top of page
Keresés

Lapu Andor: Szép és jó a válogatott meghívó, de van még öt meccsünk, azokra kell koncentrálnom!


Fotó és forrás: mlsz.hu

Fiatal játékosunk, Lapu Andor pár hete eddigi pályafutása talán legnagyobb elismerésének örülhetett, meghívót kapott az U18-as válogatottba. Andor hatalmas megtiszteltetésként élte meg a meghívást és úgy nyilatkozott akkor klubunk hivatalos honlapjának, hogy igyekszik majd a maximumot kihozni magából, hogy a jövőben is számoljon vele a szövetségikapitány, Babó Levente. Természetesen kíváncsiak voltunk rá, hogy Andor milyen benyomásokat szerzett a válogatottban, így a hétvégi kaposvári bajnoki előtt beszélgettünk egyet fiatal védőnkkel.


Lapu Andort október elején érte a megtiszteltetés, akkor kapta kézhez meghívóját az U18-as válogatottba. Babó Levente csapata október 18-án és 20-án Ausztria legjobbai ellen lépett pályára Szombathelyen és a szakemberek már előzetesen úgy vélték, hogy nem vár könnyű feladat a magyar fiatalokra, hiszen a rivális csapat játékosai a német és az osztrák korosztályos bajnokságokban játszanak hétről hétre. Mindezek ellenére U18-as válogatottunk remekül helyt állt, az első mérkőzésen 1-1-es döntetlent, a második találkozón pedig gól nélküli döntetlent játszottak Andorék. Fiatal játékosunk az első mérkőzésen 67, a második találkozón pedig közel 40 percnyi játéklehetőséget kapott, teljesítményét így értékelte:

„Két meccs alatt több mint 100 percnyi játéklehetőséget kaptam, az első találkozón kezdőként szerepeltem, a másodikban csereként szálltam be. Szerintem nem ment rosszul a játék, jól éreztem magam. Öt középpályással álltunk fel, rám a szélén számított a stáb. A meccs jól alakult, szerintem két azonos képességű csapat játszott, a különbség talán annyi volt, hogy az ellenfél játékosai kicsit gyorsabbak voltak játékban, de ezt el tudtuk tüntetni a pontos összjátékunkkal és a labdakihozatalainkkal. Pozitív volt a kapitány velem kapcsolatban, a meccsek után ezt nekem is elmondta. Nagyon örültem, hogy jól teljesítettem, remélem a következő ilyen válogatott összetartásra is meghívást kapok.” – értékelte a meccset és saját teljesítményét az egykori Újpest-nevelésű játékosunk.


A szövetségi kapitány, Babó Levente is dicsérte a srácokat, mondván eddigi legnehezebb ellenfelével találkozott a gárda, de bátran, magabiztosan és pontosan játszott magasabban jegyzett riválisa ellen. A szakember kiemelte, hogy csapatának sikerült többet birtokolnia a labdát és a letámadások terén is extrát nyújtott.


Az U18-as válogatottra jövő ősszel várnak tétmérkőzések, remélhetőleg Lapu Andorral a keretben, jóllehet Andor addig sem fog unatkozni, hiszen Aczél Zoltán folyamatosan számol vele csapatában.


„Nyilván nagyon jó érzés, hogy meghívtak a válogatotthoz, de azért ez a felfokozott állapot egy pár nap után lecsengett, hiszen a következő célkitűzésre kell koncentrálnom nekem is és a csapatnak is. Szép és jó a válogatott szereplés, de ettől függetlenül még van öt meccsünk az őszi szezonban, úgyhogy azokra kell koncentrálnunk!” – beszélt nagyon éretten a csapat előtt álló sorozatról az immáron kétszeres U18-as válogatott játékosunk, Lapu Andor.


Gratulálunk Andor, sok sikert és sok újabb válogatott meghívót kívánunk!

bottom of page