top of page
Keresés

Kirják Henrik a III. kerületi TVE játékosa!Másfél hete már Óbudán készül, a Zsámbék ellen pedig már be is mutatkozott a csapatban Kirják Henrik, a III. kerületi TVE legújabb szerzeménye. A védelem bal oldalára már egy ideje kereste a megfelelő személyt sportigazgatónk, Juhász Roland, aki szerint Kirják nem csak szakmailag, de emberileg is tökéletesen illik a keretbe. A korábban Budafokon és Gyirmóton is megforduló védő érkezésével egyidejűleg távozója is van a keretnek, Bekker Roland közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal.


„Az elmúlt időben nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt Roland szerette volna, leültünk és átbeszéltük a dolgokat és végül abban állapodtunk meg, hogy elköszönünk egymástól, neki is az lesz a legjobb, ha máshol jobban ki tud teljesedni, több játéklehetőséget kap majd a jövőben. Sok sikert kívánunk neki ezúttal is. A balhátvéd pozícióra már egy ideje nézegettünk játékosokat és végül Kirják Henrik személyében megtaláltuk azt a futballistát, akivel el tudjuk képzelni a jövőt. Henrik több ízben feljutó csapat tagja volt, így azokhoz a célokhoz, amelyeket megfogalmaztunk, véleményem szerint tökéletesen illik a személyisége és a tapasztalata.” – beszélt az új csapattagról Juhász Roland.


Kirják Henrik leigazolásával kapcsolatban sportigazgatónk azt is hangsúlyozta, hogy egy játékos szerződtetése előtt nem csupán azt mérik fel a klubnál, hogy milyen adottságokkal rendelkezik, mint futballista, hanem az emberi tulajdonságok is legalább akkora jelentőséggel bírnak.


„Alapvetően az igazolások során nagyon fontos szempont az, hogy emberileg milyen adottságokkal bír egy játékos. Ebből a szempontból is tökéletesen beleillik a csapatképbe Henrik személye, hasznos tagja lesz a keretnek, ráadásul magasabb osztályból is megvan a rutinja, de innentől kezdve már rajta áll, hogy bizonyítsa, hogy nem véletlenül került ide.”


Kirják Henrik saját bevallása szerint nem sokat gondolkodott, hogy elfogadja a klubunk által kínált szerződést, mint mondta a vezetők által megfogalmazott konkrét célok egyértelművé tették, hogy jól választ, ha Óbudára igazol.


„Nagyon örültem annak, hogy Juhász Roland megkeresett, hiszen a TVE egy nagy múltú klub, ráadásul a célok, amelyeket felvázoltak – gondolok itt természetesen a feljutásra - nagyon szimpatikusak voltak.”

Henrik egyelőre még meccshiánnyal küszködik, de mihamarabb szeretne Aczél Zoltán és a csapat segítségére lenni, természetesen nem csupán epizodistaként.


„Az eddigi edzésekből kiindulva úgy gondolom, hogy körülbelül két hétre van még szükségem és azt követően már megfelelő állapotban leszek.”


Ami pedig az eddigi benyomásokat illeti, úgy érzi, hogy jó helyre került, a társak egyből befogadták.


„Nagyon jó benyomásokat szereztem már nagyon hamar, a fiúk egyből befogadtak. Sok ismerősöm van a budafoki csapatból, ugye együtt jutottunk fel az NB II-ből az NB I-be, szóval minden jól ment, nem volt probléma a beilleszkedéssel.”


A keret legújabb tagjáról Aczél Zoltán is nagyon jó véleménnyel van.


„Kirják Henrik egy képzett labdarúgó, szerepelt az NB II-ben is. Viszont bár edzésben volt, hosszú ideje nem játszott mérkőzést, meccshiánnyal küzd, nem kapta meg a megfelelő terhelést. Fel kell őt építeni, ez a legfontosabb. Egyébként erősségei közé tartozik, hogy jól ad be és a játékintelligenciája is magas. Erősítést jelent majd a csapatnak, de egyelőre még nincs abban az állapotban, hogy mély vízbe dobjuk, de természetesen kap játékperceket, itt van például a Magyar Kupa, amely tökéletes lehetőség arra, hogy megfelelő képet kapjak róla.”


Isten hozott Óbudán Henrik, sok sikert a TVE-ben!

bottom of page