top of page
Keresés

Lukács Dénes: A győzelmet és a továbbjutást lehet ünnepelni, a játék még idény elejei azértA Győr elleni 10-6-os győzelmet követően női pólócsapatunk bejutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában. A pénteki esti mérkőzésen teltház fogadta a lányokat, még a focicsapat ultra csoportjának tagjai is eljöttek, ők is a helyszínen szurkoltak - szokásukhoz hűen igen hangosan - a lányoknak. Illés Heniék hozták is a kötelezőt, Lukács Dénes vezetőedző szerint helyenként jó játékkal, de összességében idény elejei formával vették az első kupaakadályt.


A nap első mérkőzésén a csoportfavorit Eger papírforma-győzelmet aratott a Polo SC ellen, ezt követően jött Illés Heniék összecsapása. Előzetesen Lukács Dénes felhívta a figyelmet arra, hogy azért a Győrt nem szabad félvállról venni még akkor sem, ha az utóbbi időben a Kerület rendre megnyerte az egymás elleni összecsapásokat. A találkozó jól indult, az első negyedet 3-1-re nyerték a lányok, akiket még az sem zavart meg, hogy az elején többször meg kellett szakítani a játékot az eredményjelző működésének akadozása miatt. A technika végül megadta magát, ám csapatunk játékát ez nem befolyásolta, a lányok magabiztosan tartották előnyüket - a második játékrészt is 3-1-re nyerve - ehhez persze az is kellett, hogy hátul a kapuban Torkos Tamara egészen elképesztő védéseket mutatott be. A félidő után az ellenfél sokkal szorosabb védekezésre váltott és ez némiképpen megváltoztatta a mérkőzés menetét, kiegyenlítettebbé vált az összecsapás, jóllehet jobb helyzetkihasználással azért ez elkerülhető lett volna. A harmadik játékrészben 1-1 gól született, míg az utolsó felvonást 3-3-al zárták a csapatok. Összességében kijelenthető, hogy Lukács Dénes együttese simán nyerte a találkozót, hozta úgymond a kötelezőt a Győr ellen és ezzel bejutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.


„A győzelemnek örülhetünk ma, meg annak, hogy sok szurkoló kilátogatott és teltház volt a mérkőzésen, azt hiszem, hogy talán ez volt a legfontosabb. Úgy tűnik, hogy ezzel a győzelemmel a legjobb nyolc közé kerültünk és azt kell, hogy mondjam, hogy annak ellenére, hogy idény eleji a forma, azért egész szép dolgokat csináltunk, csak a befejezéseknél valahogy mindig hibáztunk, vagy éppen rossz passzt adtunk. Úgy érzem, hogy a 3. negyedben pontot tehettünk volna a mérkőzésre, de négy emberelőnyt hagytunk ki abban a játékrészben, ez pedig ezen a szinten nagyon sok. Ezen majd változtatnunk kell! Sokat cseréltem, próbáltunk a holnapi mérkőzésre is egy picit odafigyelni. Ma a győzelemnek kell örülnünk és holnap reméljük egy jó mérkőzés játszunk az Egerrel.” – értékelte a pénteki összecsapást vezetőedzőnk, Lukács Dénes.


Szombaton két mérkőzés vár Illés Heniékre, előbb a csoportrangadó az Eger ellen, majd a nap végén a Polo SC ellen zárja a Magyar Kupa selejtezőjét pólócsapatunk.


„Jelentősen kicserélődött az egriek játékoskerete a nyáron, mint az lenni szokott a magasabb célok új embereket kívánnak. Márpedig a Bajnokok Ligája szereplés az komoly kihívás, ezért válogatott játékosok sora érkezett hozzájuk. Jó mérkőzésre, valódi rangadóra számítunk, képesek vagyunk felvenni a versenyt egy rendkívül erős csapat ellen.” – beszélt a csoport favoritjáról, az Egerről Lukács Dénes, majd pár mondatban természetesen a szombati nap utolsó mérkőzéséről, a Polo SC elleni találkozóról is ejtett néhány szót.


„A Polo SC korábban hosszú éveket töltött az első osztályban, válogatott játékosok sora játszott náluk. Jelenleg a másodosztályban és az utánpótlás bajnokságokban játszanak, de rendkívül lelkesen kihasználnak minden alkalmat, hogy első osztályú csapatok ellen készüljenek. Ezen a mérkőzésen nem titkoljuk, kizárólag a győzelem az elfogadható számunkra, és elsődlegesen a fiatal játékosaimtól várom a bizonyítást.”


Szombaton tehát két mérkőzés vár Lukács Dénes együttesére, 14.30-tól jön a csoportrangadó az Eger ellen, majd 18.30-kor a Polo SC elleni összecsapás. Legyünk minél többen ma is az uszodában, érezzék a lányok, hogy egész Óbuda mögöttük áll!

bottom of page