top of page
Keresés

Kun György: „A kijelölt utat, tervet megvalósítottuk, de sajnos csak részben”


Pár hete már, hogy befejeződtek az utánpótlás bajnokságok, az elmúlt héten pedig az utolsó, amolyan levezető edzéseket tartották meg edzőink. Kezdetét vette a nyári szünet, a gyerekek és szakembereink is jól megérdemelt pihenésüket töltik. Ez az időszak a pihenés mellett azért a számvetésre, a visszatekintésre is tökéletesen alkalmas, éppen ezért arra gondoltunk, hogy az őszi után a tavaszi idényt követően is megtartjuk szokásos évadértékelőnket utánpótlás edzőinkkel. Szezonértékelő sorozatunkat Kun Györggyel, U16-os együttesünk szakvezetőjével kezdjük.


Elképesztő sorozatot futott Kun György csapata a 2022-2023-as bajnokságban, klubrekordot jelentő veretlenségi sorozatot produkált, az együttes ontotta a gólokat, a pontvadászatot végtelenül magabiztosan nyerte, majd a szezon végén osztályozót játszhatott a feljutásért. Az utolsó akadályt azonban sajnos nem sikerült megugrania a csapatnak, így adott a kérdés, hogy félig tele, vagy félig üres az a bizonyos pohár?


Utólag elmondhatom, hogy a kijelölt utat, tervet megvalósítottuk, de sajnos csak részben. A bajnokságban 26 mérkőzésből 20-at megnyertünk, 5 döntetlent játszottunk és 1 vereséget szenvedtünk. Megnyertük az U16-os regionális bajnokságot, és kvalifikáltuk magunkat a rájátszásba. Sajnos mindkét mérkőzésen vereséget szenvedtünk, és ellenfelünk megérdemelten jutott az alapcsoportba. Ettől függetlenül kiváló szezont produkáltunk, és az egyének is jól fejlődtek a csapatban. Tehetségeink bemutatkoztak az U17-es korosztályunkban, ami azt mutatja, hogy jó munkát végeztünk. A keret stílusát kialakítottuk, és a következő szezonban, lehet építeni az U17-es korosztályunkra.


Ha vissza kell tekintened a most befejeződött idényre, akkor a szakmai munkát a gyerekekkel hogyan értékelnéd? A tervekből melyek azok, amelyek megvalósultak, mi az, amivel kifejezetten elégedett vagy, illetve – bár csapatsportról beszélünk – amennyiben úgy gondolod említsd meg, hogy nálad ki volt a szezon legjobbja a csapatból.


A játékosokkal való közös munkánk során, magamnak is bizonyítani szerettem volna. Az elmúlt 12 év tapasztalatát figyelembe véve, aprólékosan, és lépésről-lépésre állítottam össze mit szeretnék látni a pályán. A srácoknak azt mondtam, hogy ha betartják azt, amit kérek, akkor élvezni fogják a közös munkát, és az ebből fakadó játékot. A III. kerületi TVE által megálmodott filozófiát, azaz a kezdeményező és letámadáson alapuló 1-4-3-3-at adtam át legjobb tudásom szerint. Ha értékelnem kell, akkor ketté kell választanom az őszi és tavaszi szezont. Az őszi felkészülésünkkel ellentétben a tavaszi sokkal nehezebbre sikerült. Sérülések és betegségek hátráltattak bennünket januárban és februárban is, így pótfelkészülést állítottunk össze a szakmai stábbal. Óriási utat jártunk be az elmúlt másfél évben, és ennek eredménye az, hogy 2022-23-ban megnyertük az U16-os bajnokságot. Ami a szezon legjobba kérdést illeti, az őszi idény során Polonkai Zsombor, a tavaszi szezonban Bedő Márton nyújtotta a legjobb teljesítményt.


(Fotó: Szabó Péter)

Hosszú szezon van mögöttetek, így nem lesz könnyű a kérés, ám mégis, ha tudsz, akkor emelj ki kérlek kiemelkedő momentumot, amely meghatározó volt számodra, vagy a csapat számára


Több kiemelkedő momentuma volt az idénynek, azokat nagyon nehéz lenne ilyen távlatból felsorolni. Inkább azt emelném ki, hogy milyen fontos, a csapat szempontjából meghatározó pozitívumokat hozott az idény. Ki kell emelnem, hogy Polonkai Zsombor, Dohány Máté és Simon Szabolcs bemutatkozott az U17-es csapatunkban. Fontos hozadéka a szezonnak, hogy kialakult a csapat stílusa, hasonlóan fontos és örömteli, hogy játékosaink elsajátították a Kerület-filozófiát és természetesen, az, hogy megnyertük az U16-os bajnokságot.


Van olyan mérkőzés, amely hosszú időre bevésődött az emlékezetedbe, amely a legemlékezetesebb?


Több emlékezetes mérkőzésünk is volt, a Gyirmót, Haladás, Főnix, vagy akár a Soroksár ellenit is említhetném. Ha még is ki kellene emelnem egyet, akkor az a Haladás elleni mérkőzés lenne. Vesztes, a félidőt követően 0-3-as állásból fordítottuk meg a meccset és nyertünk 5-3-ra. Örömöm határtalan volt, de őszintén szólva, nem tudtam megszólalni a mérkőzés után. Miközben ültem a kispadon és zajlott bennem a mérkőzés, arra gondoltam, hogy a gyerekeink mit vittek véghez ezen a mérkőzésen, hogy mennyire szeretik egymást és ezt a csodálatos játékot.
bottom of page