top of page
Keresés

Küzdésből jelesre vizsgázott Lukács Dénes csapataA női vízilabda bajnokság 12. fordulójában az UVSE-t fogadta csapatunk. A papírforma az előzetes erőviszonyok alapján vendég sikert jósolt, ám az első két negyedben Lukács Dénes együttese borított mindenféle papírformát. A végén természetesen a jobb erőkből álló vendégek örülhettek, ám fiatal csapatunk emelt fővel fogadhatta a meccs végi gratulációkat a szurkolóitól, illetve az ellenfél szakvezetőjétől egyaránt.


Parázs csatát hozott a Kerület-UVSE női bajnoki szerda este, illetve olyan első félidőt, amelyre senki sem számított. A vendégek az Euro Kupában lejátszott mérkőzésüknek köszönhetően talán enerváltabban álltak neki az összecsapásnak, de az is lehet, hogy könnyebb ellenállásra számítottak a Kerülettől, igaz utóbbiban csalódniuk kellett. A találkozó első gólját Koltay Nadin szerezte, ám az előny nem sokáig tartott, ugyanis az újpestiek hamar egyenlítettek. A vezetést hamar visszaszereztük, büntetőből Illés Henrietta volt eredményes. Ezt követően az UVSE kétszer volt eredményes, de a félidő vége előtt nem sokkal Kudella Panna lőtt két gólt, kialakítva a 4-4-es félidei eredményt.


A fordulás előtt a vendégek szakvezetője, Benczur Márton alapos fejmosást tartott csapatának és a szigorú szavak valószínűleg hatottak, ugyanis a vendégek egy 5-0-ás negyedet produkáltak. Az utolsó játékrész is simán lett az újpestieké, hazai részről Keresztes Anita iratkozott fel a góllövők közé. A vendégektől Szegedi Panni volt a legeredményesebb három góllal, további négy játékos szerzett két gólt, valamint három újpesti egyszer volt eredményes. A vége 14-5, ám Lukács Dénesnek már a hétvégi győri bajnokira kellett spórolnia, így a legjobb és legrutinosabb játékosait, Gyöngyössy Anikót, Illés Henriettát és Kudella Pannát is többet pihentette, ráadásul Brezovszki Gerda és a hetek óta nagyszerű formában játszó Hnatyszyn Kinga ezúttal betegség miatt nem is játszhatott. Volt viszont visszatérő is, Kiss Viktória egy közel másfél éves kihagyás után volt újra a csapat tagja, ami a jövőre nézve igazán örömteli, hiszen így bővültek Lukács Dénes lehetőségei is.


Ahogy a találkozó előtt vezetőedzőnk is elmondta, az UVSE elleni összecsapás egyfajta felkészülési mérkőzésnek volt betudható és abból a szempontból jól is sikerült. A lényeg a hétvégi győri bajnokin lesz, azt kell megnyerni, és ha a csapat úgy játszik, mint azt az újpestiek elleni mérkőzés első félidejében tette, akkor nem lehet jelenthet gondot a három pont megszerzése.


OB I. 12. forduló:

III. kerületi TVE - UVSE 5-14 (1-1, 3-3, 0-5, 1-5)

Gólszerzők: Kudella 2, Veresné Illés H., Koltay, Keresztes, ill. Szegedi 3, Aubéli 2, Peresztegi-Nagy 2, Faragó 2, Lendvay 2, Szücs, Irmes, Keszthelyi S


Így látták a mérkőzést a főszereplők:


bottom of page