top of page
Keresés

Kölyökliga edzői értékelők - 2021


A Kölyökliga soron következő fordulóiban négy korosztályban nyolc mérkőzést játszhattak utánpótlás játékosaink.

U8 - Grőb Ákos beszámolója

Felsőház 3. forduló 2021.04.25.


"Felsőházi 3. fordulóra kanyarodtunk rá, immáron hamisítatlan tavaszi napsütéses időben. Milán betegség miatt nem volt jelen és az alapcsapatból még Huszár "Kis Herceg" Beni nem tartott velünk. Itt ugye egyik mérkőzés sem könnyű már, de nem lehetetlen a pontszerzés akár a legjobbaktól sem. A Monor csapatával már játszottunk télen, akkor ők nyertek gólokkal, no nem azért mert lefociztak bennünket, hanem mert megfutottak minket és kegyetlenül be is vágták a helyzetet. Futásban gyorsabbak, ezt tudtuk jól.


Ezen az összecsapáson keményen feltoltuk a védekezésünket, már minél hamarabb labdát akartunk szerezni az ellenfél térfelén, nem is tudtak nagyon felépítetten kijönni, mi pedig elég szervezettek voltunk ahhoz, hogy a párharcot közelről vívjuk, tehát legtöbbször jó pozícióban voltunk. Mi nyomtuk, mi támadtunk inkább, kifejezetten aktívak voltunk.


Aztán jött a megfutás tőlük. Kétszer is. Egyszer az első, egyszer a második játékrészben, és kettővel mentek a három pont felé.


De nem estünk össze, nem is volt rá okunk, hiszen nem játszottunk rosszul. Váltottunk, Bálint hátrébb, Zétény előrébb. És megindultunk, két csodálatos gyors és pontos háromszög játék után Siklódi - Bogdán - Szobota útvonalon közlekedett a labda, majd a hálóban teljesedett be a sorsa. Egymás után, pár perc különbséggel, kétszer! Hát már ezért megérte ma felkelni! - gondoltam, mintha a tévében néztük volna, és nem U8 szintű meccset. A vége izgalmas lett, itt is ott is voltak izgalmas támadások, de maradt az eldöntetlen állás. Szuper Kerület!

Monori SE - III. kerületi TVE 2 - 2

Gól: Szobota (2)


Elfáradtunk. Nem feltétlenül azért mert két cserénk volt, hanem mindenkiből sokat vettek ki az izgalmak. Egy-két korty és indult a következő, a Szent Pál elleni összecsapás. Kicsit változtattunk a felálláson, és a rendes pihenőidőket is ki kellett osztani.


Mentünk, mentünk, de lehetett érezni, hogy kicsit tompábbak vagyunk, no meg a meccs ritmusa sem volt olyan gyors. Ettől függetlenül ziccerek maradtak ki már az első félidőben, viszont az ellenfél nagyon nem zavarta Zénó kapuját!


A második félidőben aztán lehetett látni, hogy még gond is lehet ha nem találunk be az ellen kapujába, néha átakcióztak és zavart keltettek hátul. Így is lett sajnos, egy keveredés után meglepetésre vezetést szerzett a Szent Pál. Voltak utána elég kemény belépők, rúghattunk bőven szabadrúgást és az egyik gyorsan elvégzett pontrúgásból Zétény a jól helyezkedő Árcsinak továbbította a labdát, melyet a címzett a hálóba pörgetett közelről!


Egál után több nyerési szituáció volt nálunk, ziccer kimaradt, de még meg nem adott gól is akadt. Zétény szabadrúgást végzett el, a játékszer a kapus keze felett a lécet érintve a fura szerkezetű kapu a talajjal merőleges hátsó vasára pattant, tehát bent volt, ezt csak a közben az ellenfél edzőjével diskuráló játékvezető nem vette észre, így a kipattanó labda után továbbot intett.


Srácaink mindent bevetettek, de nem volt már meg az a frissesség, nem jegyeztünk újabb találatot. Maradt az eldöntetlen állás és a 9 fős csoportból a 6. helyen várjuk a folytatást. Itt jegyezzük meg, hogy ez 18 csapatból illik számolni, hiszen ez már rájátszás. Egyszóval a gyerekek nagyon ügyesek voltak, remek labdakihozatalok - Zénó is egyre jobb lábbal - és tudatos játékok voltak felfedezhetők, egy Milán gól azért itt a végén hiányzott, mert azt tudjuk, hogy az egyik legjobban ő érzi a kaput ziccer helyzetben!"

III. kerületi TVE - Szent Pál Akadémia HSE 1 - 1

Gól: Szobota


Gratuláció mindenkinek!

Keret: Kecsmárik Zénó, Bogdán Zétény, Boros L Bálint, Vadász Benedek, Siklódi Ákos, Szobota Áron, Ciráki Gyula

U9 - Ferencz Ákos beszámolója

Alsóház 3. forduló 2021.04.25.

