top of page
Keresés

Kozics Barnabás: „Össze kell kapaszkodni és együtt kell kilábalnunk ebből a helyzetből”A február közepén kezdődött és március végéig tartó hét mérkőzésen át ívelő veretlenségi széria alatt nem sok jel mutatott arra, hogy áprilisban egy negatív sorozat veszi kezdetét csapatunk életében. Ám a Mór és a Bicske elleni bajnokik sem úgy sikerültek, ahogy azt reméltük, legutóbbi két mérkőzésünkön nem sikerült pontot szerezni. Szerdán a MOL Fehérvár FC II. együttese látogat a Kalap utcába, a cél pedig egyértelmű, le kell zárni a negatív szériát és itthon kell tartani mindhárom pontot. A jelenleg kisebb sérüléssel bajlódó Kozics Barnabással beszélgettünk a Vidi II. elleni bajnoki előtt.


Ha csupán az őszi szezonban lejátszott fehérvári mérkőzésből indulunk ki, akkor szerdán papíron sima meccs kell, hogy legyen a Vidi II. elleni összecsapás. Hiszen az „odavágón” 5-0-ra nyert Aczél Zoltán csapata, azon a meccsen a jelenlegi keretből Schuszter Ronald és Barczi Dávid is betaláltak, utóbbi ráadásul kétszer. Ám azt már ebben a szezonban megtapasztalhattuk, hogy a papírforma bizony bármikor borulhat és jöhet kellemetlen eredmény. Ahogy jött a Mór és jött a Bicske ellen is. Ugyanakkor szerdán hazai pályán valóban minden adott ahhoz, hogy csapatunk rövidre zárja ezt a nyeretlenségi szériát, így látja ezt rutinos játékosunk, Kozics Barna is.


Az utolsó két meccs nem úgy alakult ahogy szerettük volna, de úgy gondolom, hogy egy valamit nem szabad tennünk, nem szabad egymásban keresnünk a hibát. Össze kell kapaszkodni és együtt kell kilábalnunk ebből a helyzetből. Nekünk rutinos játékosoknak kell a fiatalok felé is fordulnunk, felkarolnunk őket és még több pozitív üzenetet kell feléjük közvetítenünk. Azt gondolom, hogy minden lehetőségünk és esélyünk megvan arra, hogy kikeveredjünk ebből a negatív szériából és visszatérjünk arra az útra, amelyen a Mór elleni bajnoki előtt voltunk.” – beszélt a szerdai találkozó előtt a csapat előtt álló feladatról Kozics Barna, aki szerdán sajnos nem lehet a társak segítségére, ugyanis kisebb bokasérüléssel küzd, amelyet még a Mór elleni bajnokin szedett össze.


A fehérváriak jó formában várhatják a szerda délutáni találkozót, hiszen utolsó négy mérkőzésükön a megszerezhető 12 pontból 10-et be tudtak gyűjteni. A legutóbbi fordulóban a Csorna ellen nyertek hazai pályán, a három pontnak köszönhetően pedig a tabella 9. helyén állnak 45 egységgel.
Csapatunk a hatodik pozícióból várhatja a Vidi II. elleni összecsapást, két ponttal lemaradva a 31. fordulóban a harmadik helyen álló Nagykanizsa otthonában vendégszereplő Érdtől. Egy esetleges győzelem tehát nem csak a negatív széria lezárását jelentené számunkra, hanem a tabellán egy hellyel előrébb is tudnánk lépni, - persze, feltételezve, hogy a Kanizsa legyőzi az érdieket - jóllehet az 5. pozíció természetesen nem az a hely, amelyet az idény elején megcéloztunk.


Ősszel valóban egy eléggé sima meccset játszottunk Fehérváron. A csapat azt csinálta, amit előzetesen megbeszéltünk, jól álltunk bele a mérkőzésbe, jött minden automatikusan. Azt remélem, hogy szerdán hasonlóan jól fogunk kezdeni és jó meccset játszunk és úgy teljesítünk, ahogy az őszi találkozón tettük, így hasonlóan ahhoz a mérkőzéshez, itthon is megszerezzük a három pontot.” – emlékeztetett az őszi találkozóra játékosunk.


A szerdai meccsen Aczél Zoltán már számolhat a sárga lapjai miatt a Bicske elleni bajnokit kihagyó Cseszneki Richárdra, valamint a keddi edzésen már a csapattal készült a szintén a Mór ellen megsérülő Erdei Gábor is, aki vállalta a játékot a Fehérvár ellen.


A MOL Fehérvár FC II. elleni találkozó 16 órától veszi kezdetét és az előzetesen bejelentettek alapján a hazai szurkolók számára ingyenesen tekinthető meg.bottom of page