top of page
Keresés

Kupa-bronzérmesek csatája, Egerben folytatják Illés HeniékA rövid szünet után folytatódik az OB I-es női vízilabda-bajnokság, a hétvégén teljes fordulót rendeznek. Lukács Dénes csapatára kemény erőpróba vár, ugyanis a kupa elődöntős Eger otthonában vendégszerepel. Vezetőedzőnk elmondása szerint, jóllehet a januári mérkőzéseket nem közvetlen riválisaik ellen vívják a lányok, ettől függetlenül a cél természetesen az, hogy megnehezítsék az Eger és a soron következő, az erősorrendben előttük elhelyezkedő együttesek dolgát.


Szombaton idegenben, a Bitskey Aladár uszodában, az Eger vendégeként vendégszerepel OB I-es pólócsapatunk. Az Eger a bajnoki tabellán az előkelő 4. helyen áll, minden, úgymond kötelezőnek számító mérkőzését megnyerte, egyedül a bajnokságban még veretlen triumvirátus, az UVSE, a Fradi és a Dunaújváros ellen szenvedett el vereséget, ám utóbbi ellen például egy kifejezetten kiélezett találkozót játszott, ahol csupán egy gól döntött. A Magyar Kupában a Kerülethez hasonlóan elődöntős és végül bronzérmet szerző egriek a papíron náluk alacsonyabban rangsorolt együtteseket általában „megszórták”, 19-7-re verték a Győrt, 18-8 arányban győzték le a BVSC-t, 24 gólt szereztek és csak 5-öt kaptak a Tatabánya ellen, a Szentes viszont négy gólon belül (12-8) tartotta magát. Az egyértelműen látszik, hogy Sike József csapata hazai medencében nagyon magabiztos és gólerős, nem lesz könnyű dolga tehát Lukács Dénes együttesének.


Vezetőedzőnk mindezek ellenére természetesen úgy gondolja, hogy csapatunk nem fog feltett kezekkel a medencébe ugrani és meg fogja nehezíteni a hazaiak dolgát.


„Meglehetősen rövid idő állt rendelkezésünkre arra, hogy felkészüljünk ezekre a januári mérkőzésekre, de úgy gondlom, hogy időarányosan jól állunk. A héten jól mozogtak a lányok, több edzőmeccset is tudtunk játszani, összecsaptunk a Győrrel és a Szegeddel is. Azt látom, hogy fizikálisan és úszásban is kezdenek visszajönni a lányok arra a szintre, amelyen decemberben álltak. Nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, hogy nekünk nem az Eger a közvetlen riválisunk a bajnokságban, nem a szombati a legfontosabb mérkőzés a bajnokság során, sokkal inkább a jövő heti, illetve a februárban ránk váró bajnokik. Ennek ellenére szombaton két olyan csapat találkozik majd egymással, amely egyaránt bronzérmet nyert a Magyar Kupában, így szeretnénk megnehezíteni a válogatott játékosokkal felálló ellenfelünk dolgát.” – vezette fel a hétvégi bajnokit vezetőedzőnk, Lukács Dénes.


(Illés Heni akcióban)


Számunkra az idény eddigi csúcspontját természetesen a Magyar Kupában nyert bronzérem jelentette, ami pedig a bajnokságot illeti, nos, ott voltak erős mérkőzéseink, ugyanakkor voltak kellemetlen meglepetések is, például a Tatabánya elleni döntetlen. Csapatkapitányunk, Illés Henrietta jó néhányszor farkasszemet nézett már az egriekkel, így tisztában van azzal, hogy milyen mérkőzés vár a csapatra szombaton.

„Mindig nehéz ellenük otthon játszani, bár vannak szép emlékeink onnan. Semmiképp sem számíthatunk könnyű mérkőzésre és mindent meg kell tegyünk, hogy szoros meccset játszunk, és lehetőleg pontot is szerezzünk, ami nekünk nagyon értékes lenne. Sok edzőmeccset játszottunk a héten, mindegyik hasznos volt minden szempontból. Ha tudjuk úgy kezdeni a találkozót, ahogyan hazai pályán szoktunk és ezt a lendületet tartani is tudjuk, akkor egy kemény és jó mérkőzést fogunk tudni játszani.” – vélekedett a szombati találkozóról csapatkapitányunk.


Az Eger-TVE OB I-es vízilabda-mérkőzést január 21-én szombaton 18 órától rendezik, de csapatunk első hazai bajnokijára sem kell sokat várnia a szurkolóknak, hiszen négy napra rá, január 25-én 19 órátok a BVSC-t fogadjuk a 9. fordulóban.

bottom of page