top of page
Keresés

Leány vízilabda edzőtábor KecskemétenKecskeméten edzőtáborozott az ifjúsági leánycsapatunk augusztus 2. és 6. között nagyszerű körülmények között. Mint ahogy korábban hírt adtunk róla a III. kerületi TVE és a Kecskeméti Sportiskola megállapodást írt alá, amelynek értelmében a két egyesület vízilabda szakosztályai a következő szezontól közösen indítanak csapatokat a leány utánpótlás bajnokságokban. Ennek az együttműködésnek egy fontos állomása volt ez a közös edzőtábor. A rákövetkező héten pedig mi láttuk vendégül a TVE uszodában a kecskeméti vízilabdás lányokat.


Az ifjúsági leánycsapatunk edzője, Illés Henrietta így értékelte az edzőtábort:


„Az edzőtábor célját abban tűztem ki, hogy az edzések és a kétkapuk alkalmával jobban megismerjék egymást a két csapat játékosai. A bajnokságban egy csapatként fognak játszani, a két egyesület között megkötött fiókcsapat megállapodásnak köszönhetően. Emellett kiváló lehetőség volt, hogy a kecskeméti edző kollégával, Ádám Zsuzsával mi is jobban megismerjük egymást, összecsiszolódjunk emberi és szakmai szempontból egyaránt.


Az edzéseket hétfőn délelőtt kezdtük és péntek délelőtt fejeztük be. Lehetőség nyílt egyéni képzésre és a taktikai elemek gyakorlására. Minden délután a Kecskemét és az Ybl 2007-es fiúcsapatával edzőmérkőzéseket játszottunk, ami nagyon hasznos volt számunkra, hiszen a fiúk erősebbek voltak nálunk, így a megbeszélt taktikai elemeket tudtuk gyakorolni és az erősebb ellenféltől tanulni is tudtunk.


A vízi edzések mellett szárazföldi edzésekre is sor került. Volt egy erősítő edzés csak saját testsúlyos, egy nyújtó – lazító, mentál tréning, illetve egy nagyon kemény futó – lépcsőző erőnléti edzés. A csütörtöki és pénteki napon csak kétkapus edzések voltak.


Az eredeti elképzelés az volt, hogy a hét második felében csatlakoznak hozzánk a felnőtt csapatban is érdekelt játékosok (Kiss Viktória, Tóth-Deme Róza, Konda Boglárka), de sajnos a vihar miatt nem tudtak lejönni az edzőtáborba.


Úgy gondolom, hogy amit célnak kitűztünk azt sikerült megvalósítani. Az edzőtábor eredménye, hogy a lányok a hét végére egyre inkább összeszoktak. Ez mind a parton, mind pedig a kétkapukon látható volt. Sokkal pontosabb passzokat adtak, jobban helyezkedtek, jobban figyeltek egymásra és a kommunikáció is sokkal jobb volt. A rengeteg egyéni képzésnek és kétkapunak köszönhetően gördülékenyen ment az összecsiszolódás. Edzői részről is eredményes volt, abszolút összhangban tudtunk dolgozni, sikerült kidolgoznunk mind támadásban, mind védekezésben a taktikai elemeket, amiket gyakorolni is tudtunk. Úgy érzem hasznos és sikeres edzőtábor volt és rengeteget tanultunk egymástól.”


A táborban részt vevő TVE játékosok névsora: Antal Natasa, Csirmáz Petra, Dégi Melinda, Fodor Beatrix, Gosztom Dorina, Kecskés Eszter, Kőhalmi Lilla, Módos Dalma, Palást Csenge, Szilágyi Edina, Illés Henrietta edző


#tve1887 #tvevizilabda #ob1 #tippmix
bottom of page