ez a tárgy, legyen szó büntetőről, szabadrúgásról.


De a sors kegyes volt velünk, mert sokat tettünk érte, Milán közeli gólját még Ákos fejelte meg egy találattal, és bár a helyzetek alapján lezárhattuk volna a mérkőzést, de csak a hármas sípszó után lehettünk benne biztosak, hogy elhoztuk, magunkhoz vettük a három pontot!

III. kerületi TVE - RAFC 4-3 Siklódi (3), Benus

Második mérkőzésünkön az abszolút első Dunakeszi együttese volt az ellenfél. Hasonló intenzitással ugrottunk nekik, aktívak voltunk, nem engedtük őket sokszor levegőhöz jutni. Lehetett egy-két villanásból látni, hogy ez a csapat már nem csak üveggolyókkal játszik, de túllelkesedtük őket, komolyan öröm volt nézni srácainkat. Vadász Beni gólja volt a szünet előtt ami vezetéshez juttatott minket, a második félidő itt sem volt izgalommentes. Nagyon nem, helyzetek itt, ott, kapufák nálunk, az ellenfél okosan egy-két megindulásból kettőt bepasszolt, de az utolsó másodpercig nyílt volt az ütközet. Nagyon örült a végén a Dunakeszi csapata, mert érezte, hogy ez nagyon kevésen múlt nekik, és eddig csak ujjgyakorlattal nyertek, itt pedig vért is kellett bőven izzadni.

III. kerületi TVE - Dunakeszi 1-2 Vadász

Mi pedig kulturált, jó szellemiségű csapatként jól szerepeltünk ezen a játéknapon, büszkék lehettünk a srácokra. Jó volt látni, ahogy a két mérkőzés közötti szünetben aranyosan, önállóan eljátszik a társaság a kezdőkörben, mint egy igazi közösség.


Gratulálok a teljesítményetekhez!"

Kecsmárik Zénó, Bogdán Zétény, Boros L Bálint, Vadász Benedek, Benus Milán, Ciráki Gyula, Siklódi Ákos

U9 - Ferencz Ákos beszámolója

Alsóház 2. forduló 2021.04.1.

ASI DSE - III. kerületi TVE 6 - 3
III. kerületi TVE - Nagykáta SE 6 - 2

"Izgalmas mérkőzéseket játszottunk két sportszerű csapat ellen. Srácok törekedtek az edzésen gyakorolt egyéni védekezésre vonatkozó jeleket felismerni, majd azonnal nyomást adni ellenfeleinkre. Az ASI csapatának gratulálunk győzelemhez."

U10 - Czerman Ferenc beszámolója

U10 A csoport 7. forduló 2021.04.18.


III. kerületi TVE - Mészöly Focisuli U9 kék 2 - 3

"Egy egyénileg sokkal képzettebb gyerekekből álló szimpatikus kis csapat ellen, most értük el a legjobb eredményt eddigi találkozásaink során. Illetve játékban is kiegyenlített volt a mérkőzés. Ellenfelünk játékosainak cselezőképességét, gyorsaságát, harcosságát nagyon nehezen vettük fel. Hátsó játékosaik is bátran cseleztek, több csel is volt a tarsolyukba amit bátran alkalmaztak. Próbáltuk csapatmunkával ellensúlyozni az egyéni képességekben való hátrányt és ez többé kevésbé sikerült is. Több helyzet volt mindkét oldalon a Mészöly FS csapata eggyel többet rúgott be. Jellemző volt a mai napra, hogy az utolsó öt percben, háromszor vezethettük az ellenfél kapussá kinevezett játékosára egy az egyben a labdát, amiből egyetlenegy gólt sem tudtunk rúgni."

III. kerületi TVE - Vác VLSE 0 - 7

"A mérkőzés eredménye nem tükrözi a különbséget. Kiegyenlített játék folyt addig a pillanatig, ameddig meg nem kaptuk a szokásos szabadrúgás gólunkat félpályáról. Középső védekezésünk sajnos gyatrára sikeredett, az ellenfél mindenkinél egy fejjel nagyobb hátsó játékosa, játszi könnyedséggel szaladt át ezen a területen, teremtve ezzel mindig létszámfölényt. Bárhogy próbáltuk megállítani, nem sikerült, ezzel a pálya legfontosabb területén maradtunk alul. Harcosságban, sebességben, koncentrációban, akaratban a labdáért való harcban, egymás megsegítésében, kommunikációban múlt felül minket a Vác csapata. Játékosaik belső ambíciója pár fokkal a mieink felett jár. Ennek ellenére túlzónak találom a hét gól különbséget, hiszen játékban nem maradtunk alul, helyzeteink még ezen a mérkőzésen is megvoltak, sajnos játékosaink lövőereje miatt nekünk nagyon közel kell menni az ellenfél kapujához, hogy gólt érjünk el. A góljaink zömét labdakihozatalaink gyakorlása közben kaptuk, ami többször lassúnak bizonyult vagy rossz döntéseket hoztunk. Ami gyengébb szintű csapatok ellen flottul működött, az itt ma egy más sebességben sajnos kudarcot vallott. Ezt a jövőben próbáljuk kijavítani."

U11 - Bencze Attila beszámolója

U11 A csoport 7. forduló 2021.04.18.

Okos Foci Műhely SC - III. kerületi TVE 3 - 5
III. kerületi TVE - Vác VLSE 3 - 10

"Vasárnap két mérkőzésünk volt az újabb Kölyökliga fordulóban. Mind a két mérkőzésen, nagyon motiváltan és szépen játszottunk. De mégis az első mérkőzésen jött ki a lépés jobban, itt rengeteg szép és jó megoldást láttam. Szépen építkeztünk hátulról és most jól is védekeztünk. A mérkőzés elejétől magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, végig sikerült nyomás alá helyezni az ellenfelünket. Kérdés nem fért hozzá, hogy ezen a mérkőzésen nem szenvedhetünk vereséget. Viszont ez a meccs rengeteg energiát vett ki a játékosokból, így a második mérkőzésen már több volt a ki nem kényszerített hiba a játékunkba. Hamar három gólos hátrányba kerültünk, és már csak kozmetikázni tudtunk az eredményen. Itt is megvoltak a lehetőségeink, és bár az eredmény más mutat, lehetet volna sokkal szorosabb, ha góllá váltjuk a helyzeteinket. Nagy gratuláció a srácoknak, mert itt igazi csapatként funkcionáltak és jelesre vizsgáztak."


Játékos keret:

Bugya, Gyergyói, Hidi, Swaine, Bánki, Lukasik, Németh, Marek, Kocsasliszki. Sanchez


#tve1887 #kölyökliga #tvelabdarúgás #tveutánpótlás #tveu9 #tveu8