top of page
Keresés

Kaszai Gábor: „Nem volt elvárás a feljutás, de láttuk, hogy képesek lehetünk a sikerre"


Az idény talán legszebb meglepetését okozta Kaszai Gábor U15-ös csapata azzal, hogy előbb megnyerte a korosztályos bajnoki címet, majd a rájátszásban legyőzte az Újpest együttesét és ezzel kivívta a jogot, hogy a következő idénytől már egy magasabban jegyzett bajnokságban mérettesse meg magát. A szezon előtt, jóllehet nem volt elvárás a feljutás és a bajnoki cím sem, ám a keret mentális erősségét jól mutatja, hogy bár sokáig az üldöző szerepét töltötte be, mégis sikerrel vette az akadályokat. A csapat vezetőedzőjével, klublegendánkkal, Kaszai Gáborral értékeltük ki sikercsapatunk idényét.


Komoly célokkal, de konkrét, helyezéssel kapcsolatos elvárások nélkül vágtatok neki az idénynek. A szezon elképesztő sikerrel ért véget számotokra, hogyan értékelnéd a mögöttetek hagyott évadot?


A célunk az volt, hogy egyénileg és csapat szinten is fejlődjünk ebben a szezonban is. Való igaz, hogy helyezésben nem gondolkodtunk és a feljutás sem volt elvárás, de azt láttuk az őszi szezon után, hogy van esélyünk és képesek lehetünk ilyen sikereket is elérni. A keret formálódott, változott, hiszen nyáron két játékosunk igazolt első osztályú csapatba, míg télen egy újabb futballistán távozott az élvonalba. Ez persze örömteli, hiszen a munkánkat dicséri, de megoldandó feladatot is jelentett a pótlásuk. Szerencsére jó játékosok csatlakoztak a kerethez, akik jól beilleszkedtek a csapatba.”


Nagyon érdekes szezonon vagytok túl abból az aspektusból is, hogy sokáig az üldöző szerepét töltöttétek be, aztán az idény végén tudtátok megelőzni az addigi éllovast, a lehető legjobb pillanatban kapott a csapat új erőre. A számok sem hazudnak, ahogy mondani szokás, hiszen sorra nyertétek a meccseket, ahogy a rivális is és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ontottátok a gólokat. Így visszanézve mi az, amire a legbüszkébb vagy a szezonnal kapcsolatban, miben fejlődött a legtöbbet a csapatod?

Ha a számokat nézzük, akkor elégedettek lehetünk, hiszen a bajnokságban egy vereség mellett kettő döntetlen és huszonhárom győzelem szerepelt a nevünk mellett, amivel meg tudtuk nyerni a bajnokságot. Több mint száz szerzett gólig jutottunk és a legkevesebb gólt kaptuk a bajnokság során. A rájátszásban az Újpest FC csapatával találkoztunk, egy győzelemmel és egy döntetlennel az alap csoportba jutást is ki tudtuk harcolni. A számok mellett a mutatott játékra sem lehetett panaszunk. A legtöbb mérkőzésünkön dominálni tudtunk és irányítottuk a játékot. Voltak hullámvölgyeink, de mindig sikerült gyorsan túljutnunk ezeken és akár mérkőzésen belül is tudtunk váltani. Mentálisan fejlődtünk talán a legtöbbet ebben a szezonban, de technikailag, taktikailag is sokat léptünk előre.


Több játékosunk is felhívta magára a figyelmet, akadémiai csapatok érdeklődnek irántuk, illetve néhányan a szintén bajnoki címet szerző U16-os csapatban is szóhoz jutottak.


Rengeteg mérkőzést játszottatok, hosszú volt a szezon, de mégis, ha arra kérnélek, hogy emelj ki egy maradandó, kiemelkedő momentumot, akkor meg tudnál nevezni egyet?


Kiemelkedő momentumból szerencsére volt több is a szezon során. Voltak jó mérkőzéseink, voltak fordításaink, amikor a játékunk akadozott, de alázattal, csapategységgel és küzdőszellemmel tudtunk mérkőzéseket nyerni. De minden emlékezetes pillanat közül kiemelkedik kettő. Az első a Király SE elleni győzelmünk, amivel megnyertük a bajnokságot, a mérkőzés utáni pillanatok igen emlékezetesre sikerültek. Ugyanez mondható el a rájátszás második mérkőzése utáni percekről is. Jó volt látni a játékosok, szülők örömét és hogy milyen sokat jelentenek ezek a sikerek mindenkinek. Személy szerint számomra a legemlékezetesebb és legjobb mérkőzés ugyanakkor a rájátszás első találkozója volt. Az Újpest FC elleni idegenbeli mérkőzés, amit meg tudtunk nyerni 1-0-ra. Egy fárasztó és az utolsó pillanatig kiélezett szezon végén tudtunk fizikálisan és mentálisan a legjobb állapotban kerülni, ráadásul igazi futballhangulat volt a mérkőzésen, szülők, szurkolók mindkét fél részéről. Ennyi ember előtt, ilyen hangulatban nem játszottunk a szezon során, de ezt jól ki tudta zárni mindenki vagy éppen inspirálólag hatott a játékosokra. Koncentrált és magabiztos volt mindenki, nagyon jó egyéni teljesítményeket láttam és csapatként is egységesek voltunk. Érett játékot tudtunk bemutatni egy nagyon jó csapat ellen és ebből egy színvonalas, jó iramú mérkőzés kerekedett, aminek a végén mi lehettünk a boldogabbak.Említetted, hogy a szezon egészében, különösen a sorsdöntő összecsapásokon csapatként alkottatok egységet, ez azt is jelenti egyben, hogy nem szeretnél senkit sem kiemelni az együttesből, mint az idény legjobbját?


Nem szeretnék senkit kiemelni. Egyrészről saját magához képest mindenki fejlődött és több lett az egy év alatt, ez pedig a legfontosabb. Mindenki igyekezett a tudása legjavát adni a mérkőzéseken és több nagyon jó egyéni teljesítmény is volt a szezon során. Mindenki kivette a részét a sikerekből, a mérkőzésekből. Többször előfordult, hogy éppen a padról beálló játékosok döntötték el az adott mérkőzést. Voltak egyénileg is hullámvölgyek, de mindig volt valaki, aki elő tudott lépni, jó teljesítményt tudott nyújtani. Csapatként funkcionáltunk és jó kohézió alakult ki, ami elengedhetetlen volt a sikeres szezon eléréséhez.


Nem túlzás kijelenteni, hogy az idénybeli szereplésetekkel magasra tettétek önmagatok számára a lécet, ám az is igaz, hogy egy jóval erősebb bajnokságban szerepeltek majd az új szezon során. Hogyan néz ki a felkészülésetek és mit vársz az új évadtól és az új bajnokságtól?


Jelenleg a megérdemelt pihenőjüket töltik a játékosok, de hamarosan el kell kezdeniük az egyéni felkészülési programjukat, hogy július közepén, amikor elindul a felkészülés megfelelő állapotban legyen mindenki. A következő szezonban magasabb osztályban folytathatja a csapat, ami kihívás lesz, de a fejlődésünket ez szolgálja. Nem féltem a csapatot, tudom, hogy megállják majd a helyüket és azt gondolom, így, hogy sikerült kiharcolniuk a feljutást már várják is az új szezon kezdetét!bottom of page