top of page
Keresés

Kapronczai Gergely visszatért Óbudára!


Egy idényt töltött Óbudán, ráadásul az sem volt egy teljes idény, a szurkolók szívébe azonban a csonka szezon alatt is sikerült belopnia magát. Ő nem más, mint Kapronczai Gergely, aki három év elteltével tért vissza a Kerületbe, azzal a céllal, hogy folyamatosan fejlődjön, gólokkal és gólpasszokkal segítse régi-új csapatát és már alig várja, hogy újra tétmérkőzésen ölthesse magára a kék-fehér szerelést.


„Az volt az első, úgymond felnőtt szezonom, abban az idényben kezdtem a felnőtt fociba belépni” – idézi föl az Óbudán eltöltött 2019-2020-as szezonját keretünk régi-új tagja, Kapronczai Gergely, vagy ahogy mindenki szólítja, Kapor. „Folyamatosan foglalkoztak velem, fejlődtem, játszottam is, ott lettem bal oldali védő, ami a mai napig a posztom, abban az időszakban tanultam meg az alapelveket, nagyon jó élményként emlékszem vissza arra az időszakra. Sajnálom, hogy abban az évben lefújták a bajnokságot, mert jó csapatunk volt, a feljutásra is esélyünk volt.”

Kapor, amikor a Covid-időszakot követően a bajnokságokat újraindították váltott, ugyanis jött egy megkeresés a frissen feljutó Szentlőrinc csapatától, amit el is fogadott, mert szintet szeretett volna lépni, az NB II. pedig egy olyan lehetőséget kínált számára, amelyet nem szeretett volna kihagyni. A Szentlőrinc SE-ben töltött idényt követően Budaörsre vezetett az útja, majd az MTK érintésével került vissza Óbudára. A visszatérés mellett leginkább az döntött, hogy a 22 éves futballista tisztában volt azzal, hogy milyen körülmények közé érkezik, ismerte a közeget és persze szeretett Óbudán játszani.


„Egy profi klubról van szó, a fejlődés lehetősége adott. Úgy érzem, hogy sok van bennem és mindezt szeretném kihozni magamból, a Klub pedig ehhez tökéletes segítséget nyújthat számomra.”

Kapor mély nyomot hagyhatott a szurkolótáborban, ugyanis amikor kiderült - és a honi sajtó is lehozta -, hogy játékosunk szabadon igazolható és csapatot keres magának, bizony érkeztek hozzánk érdeklődések, hogy vajon a Klub felveszi-e, esetleg felvette-e már egykori játékosával a kapcsolatot.


„Ezt nagyon jó hallani! Éreztem akkoriban is, hogy szeret a közönség és a stábbal és a játékostársakkal is jó volt a kapcsolatom. Szeretném meghálálni ezt a szeretetet és azon leszek, hogy a legjobbamat nyújtsam és bizonyítsam, hogy nem alaptalan ez a szeretet. Szeretnék minél többet pályán lenni és segíteni a csapatot gólokkal és gólpasszokkal.”

A 2019-2020-as keretből mára jóllehet nem sokan maradtak, ám ennek ellenére Kapor azért találkozott ismerős arcokkal.


„Amikor beléptem az öltözőbe nagyon sok fiatallal találkoztam, ez nagyon szimpatikus, hogy saját utánpótlására támaszkodik a klub. Természetesen vannak rutinos játékosok is a keretben, ami azért is jó, mert ők segíteni tudják a fiatalabb játékosokat. Amúgy az akkori csapatból mára egyedül Erdei Gábor maradt játékosként, Cicó ugye már a stáb tagja és itt van Vajkai Dani is, akivel szintén dolgoztam együtt és persze jelenlegi sportigazgatónk, Sajó Dániel sem ismeretlen számomra.”

"Kaport régi-új játékosként üdvözölhetjük. Ismerjük őt, tudjuk milyen személyiség, milyen kvalitásokkal rendelkezik és beleillik a hosszútávú projektünkbe. Örülünk, hogy újra Klubunkat erősíti" – üdvözölte a keret legújabb tagját sportigazgatónk, Sajó Dániel.

Kapor akár már a hétvégén bemutatkozhat régi-új csapatában, hiszen Harmati Tamás együttese a bajnokság 9. fordulójában vasárnap hazai pályán közvetlen riválisunkkal, a Tatabányával csap össze.
bottom of page