top of page
Keresés

Kemény meccsre számít a Dorog ellen Harmati Tamás és Marques-Airosa Patrik is


Szombaton a bajnokság 7. fordulójában a Dorog ellen lép pályára Harmati Tamás együttese. Az összecsapás előtt vezetőedzőnkkel és csapatunk rutinos védőjével, Marques-Airosa Patrikkal ültünk le beszélgetni, és a szakember, valamint játékosa egyetértettek abban, hogy egy igazán kemény összecsapás vár csapatunkra. Már rögtön itt a bevezetőben szeretnénk felhívni a két tábor drukkereinek a figyelmét, hogy a cikk alján fontos szurkolói információkat találhatnak a szombati rangadóval kapcsolatban!


Hat fordulót követően csapatunk három győzelemmel és három döntetlennel a tabella 4. helyéről várhatja a derbit, 12 megszerzett ponttal. A bajnokságban továbbra is a legkevesebb gólt kapta Harmati Tamás együttese, viszont két forduló alatt a rúgott gólok tekintetében sokat javultunk, hiszen a legutóbbi két kör során több gólt termeltek Barczi Dávidék, mint addig összesen. Az elmúlt hét ráadásul kifejezetten sikeresen alakult, hiszen a hét nap alatt lejátszott három tétmeccs közül mindhármat behúzta csapatunk.

„Minden hétnek megvan a célja, nem volt ez másként ezúttal sem. Az elmúlt hetet valóban nagyon sikeresen zártuk, de a helyén kell, hogy kezeljük. Amit szerettünk volna, azt meg tudtuk szerezni, de ez már nem számít semmit, mert új hét áll előttünk és újra meg kell szerezni azokat az élményeket, azokat a sikereket, amivel megint nyugodtan pihenhetünk majd egy napot, mielőtt a következő célnak nekivágunk.” – értékelte az elmúlt hét eredményeit vezetőedzőnk, Harmati Tamás.


A Dorog elleni rangadót veretlenül várja csapatunk, a listavezető és bajnoki címvédő Veszprém mellett egyedül csak a Kerület nem szenvedett még vereséget hat fordulót követően a bajnokságban.


„Szerintem ez egy nagyon jó dolog! – reflektált a veretlenséggel kapcsolatban Harmati Tamás. „Nyilván, ha egy olyan csapatot nézünk, amelynek az a célja, hogy megnyerje a bajnokságot, mint mondjuk egy Real Madrid, akkor lehet, hogy abban az esetben nem jó kezdés a három győzelem, három döntetlen, de a mi esetünkben ugye arról van szó, hogy csapatot akarunk építeni, elölről akarunk építkezni, úgyhogy az, hogy ilyen korán már ilyen tartása van a csapatnak, ez nagyon jó. Azt nagyon nem szeretném, ha ez nyomás lenne a játékosok irányába, esetleg negatív hozadéka lenne. Éppen ezért nagyon fontos az, hogy mindent megfelelően értékeljünk.”Rutinos játékosunk, Marques-Airosa Patrik is osztja Harmati Tamás véleményét, ám azért arra ő is felhívta a figyelmet, – mint korábban vezetőedzőnk - hogy még azért az idény elején járunk, egy hasonló teljesítménynek a későbbiekben lehet komoly jelentősége.


„Az, hogy veretlenek vagyunk, az egy kifejezetten pozitív dolog, ugyanakkor még a bajnokság elején járunk. Ilyenkor még azért inkább előfordulhat, hogy vannak veretlen együttesek, ennek majd később lehet nagyobb jelentősége. Hangsúlyozom, jó dolog a veretlenség, de a lényeg az, hogy tartani tudjuk ezt a tempót és pozitívumként fogjuk fel mindezt, ne pedig teherként.” – beszélt a jelenlegi szériáról játékosunk.


Abban is megvan az egyetértés védőnk és vezetőedzőnk között, hogy a Dorog elleni nem lesz egy egyszerű mérkőzés, mindketten kemény ütközetre számítanak. Persze ez nem véletlen, hiszen a Dorog az elmúlt idényben még egy osztállyal feljebb játszott és bár az idény végén búcsúzott az NB II-től, ám a csapat magja azért megmaradt, ráadásul edzői poszton is jól erősítettek, hiszen a tapasztalt Bekő Balázs vette át a csapat irányítását a nyáron.


„A Dorog elleni is egy nehéz összecsapás lesz, hasonlóan az eddigiekhez. Nekünk nincsenek könnyű mérkőzéseink, de talán ez jó is, mert így mindenért nagyon meg kell küzdenünk, éppen ezért még jobban tudjuk értékelni, hogyha elérünk valamit. Nehéz mérkőzésre számítok, azt gondolom, hogy a Dorog egy nagyon masszív, jól összerakott csapat, ahol a keret összetétele is megfelelő, tehát az arányok a fiatal és az idősebb játékosok között kifejezetten jó. Szombati ellenfelünk dinamikus játékra képes és biztos vagyok benne, - az edzőjüket ismerve - hogy nagyon taktikusan fognak játszani. Többször összefutottunk már Bekő Balázzsal, akár a bajnokságban, vagy éppen felkészülési mérkőzésen és mindig jól játszó, szervezett gárda benyomását keltette az aktuális csapata, erre számítok most is.” – beszélt elismerően a szombati ellenfélről, illetve kollégájáról Harmati Tamás.

