top of page
Keresés

Kun György és csapata jeles osztályzattal zárta a félévet! – utánpótlás évértékelő - 1. részA holtszezonban utántpótláscsapataink jól megérdemelt pihenőjüket töltik, ez pedig tökéletes alkalmat szolgáltat egy kis számvetésre, visszaemlékezésre, értékelésre. Az ünnepek előtti és alatti időszakban sorozatot indítunk, megpróbáljuk összefoglalni az U12-től egészen az U19-es korosztályig utánpótláscsapataink utóbbi fél, de inkább egy évét. Ebben természetesen edzőink voltak a leginkább segítségünkre, hiszen kérdéseinket nekik címeztük és ők nem is fukarkodtak a válaszokkal. Sorozatunkat nem is indíthattuk volna mással, mint Kun Györggyel, akinek irányításával U16-os csapatunk veretlenül zárta az őszt, így tehát kijelenthető, hogy félévi teljesítményük bizony jeles osztályzatot érdemel!


Nagyszerűen sikerült az őszi szezon Kun Györgynek és csapatának, hiszen 13 mérkőzésen 11 győzelmet arattak és a maradék kettőn sem szenvedtek vereséget, azokat döntetlennel zárták, így veretlen őszt tudhatnak maguk mögött.

A szakember – akivel pár hónapja készítettünk hosszabb interjút - egy éve dolgozik ezzel a korosztállyal, és már az eső pillanatoktól fogva, szigorú koncepció, előre lefektetett célok jellemezték a közös munkát.


„Pontosan 1 éve ültem le Sajó Dániellel és Filó Tamás szakmai igazgatóval. Célként azt fogalmaztuk meg, hogy elkezdjük építeni és formálni az U15-ös korosztályunkat. A szándék az volt, hogy kialakítsuk a csapat stílusát, szerkezetét, valamint az egyének csapatban való kiemelését. Utólag elmondhatom, hogy edzői pályafutásom, egyik legjobb döntését hoztam! Ahogy mondani szokták, a kemény munkának mindig megvan a gyümölcse, és tulajdonképpen ebben a félévben ennek a gyümölcsét aratjuk. Az őszi szezonban 13 mérkőzésen 11 győzelmet, és 2 döntetlent játszottunk. Számszerűleg is parádés őszt produkáltunk, de én a mutatott játéknak és mentalitásnak is nagyon örülök!” – értékelte az elmúlt esztendőt Kun György.


A szakember a fentebb már említett interjúban beszélt a keze alatt dolgozó korosztályról, hogy mennyire oda kell figyelni a 15-16 éves gyerekekre, akiket rengeteg impulzus ér. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy ez a társaság egy kifejezetten jó közösséget alkot, igénylik azt, hogy foglalkozzanak velük, együttműködőek, de mindezt az eredmények is hűen mutatják.


„A játékosokkal való közös munkánk során, magamnak is bizonyítani szerettem volna. Az elmúlt 12 év tapasztalatát figyelembe véve, aprólékosan, és lépésről-lépésre állítottam össze mit szeretnék látni a pályán. Jeleztem játékosaimanak, ha betartják, amit kérek, élvezni fogják a közös munkát, és az ebből fakadó játékot.”


(Mester és tanítványai edzésen)


U16-os csapatunk szakvezetője nem árult zsákbamacskát és az eredmények is őt, illetve a koncepciót igazolták. A fiúk nem csak, hogy őszi bajnokok lettek, de veretlenül zárták az őszt, közönségszórakoztató, korszerű futballt játszva vették sorra az akadályokat.


„A III. kerületi Tve által megálmodott filozófiát, azaz a kezdeményező és letámadásokon alapuló 1-4-3-3-at adtam át legjobb tudásom szerint. A szezon végeztével, magamban is értékeltem az őszi szezont, és a jó játékunk mellett nagyon sok mérkőzést az erőnlétünknek is köszönhettünk.” – beszélt a sikerszéria egyik kulcseleméről Kun György, aki, ha már az erőnlétet emelte ki, akkor nem feledkezett el megemlíteni azt a kollégát, aki a játékosokat fizikálisan tökéletes állapotba hozta fordulóról fordulóra.


„Nagy köszönet jár Keresztesi Botond erőnléti edzőnknek! Sokat kell még fejlődnünk közösen, de azt gondolom, ahogy az elmúlt évre pozitívan tekinthetünk vissza. Kialakult a keret magja, és nagyrészben megtaláltam a játékosok posztját.”


Ami pedig a távlati terveket illeti, nos abban nincs hiány, sőt, a tavaszra meglepetést is tartogat szakemberünk.


„Filó Tamás szakmai igazgatónknak jeleztem, hogy szeretnénk elkezdeni, a klub által lefektetett 3 védős rendszert, ami a mi olvasatunkban 1-4-3-3-ban jelenik meg. Zöld utat kaptam, és ezzel azt gondolom, hogy tavasszal többek leszünk és kreatívabbak.” – beszélt Kun György a tavasszal kapcsolatos tervekről.


A csapat!


Beszélgetésünket természetesen nem is zárhattuk mással, mint a szezon legemlékezetesebb pillanatainak felidézésével. Elvégre mégis csak egy 13 mérkőzés óta tartó veretlenségi szériáról beszélünk, bőven szolgáltatott emlékezetes pillanatokat az utóbbi fél év.


„Több emlékezetes mérkőzésünk is volt, a Gyirmót, Haladás, Főnix, illetve a Soroksár ellen. Ha még is ki kellene emelnem egyet akkor a Haladás elleni meccsre esne a választásom! Vesztes 0-3-as állásból fordítottuk meg a mérkőzést 5-3-ra a 2. félidőben 45 perc alatt. Örömöm határtalan volt, de őszintén szólva, nem tudtam megszólalni a mérkőzés után. Miközben ültem a kispadon és zajlott bennem a mérkőzés, arra gondoltam, hogy a gyerekeink mit vittek véghez ezen a mérkőzésen? Mennyire szeretik egymást és ezt a csodálatos játékot!?” – elevenítette fel a sok „leg-leg” pillanat közül a „legesleget” edzőnk.


Miután csapatsportról beszélünk, így nagyon nehéz kiemelni egy valakit, mint legjobbat, hiszen egy ehhez hasonló sikersorozathoz a csapat minden egyes tagja hozzá kell, hogy tegye a magáét. Mi mégis kértünk egy nevet Kun Györgytől, aki kisebb töprengést követően megnevezte azt a játékost, aki szerinte az ősz legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtotta.


„Az őszi szezonban Polonkai Zsombor nyújtotta a legjobb teljesítményt, és ezzel jutalma a felnőtt kerettagság lett! Azt gondolom, hogy egy 15 éves sráctól ez óriási teljesítmény!” – nevezte meg az ősz legjobbját Kun György.


Ami pedig a felkészülést illeti, a szakember hathetes felkészülési időszakot tervez, a programban pedig hét mérkőzés szerepel. A cél pedig? Egy ilyen őszt követően, ugyan mi más lehetne a végcél?


„Nem leszek állszent, szeretnénk megnyerni a bajnokságot és ezzel szintet lépni!” – fogalmazta meg ellentmondást nem tűrően a kitűzött célt Kun György.

Ehhez többet nem is nagyon lehet hozzáfűzni, esetleg csak annyit, hogy sok sikert és legalább annyi győzelmet kívánunk Kun Györgynek és csapatának a tavaszra is, amennyit az ősszel szereztek!


bottom of page