top of page
Keresés

Lukács Dénes: „A magyar mezőny többsége örülne egy ilyen eredmények a Fradi ellen!”Szerdán a női OB I-es bajnokság 10. fordulójában a Ferencvárost fogadta Lukács Dénes együttese. A papírforma természetesen nem csapatunk mellett szólt, hiszen egyrészt a Fradi, veretlenül várta az összecsapást, másrészt Gerendás György együttese talán a legerősebb két sorral rendelkezik a magyar bajnokságban. Csapatunk dolgát nem könnyítette meg az sem, hogy a BVSC elleni rangadót elvesztette, így nem feltétlenül pozitív előjelekkel várhatta a szerdai mérkőzést. Ugyanakkor Gyöngyössy Anikóék a szezon során számtalanszor bizonyították már, hogy az élcsapatok ellen sem feltett kezekkel ugranak a medencébe és nem adják könnyen a bajnoki pontokat. Ezúttal sem volt ez másként.


A mérkőzést nagyszerűen kezdte csapatunk, a Fradi első támadásait kivédekezték Illés Heniék és támadásban is nyomás alá tudták helyezni a zöld-fehéreket. Az első negyedet a Fradi nyerte 2-1-re, ugyanakkor a játékvezetők – némileg érthetetlen módon – nem adtak meg egy Illés Heni gólt ebben a játékrészben. A második negyedben beindulni látszott a Fradi-henger, többek között Gurisatti lőtt három gólt gyors egymásutánban, de csapatunk tartását jól mutatja, hogy a lányok nem estek össze, a januárban a csapattársak által a hónap játékosának választott Hnatyszyn Kinga gyönyörű gólt lőtt a rövidbe, majd Kudella Panna szerezte meg második gólját a mérkőzésen. A legkiegyenlítettebb negyed a harmadik volt, azt 2-2-re hozta csapatunk. Gyöngyössy Anikó vezetésével védekezésben is extrát nyújtottak a lányok, a nagyszerű formában és látszólag nagy kedvvel játszó Illés Henrietta pedig kétszer is betalált Neszmély Boglárka kapujába. A mérkőzés utolsó negyedében ugyanakkor nem sikerült betalálnunk, ezt a játékrészt a Fradi 3-0-ra hozta, így alakult ki végül a 11-5-ös végeredmény.


Összességében csapatunk nagyszerűen helytállt a jobb erőkből álló Ferencváros ellen, ezúttal is bizonyította, hogy igenis meg tudja nehezíteni az élcsapatok dolgát. Ami pedig a folytatást illeti, szombaton újabb kemény feladat vár Illés Heniékre, hiszen a bajnoki éllovas, kilenc mérkőzéséből kilencet megnyerő Dunaújváros otthonában vendégszerepelnek.

A Dunaújváros ellen sem számítok természetesen könnyű mérkőzésre. Nagyon nehéz ellenük játszani. Míg a Fradi ellenében azért van nehéz dolga az ellenfeleknek, mert a zöldfehérek gyors játékot játszanak, addig a Dunaújváros a kemény játék híve. Játékosaik fizikálisabbak, de nekünk az adott helyzettel kell megbirkóznunk, és ahogy a Fradi, úgy az Újváros dolgát is meg szeretnénk nehezíteni.” – beszélt a szombati összecsapásról Lukács Dénes.


A Kerület-Fradi bajnoki mérkőzés edzői és játékosok általi értékelése itt tekinthető meg:

bottom of page