top of page
Keresés

Lukács Dénes: A Győr elleni meccs sorsdöntő lesz a továbbjutás szempontjából!Pénteken kezdetét veszi a 2022-es női vízilabda Magyar Kupa selejtezős csoportköre. A kettő közül az egyiknek éppen egyesületünk lesz a házigazdája, Lukács Dénes megújuló csapata a Kalap utcai uszodában vívhatja ki továbbjutását. A feladat nem egyszerű, de szakvezetőnk szerint elérhető.


Csapatunkra három mérkőzés vár, pénteken a Győr ellen kezdjük kupaszereplésünket, szombaton pedig újabb két mérkőzés – az Eger és a Polo SC elleni - vár majd Illés Heniékre. Lukács Dénes többször elmondta, hogy a Magyar Kupát kiemelt helyen kezeli az idei feladatok között, éppen ezért felkészülési mérkőzések egész sorát játszatta csapatával. Volt, hogy az Universiade-válogatott vendégszerepelt uszodánkban, volt, hogy a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás által vezetett Szeged, de csapatunk is járt vendégségben, többek között a BVSC-nél. Lukács Dénes szerint a felkészülés jól sikerült, így önbizalommal telve várhatja a csapat a kupameccseket.


„Jó állapotban vagyunk fizikálisan, elkezdtünk alkalmazkodni ahhoz a stílusváltáshoz és az új játékosokból származó többletelőnyökhöz, ami az elején picit szokatlan volt számunkra. Az, hogy van masszív centerjátékunk, egy-két játékos szerepét megváltoztatja, teljesen más játékot tudunk játszani, mint az elmúlt három évben. Jól állunk, komoly felkészülést csináltunk végig.” – nyilatkozta pár napja női OB 1-es csapatunk szakvezetője, de ugyancsak önbizalommal telve beszélt a kupatervekről Kudella Panna is.


„A kupában az a feladatunk, hogy minden meccset megnyerjünk, mert szeretnénk továbbjutni.” – adta ki az ukázt rutinos játékosunk.


Csapatunk a Győr ellen kezd pénteken este és bizony ez a mérkőzés több szempontból is fontos lesz a lányok számára.


„Ezzel a mérkőzéssel mutatkozik be új csapatunk, illetve a továbbjutás szempontjából is sorsdöntő lehet a találkozó. Nem sokat tudunk az ellenfél keretéről, biztos voltak ott is változások a nyár folyamán, de nagyon kevés hír jutott el hozzánk. Második éve versenyeznek az élvonalban, találkoztunk már a bajnokságban és kupában is korábban. Eddig minden alkalommal TVE győzelem született, de a múlttal nem érdemes foglalkoznunk. Gyors játékot fogunk játszani, sok-sok cserével, és megpróbálunk alkalmazkodni minden nem várt szituációhoz.” – beszélt a Győr elleni mérkőzésről Lukács Dénes.


Csapatunk pénteken este 7 órakor tehát a Győr ellen kezdi meg szereplését a Magyar Kupa selejtezőjében, szombaton pedig két mérkőzés vár a lányokra, előbb az Eger elleni csoportrangadó következik (14.30), majd a Polo SC elleni összecsapással (18.30) zárul a csoportkör.

bottom of page