top of page
Keresés

Lukács Dénes: „A BVSC ellen minden mérkőzés nehéz”Negyedik alkalommal találkozik a BVSC-vel Lukács Dénes csapata az idei bajnoki évadban, ezúttal péntek kora este a Szőnyi úton csap össze a két gárda a bajnoki alapszakasz utolsó fordulójában. Vezetőedzőnk szerint nem vár könnyű mérkőzés együttesére, ám a cél ezúttal is az, hogy legyőzzék a „vasutasokat”.


Nagyon nehéz mérkőzésre számítok annak ellenére, hogy kimondottan nagy tétje a bajnokságban elért eddigi eredmények alapján ennek a mérkőzésnek már nincsen. Ettől függetlenül egy BVSC-TVE összecsapás mindig rangadó és presztízscsata. A bajnokságban, valamint a Magyar Kupában az első mérkőzésen vereséget szenvedtünk tőlük, különösen a hazai bajnoki elvesztése fáj, mert az egy kiegyenlített meccs volt, ám a végén a BVSC jobb volt, szóval el kellett fogadni a vereséget. Most arra készülünk, hogy ezt a találkozót megnyerjük a Szőnyi úton, utána pedig már a rájátszás következik, ám az már egy másik helyzet.” – beszélt a csapata előtt álló feladatról Lukács Dénes.


A BVSC ellen a mostani lesz immáron a negyedik összecsapásunk, a legfontosabbat, ahogy azt Lukács Dénes is mondta mi nyertük, azzal jutottak be a lányok a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé. A pénteki mérkőzésnek a presztízsen kívül már sok tétje nem lesz, ám ennek ellenére természetesen a cél a három pont megszerzése. Csapatunk dolga nem lesz egyszerű, ugyanis Stieber Mercedes együttese kifejezetten jó formában várja az összecsapást, a legutóbbi fordulóban a Győr ellen gyűjtötte be idénybeli nyolcadik győzelmét, előtte az UVSE ellen kapott ki mindössze egy góllal de például az Egert is meg tudta szorongatni a kék-sárga alakulat.


Ami minket illet, a legutóbbi fordulóban az Eger együttesét láttuk vendégül, arról a mérkőzésről itt írtunk. Lukács Dénes szerint a BVSC ellen minden mérkőzés nehéz, mert jó és gyors csapatról van szó, ráadásul több felnőtt játékosuk van a keretben, mint nekünk.De eddig is felvettük a kesztyűt, most sem lesz ez másként” – utalt a lányok harcosságára és küzdeni akarására vezetőedzőnk, akinek a dolgát azért nehezíti, hogy továbbra sem számíthat a csapat egyik legrutinosabb játékosára, a támadásban és védekezésben is fontos szerepet betöltő Illés Henriettára.


Majdnem teljes csapattal tudunk felállni, egyedül Illés Henire nem számíthatok. Ugyanakkor Heni gyakorlatilag kettőt ér, az ő hiánya fájó, mert nagyon nehéz pótolni. Megpróbáljuk, mint ahogy eddig is tettük, de azzal kell számolnunk, hogy Heni nem lesz a medencében.”


Ami pedig a folytatást illeti, a BVSC elleni mérkőzést követően már a rájátszásban lesz érdekelt csapatunk, így szusszanásnyi szünetet sem lehet tartani az alapszakasz vége és a playoff között.


Egyből belecsöppenünk a rájátszásba, jövő héten szombaton a Tatabánya ellen kezdünk hazai pályán. A pontok szerint - miután Tatabányán döntetlent játszottunk, hazai pályán pedig győztünk - 4-1-re állunk az összevetésben, ugyanis bevisszük az alapszakaszban szerzett pontokat a rájátszásba, a párharc pedig 7 pontig tart, szóval, ha megnyerjük az első felvonást itthon – remélhetőleg szokás szerint valódi TVE-környezetben, telt ház előtt, nagyszerű szurkolótáborunk támogatását élvezve - akkor letudtuk az első kört és várhatjuk a következő ellenfelet a hetedik helyért. A másik párharc a Szeged és a Győr csapatai között zajlik, ez biztos, hogy szorosabb lesz, egy meccsen ugyanis nem dőlhet el ez a playoff-csata ugyanis mindkét csapatnak 3-3 pontja van.” – adott betekintést a rájátszás menetébe Lukács Dénes.


Ám ahogy azt mondani szokás, ne ugorjunk előre, koncentráljunk az előttünk álló feladatra, az pedig a BVSC elleni bajnoki, amit remélhetőleg a csodálatos kék-fehér szurkolók támogatása mellett vívhat majd meg csapatunk a mai napon. Hajrá Kerület!

bottom of page