top of page
Keresés

Klubtörténeti siker, elődöntős a Magyar Kupában a III. kerületi TVE női vízilabdacsapataHihetetlen izgalmak közepette, dudaszós góllal a III. kerületi TVE női vízilabdacsapata bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe. Lukács Dénes együttese klubtörténeti sikert ért el, a négy között pedig a Ferencváros, Eger, UVSE hármasból kap majd ellenfelet.


Az első mérkőzéssel ellentétben ezúttal nem maradt az öltözőben a csapat, sőt, villámrajtot vett! A gólgyártást Brezovszki Gerda kezdte, aki kétszer is betalált Kakas Krisztina kapujába, majd Kudella Panna is feliratkozott a góllövők közé, így 3-1-gyel vittük az első negyedet. A folytatásra „megérkezett” a BVSC is, és innentől már egy végtelenül kemény és kiegyenlített csata vette kezdetét. A második negyedben 4-2-re is vezettünk, ám Stieber Mercedes csapata Kele és Mészáros-Farkas góljaival visszajött és kiegyenlített. Az első mérkőzést két góllal nyerő BVSC ekkor továbbjutásra állt, ám a tét alatt nem tört meg csapatunk, ezúttal Kudella Panna vágott kettőt, de Brezovszki Gerda is meglőtte a magáét. A folytatásban viszont újabb két vendéggól következett, ám erre is volt válasza Lukács Dénes csapatának, Hnatyszyn Kinga mattolta az ellenfél kapusát, majd az ihletett formában játszó Brezovszki Gerda lőtt újabb két gólt. Ekkor már valamivel kevesebb, mint három perc volt hátra a mérkőzésből, kezdte elhinni mindenki, hogy sikerülhet a bravúr. Ám a mennyből másodpercek alatt úgy tűnt, hogy a pokolba zuhanunk, ugyanis Gémes, majd Mészáros-Farkas is betalált az amúgy ezúttal is bravúrt bravúrra halmozó, 17 éves kora ellenére rutinos kapusokat megszégyenítő védéseket bemutató Torkos Tamara kapujába.

Ám a slusszpoén a végére maradt, három másodperccel a vége előtt, amikor már lelki szemeink előtt az orosz rulettel egyenértékű ötmétereseket láttuk, Brezovszki Gerda gondolt egy merészet és egy egészen zseniális, lehelet finom ejtéssel beállította a 11-8-as végeredményt, ami egyben a kupaelődöntőt is jelentette csapatunk számára.


„Nagyon kemény csata volt, mindkét csapat nagyon nagyot küzdött azért, hogy bejusson a legjobb négybe. Nagyon büszke vagyok a csapatunkra, mert a pénteki meccsen nagyon sok helyzetet kihagytunk és pontatlanok voltunk. Ma viszont az volt a célunk, hogy ezeket kijavítsuk és ezekre jobban odafigyeljünk. Köszönöm, hogy részese lehetek ennek az egésznek és csak annyit tudok mondani, hogy büszke vagyok, mert ma 110%-ot nyújtottunk.” – értékelte a csapat teljesítményét a fáradtságtól szinte beszélni is alig tudó, a mérkőzést amúgy hat góllal záró Brezovszki Gerda.


Ami pedig azt a szenzációs, dudaszós gólt illeti, a mérkőzés (egyik) legjobbja így emlékezett vissza a mindent eldöntő pillanatra:


„Úsztam fel a labdával, nem támadott meg senki, néztem az időt és gondoltam háromnál, hogy most már felveszem és meg sem fordult a fejemben, hogy nem lövöm rá. Meg kellett próbálnom és a legjobb tudásom szerint igyekeztem befejezni ezt az ejtést és hát összejött.”


De még mennyire, hogy összejött! Ahogy a labda átsiklott a képzeletbeli gólvonalon, az egy örökkévalóságnak tűnt a helyszínen lévők számára, ám abban a pillanatban, ahogy mindenki a másodperc tört része alatt felocsúdott, és ráeszmélt, hogy itt most egy klubtörténeti pillanatnak vagyunk a részesei, kis túlzással felrobbant az uszoda. A lányok sikítottak örömükben, a lelátóról pedig zúgott a „Szép volt Csajok!” rigmus. Az ünneplés még akár órákig is eltarthatott volna, ám a csapatnak és vezetőedzőjüknek a sajtószobában volt jelenésük, ahol Lukács Dénes miután sportszerűen gratulált az ellenfélnek, dicsérni kezdte a lányokat és természetesen a csodálatos szurkolótáborunkat sem felejtette el megemlíteni.


„Ez egy olyan párharc volt, amilyenre mindenki számított, nem véletlen, hogy ezúttal is telt ház volt itt a Kerületben, most már nem először. Kiemelném a szurkolóinkat, minket egyszerűen betolt ez a szurkolótábor a legjobb négybe. Ilyen szurkolótábor ritka a női vízilabdában egyelőre, legfeljebb egy-egy nemzetközi mérkőzésen tapasztalható ilyen atmoszféra. Ez egy óriási lelki többletet ad nekem, de legfőképp a játékosaimnak. Az meg egy külön öröm, hogy egy ilyen nehéz párharc végén nem tudom megmondani, hogy ki volt a legjobb, mert annyi jó teljesítmény volt. A Gerda hat gólja természetesen üvölt, de azért egy 17 éves kapus akadályozta meg az ellenfél lefordulásait! Összességében mindenki odatette magát. A két csapat közel azonos szinten van, most mi voltunk talán egy fokkal szerencsésebbek, vagy picikét mi akartuk jobban. Borzasztóan örülök a sikernek.” – értékelte Lukács Dénes csapata bravúros továbbjutását.


Arra a kérdésre, hogy gazdag, sikerekkel kikövezett edzői pályafutásában hova helyezi ezt a sikert nem tudott konkrét választ adni, de abban biztos, hogy valahol nagyon elől van. Mert bizony nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy klubtörténeti sikert arattak Illés Heniék azzal, hogy a legjobb négy közé jutottak a Magyar Kupában!


„A női vízilabda történetében a III. kerületben ez most jelen pillanatban a legnagyobb siker, de azért azt ne feledjük, hogy a férfiaknál voltunk már magyar bajnokok közel 100 évvel ezelőtt. Óbudának büszkének kell lennie, ugyanis ez az egyetlen óbudai csapatsport, amely az első osztályban, egy olimpiai sportágban küzd. A budapesti nagy egyesületek a pesti oldalon vannak, mi pedig Óbudát képviseljük és ennek a kerületnek szeretnénk örömet okozni.” – beszélt Lukács Dénes arról, hogy mekkora jelentősége van annak a sikernek, amelyet csapatával elértek.


Mert ez bizony csapatmunka volt a javából, ezt a párharcot a lányok csapatként nyerték meg. Ami pedig a folytatást illeti, a lebonyolításról egyelőre semmit sem lehet tudni, ahogy a kupaelődöntő helyszínéről sem. Lukács Dénes szerint a lányoknak igazából innentől kezdve csupán annyi dolguk van, hogy amatőr csapatkén élvezzék, hogy profi és erős riválisok ellen játszhatnak az elődöntőben. Mi pedig ízlelgessük ezt: a Magyar Kupában már csak négy csapat van talpon, a Ferencváros, az Eger és az UVSE, valamint a III. kerületi TVE. Nem akármilyen névsor ez!

bottom of page