Csakacsel-Dalnoki LA - III. kerületi TVE 5 - 1
III. kerületi TVE - VS Dunakeszi

"Sokat fejlődött a srácok testtudatossága, hétről-hétre jobban használjuk alkati adottságainkat. 5v5 elleni játék alap játékhelyzeteinél sokat javult helyezkedésünk, ennek köszönhetően ellenfeleink egyre kevesebbszer kerülnek be védő harmadunkba, mi pedig egyre többet kerülünk támadó minősített zónába. Dalnokinak gratulálunk a győzelemhez!"

U10 - Czerman Ferenc beszámolója

U10 A csoport 8. forduló 2021.05.09.


"Ez a Kölyökliga szezon számunkra eredmények terén elment, hiszen ez az esemény hiába van háromhetente megszervezve, nekünk ősz óta mindig egybe esik a Bozsik tornákkal. Sajnos emiatt, illetve a betegségek miatt egyszer nem tudtunk optimális állapotban felkészülni erre a rendezvényre. Most is Bozsik tornáról érkezve estünk be a Kecskemét elleni mérkőzésre.

KLC-KTE SI - III. ker TVE 4 - 2

Ennek ellenére letámadtuk ellenfelünket és sikerült az egész mérkőzést figyelembe véve egy 90%-10%-os labdabirtoklást kiharcolni. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, sajnos a felnőtt méretű 10 éves kecskeméti kapusnak csak két gólt sikerült lőni, hiába vittük el a támadásokat kapusunktól az ellenfél kapujáig szép játékkal, lövéseinket, ha annak lehet nevezni, mint a legyeket kapkodta le. Már a második percben három nullra kellett volna vezetni...


Ellenfelünk edzőjének utasításait .. "rúgj bele egy jó nagyot", "rúgd előre az a biztos" remekül megvalósította a Kecskemét. Meg se próbálkoztak labdakihozatalokra, pingpongban meg nem vagyunk jók.... így a kivágott labdákból a mai napig felfoghatatlan miként tudtak négy gólt szerezni, de szereztek..... Szerencsére kevés ilyet látni.

BSE Palóc Farkasok - III. kerületi TVE 4 - 6

A második mérkőzést a Balassagyarmat ellen játszottuk. A mai nap a hetediket. A 13:00 órától tartó focimajális utolsó állomása volt a 17:10-kor kezdődő mérkőzés. Ezt is végig egykapuztuk, de öröm hogy a Kecskeméttel ellentétben, a Balassagyarmat azért próbált focizni, így többször feladta kapuja őrzését, és megpróbált támadásokat vezetni, és nem kivagdosta a labdákat amerre álltak. Tompák voltunk, így itt is sikerült négy gólt kapnunk, de a fiúk rúgtak hatot, így ezt a mérkőzést sikerült megnyernünk.


Gratulálok a srácoknak ezért a napért! 5 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség a nap mérlege, és jó látni, hogy minden körülmények között próbáljuk játszani ezt a játékot, még ha ebbe többször is hiba csúszik."


U11 - Bencze Attila beszámolója

U11 A csoport 8. forduló 2021.05.09.

KLC-KTE SI - III. kerületi TVE 1 - 7

"Az első mérkőzésen egy jóval gyengébb ellenféllel kerültünk szembe, de ez az első félidőben nem igazán látszott. Lassan, és nagyon körülményesen játszottunk. Sajnos felvettük az ellenfél monoton játékát, és csak a második félidőre sikerült rendbe raknom a fejeket, hogy ez így nem fog menni. A második félidőben aztán már felpörögtek a srácok, és jöttek is a helyzetek, majd a gólok is, az ellenfelünk csak hébe-hóba tudott átjutni a félpályán is. Ami nagyon biztató, hogy sokat gyakoroltuk az elmúlt heteken a fejelést, és most ebből visszaköszönt egy szép fejes gól.

Ceglédi VSE - III. kerületi TVE 4 - 1

A második mérkőzésen a csoport harmadik helyezettje várt ránk. A vereség ellenére, mi voltunk, akik irányítottuk a játékot az egész mérkőzésen. De sajnos az ellenfelünk az előre vágott labdákból szerzett négy gólt, amiből persze tanulnunk kell, hogy hogyan is védekezzük le ezeket. De a saját játékunkkal nagyon elégedett voltam. Sokat volt nálunk a labda, de a kapu előtt sokkal élesebbnek kell lennünk, hogy ne csak helyzetig jussunk, hanem azokat gólra is váltsuk. Mindkét mérkőzésen azt kaptam amit vártam, sokat léptünk megint előre. Gratulálok a srácoknak!"

Keret: Bugya, Gyergyói, Hidi, Swaine, Németh, Kocsasliszki, Sanchez, Balla, R.Horváth, Hornyák, Kecskés

#tve1887 #kölyökliga #tvelabdarúgás #tveutánpótlás #tveu9 #tveu8

bottom of page