(Fotó: Szabó Péter)


Marques-Airosa Patrik is amondó, hogy a bajnokságban a soron következő mérkőzések igazán keménynek ígérkeznek, kezdve a Dorog ellenivel. Ugyanakkor a csapat készen áll, a játékosok motiváltak és ugye a hazai közönség támogatását is élvezhetik szombaton.


„Úgy érzem, hogy felkészültünk erre a mérkőzésre. Most már keményebb meccsek jönnek, ugye már volt a Bicske elleni összecsapásunk is, amit meg tudtunk nyerni, de azt gondolom, hogy a Dorog elleni még nehezebb lesz. Kieső csapat a Dorog, de az idősebb mag azért megmaradt és fiatalokkal is tudtak erősíteni, de úgy érzem, hogy a mi csapatunk is készen áll arra, hogy megnyerjük ezt a meccset és jó előérzeteim vannak. Hazai közönség előtt játszunk, ráadásul még veretlenek vagyunk, éppen ezért úgy érzem, hogy győztesen hagyhatjuk el a pályát, ha betartjuk a taktikát és mindenki 110 %-ot nyújt a pályán.” – beszélt a szombati rangadóval kapcsolatban rutinos védőnk, aki kitért a formájára és egészségi állapotára is.


„Hát nem teljesen vagyok elégedett magammal, a felkészülés nem úgy kezdődött, ahogy szerettem volna, de most már úgy tűnik, hogy minden rendben van. A stábtól megkapom a játéklehetőséget és úgy érzem, hogy élek is vele, de van még bennem több is, amit ki szeretnék hozni az elkövetkezendő meccseken, úgyhogy egyelőre még felemás érzéseim vannak, de remélhetőleg ez innen már csak felfelé megy. Az nagyon fontos, hogy egészségileg rendben vagyok, jól érzem magam.”


Kerület – Dorog – egy kis statisztika

Egy egészséges és jó formában lévő Marquesre nagy szükség lesz szombaton, de természetesen a teljes keretnek, ahogy mondani szokás nagyon oda kell tennie magát, ugyanis a Dorog ellen szinte sosem játszunk sima meccset. A mértékadó magyarfutball.hu oldal összeállítása alapján a két csapat eddig 12-szer csapott össze egymással bajnoki találkozókon, ezek közül hármat a Kerület, kettőt a Dorog nyert meg, hét pedig döntetlennel zárult, illetve legutóbb a Magyar Kupában 2020-ban szintén a dorogiak örülhettek a 4-1-es sikerüket követően.


(Fotó: magyarfutball.hu)


Hazai pályán 1992-ben vertük szombati ellenfelünket utoljára (1-0), a ’97-’98-as bajnoki évadban gól nélküli döntetlennel zárult a rangadó, majd az NB II-es idényben 2-1-re a dorogiak tudtak nyerni. Azon a mérkőzésen amúgy jelenlegi keretünkből Erdei Gábor lépett pályára, illetve jelenlegi kapusedzőnk, Horváth Tamás őrizte a kapunkat. Dorogi részről Papp Máté, Szerencsi Miklós, Barna Gergő és Nagyházi Dávid tartozik jelenleg is a vendégek keretéhez, de a játékoskeretet böngészve találunk egy kedves ismerőst is Bekő Balázs csapatában, aki pedig nem más, mint Tóth László, aki a legutóbbi idényben egy rövid ideig csapatunkat erősítette, mielőtt Egerbe távozott volna. A Dorog jól kezdte a bajnokságot, az idénynyitón 2-1-re legyőzte a ZTE II-t, hazai pályán pedig a Budaörs csapatát verte 2-0-ra. Ezt követően azonban kicsit megtorpant Bekő Balázs együttese, azóta két döntetlen (Balatonfüred, PAFC II.), egy idegenbeli vereség (Gyirmót) és egy újabb hazai döntetlen (Bicske) a mérlege. Ami Harmati Tamás együttesét illeti, 3 győzelem és 3 döntetlen a mérlege, legutóbbi két összecsapását megnyerte, ezeken 5 gólt szerzett és csupán kettőt kapott. Remélhetőleg a jó sorozat szombaton sem szakad meg!


Szurkolói információ!

Miután a szombati mérkőzés a kiemelt bajnoki összecsapások közé tartozik, ezért a szurkolókra is a korábbiaktól eltérő szabályok vonatkoznak. A vendégszurkolók és a hazai drukkerek ezúttal el lesznek választva egymástól, a dorogi szurkolók a BVSC Stadion, fedett lelátójáról buzdíthatják kedvenceiket, míg a Kerület drukkerek az eddig megszokott részről szurkolhatnak. A dorogi szurkolótábor a Teleki Blanka utca felől léphet be a stadionba és azon az útvonalon is hagyhatja el a létesítményt. Az egyénileg (autóval) érkező drukkerek a Teleki Blanka utca 6. szám előtti murvás parkolót használhatják. A jegyvásárlás, a büfé és mellékhelyiség használat szintén ezen az oldalon lesz kialakítva a vendégszurkolók számára. Felhívjuk a dorogi klub szimpatizánsainak a figyelmét, hogy a vendégoldalon megnyitásra kerülő jegypénztárban nem lesz lehetőség a kártyás fizetésre! A mérkőzés végeztével a vendégszurkolók hagyhatják el először a stadiont. Kérjük mindkét tábort a szabályok betartására és a sportszerű szurkolásra.

bottom of page