top of page
Keresés

Lukács Dénes: „Örülök a győzelmünknek, elégedett vagyok a csapatommal”


Nagyarányú győzelemmel zárta győri vendégjátékát női OB I-es vízilabdacsapatunk, ezzel megszerezte az első győzelmét a bajnokságban. A találkozót követő sajtótájékoztatón vezetőedzőnk, Lukács Dénes röviden értékelte a meccset, illetve dicsérte az ellenfél játékát, de természetesen saját csapata teljesítményéről is szót ejtett.


„Nem ismertük a Győr csapatát, csak a az összeállítást többé kevésbé, de így együtt még nem láttuk őket játszani. Elégedett vagyok a csapatommal, de mindenképpen szeretnék gratulálni a Győrnek, mert a második és a harmadik negyedben rendeződött a játékuk, felzárkóztak, ugyanakkor az utolsó játékrészre elfáradtak, mi pedig többet tudtunk cserélni, így onnantól jobban kinyílt a mérkőzés. Örülök a végeredménynek, örülök a győzelemnek, hiszen ez egy fontos siker volt, az első győzelmünk a bajnokságban, hiszen a múlt kicsúszott a kezünkből az Eger elleni meccs. Dolgozunk tovább, hiszen nagyon fontos mérkőzések jönnek most számunkra.” – értékelte a mérkőzést Lukács Dénes.


Érthető, hogy vezetőedzőnk elégedett volt csapata játékával, hiszen valóban kiváló lövőszázalékot hoztak gólerős játékosaink, Brezovszki Gerda például nem tudott hibázni, 5/5-ös mutatóval zárt, de csapatkapitányunk, Gyöngyössy Anikó és Illés Henrietta is alig hibázott. Az első és az utolsó negyed komoly Kerület fölényt hozott, ám a középső kettőben valóban szépen tartotta magát a hazai csapat. A pontos játékot emelte ki a győriek vezetőedzője, Vogel Zsolt is, aki elmondta, hogy felemás érzései vannak a mérkőzéssel kapcsolatban.


„Ez egy tipikus egyik szemem sír a másik szemem mg nevet mérkőzés volt. Az elején, ha azt mondja valaki, hogy 10 gólt szerzünk, akkor azt biztos, hogy aláírtam volna, ám a 20 kapott gól viszont sok. A második és harmadik negyedben valóban stabilizálódott a játékunk, ugyanakkor, amikor az ellenféltől az a két játékos is a vízben volt, amely nemzetközi szinten is megállná a helyét, akkor megoldhatatlan feladat elé állított bennünket a Kerület.” – beszélt a mérkőzésről a rivális Győr vezetőedzője, Vogel Zsolt.

A bajnokságban legközelebb a győriek a Ferencváros ellen ugranak medencébe, míg Lukács Dénes együttesére a Szentes elleni idegenbeli találkozó vár.


UNI Győr-GYVSE–III. Ker. TVE 10–20 (1–6, 4–5, 4–4, 1–5)

Győr, 100 néző. V.: Fodor, Tordai

GYVSE: Szombathelyi – Rádli 1, Kenderes, Finta Zs., Molnár D. 2, Finta K. 1, Párkányi 1, Petik 4, Kiss A., Hetzl 1, Svec, Dróth, Fogarasi, Szabó I. Edző: Vogel Zsolt.

III. ker. TVE: Gresó – Brezovszki 5, Keresztes, Török D. 2, Kiss P. 2, Illés 3, Zöld 1, Huszti D., Rajna 2, Hajdú, Fodor, Gyöngyössy 5, Poor. Edző: Lukács Dénes.

bottom of page