top of page
Keresés

Kezdődik a tánc! Lukács Dénes csapata megkezdi szereplését a Magyar Kupában

Jóllehet a bajnoki idény kezdete még odé

bb van, Lukács Dénes újjáépülő csapata ennek ellenére már a héten tétmérkőzésen mutathatja meg magát! Pénteken Szentesen rendezik ugyanis a női vízilabda Magyar Kupa selejtezőjét, Gyöngyössy Anikóék a Szentes és a Tatabánya ellen ugranak medencébe.


A Magyar Kupa selejtezőjében hat csapat verseng a még kiadó négy helyért, a résztvevőket két hármas csoportba osztották. A kiírás alapján a bajnokság első négy helyezettje „védettséget” élvez, így a Fradi, az UVSE, a Dunaújváros és az Eger már tagja a legjobb nyolcnak. Miután a két hármas csoportból a Szeged és a BVSC már kivívta továbbjutását, így már csak két hely maradt, amelyre Lukács Dénes együttese mellett a Szentes és a Tatabánya pályázik.


Illés Heniék már hetek óta gőzerővel készülnek a tétmérkőzésekre, az edzések mellett edzőmeccsek is tarkították a felkészülési programot, sőt a múlt héten egy horvátországi nemzetközi tornán is élesíthették a formájukat a lányok, ahol például a Dunaújváros csapatával is összecsaptak.


„Nagyon vártuk már, hogy élő meccseken szerepeljünk, hosszú volt ugyanis a felkészülés. Múlt héten Horvátországban szerepeltünk és úgy gondolom, hogy van okunk az optimizmusra, hiszen azon túl, hogy három mérkőzést nyertünk, játszottunk egy szoros meccset a Dunaújvárossal, ahol láttam bíztató jeleket a játékban. Új csapatot építünk, törvényszerű, hogy nem a szezon elején fogjuk a legjobb teljesítményünket nyújtani, de ellenfeleinknél is voltak változások, persze nem olyan mértékű, mint nálunk. A mi esetünkben heten távoztak, hatan pedig érkeztek, ez pedig egy picit nagyobb változás volt a tervezettnél, mind állományban, mind szerkezetileg. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy jól állunk az időszakhoz képest” – beszélt az elmúlt időszakról és a csapat körüli változásokról vezetőedzőnk, Lukács Dénes.


A szakember szerint nincs nyomás a csapaton, ami a selejtezőt illeti, miután a nyolc közé jutás reális elvárás a lányokkal szemben, persze nem lebecsülve az ellenfeleket.


„A Magyar Kupa igazán izgalmas része a legjobb nyolc között kezdődik, így alapelvárás az, hogy oda jussunk be. Ha ez még jó játékkal és netán kettős győzelemmel is társul, akkor nagyon boldogok leszünk, de a lényeg az, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé, viszont, hogy ezt melyik helyen tesszük meg, az igazából mindegy. Elismerjük az ellenfeleinket, a Szentes ellen jó meccsre számítok, kemény csata lesz, ezt a múltbéli összecsapásaink is bizonyítják. Ami a Tatabányát illeti, úgy gondolom, hogy a játékosállományunk erősebb, ugyanakkor amikor velük találkozunk, akkor mi már túl leszünk a Szentes elleni összecsapáson, míg a tatabányaiak első mérkőzése éppen ellenünk lesz” – beszélt a szentesi selejtezőről és az esélyekről Lukács Dénes.


Ami a menetrendet illeti, Rásky Lilláék 12 órakor a Szentes ellen kezdenek, majd 17:30-kor a Tatabánya elleni mérkőzéssel zárul számukra a selejtező. Továbbjutás esetén a jövő héten sorra kerülő sorsolást követően dől el, hogy a Final Fourért mely csapattal kell megküzdenie Lukács Dénes együttesének.

bottom of page