top of page
Keresés

Lukács Dénes: „Apró jelét sem mutattuk a megilletődöttségnek”


Ahogy mondani szokás, a rájátszás az már egy teljesen más kávéház, az alapszakaszban elért egymás elleni eredmények mit sem számítanak, a bajnokság ezen szakaszában már teljesen más mentalitással csapnak össze a felek egymással. A BVSC-Kerület párharc esetében sem volt ez másként, holott a két csapat ki tudja már hányadik alkalommal csapott össze a szezon során. Lukács Dénes együttese az egyik fél második győzelméig tartó párharc első felvonásában kétszer is vezetett idegenben, ám a végén egy-két kimaradt helyzet megbosszulta magát, így végül a vendéglátó vasutasok örülhettek. Ugyanakkor, ha csapatunk a Szőnyi úton mutatott játékát hozza csütörtökön hazai pályán a párharc második felvonása során - egy kicsit kevesebb hibával - akkor teljesen nyílttá teheti a párharcot.


Jól kezdte a találkozót Lukács Dénes csapata, hiszen az első játékrész felénél 3-1-es vezetést tudott kiharcolni. A hazaiaknak kapaszkodniuk kellett és Stieber Mercedes csapata három perccel a negyed vége előtt meg is kezdte a zárkózást és sorozatban három szerzett góllal 4-3-ra átvette a vezetést. Illés Heni hiányában is állta a sarat csapatunk, a második játékrészben Brezovszki Gerda és Koltay Nadin góljaival újra átvette a vezetést, ám ezt követően újra a BVSC pillanatai következtek, újabb háromgólos rohammal a vasutasok kétgólos előnyre tettek szert. A játékrész végén Keresztes Anita góljával egy gólra felzárkóztunk, ám ennél közelebb már nem tudtunk kerülni riválisunkhoz. A BVSC a hátralévő időben öt gólt szerzett, Brezovszki Gerdáék erejéből pedig csupán kettőre futotta, jóllehet 9-7-nél még lett volna lehetőségünk, hogy akár megfordítsuk a meccset, ám a helyzetek kimaradtak. A BVSC végül 13-8-ra a nyerte a párharc első felvonását, ám az ötgólos különbség nem mutatja hűen a két csapat közti különbséget, a végén Lukács Dénes már rotálta csapatát, hogy kímélje kulcsjátékosait. Csapatunknál a védekezésben és a támadásépítésben érződött azért Illés Henrietta hiánya, ám a harcosság és a motiváltság megvolt a lányokban, ahogy a játék is, ez pedig önbizalommal töltheti el a csapatot a csütörtöki második felvonással kapcsolatban.


Pontosan a megbeszéltek szerint kezdtük, apró jelét sem mutattuk a megilletődöttségnek. Végletekig kiélezett találkozó volt, 9-7-nél 3 perccel a vége előtt lett volna lehetőségünk visszajönni, de kimaradt a helyzet, és az ellenfél góllal büntetett. Nincs jelentősége a gólaránynak ebben a menetben, ezért a végén már nem a megszokott összeállításban voltunk a pályán.” – értékelt röviden Lukács Dénes a találkozó után.


Nem mehetünk el szó nélkül a szurkolótáborunk teljesítménye mellett, ugyanis az Óbuda Sharks Supporters szurkolói csoport ezúttal is szenzációs hangulatot teremtet idegenben, ám a java majd csak csütörtökön jön!


„Valóban, szurkolótáborunk ismét kitett magáért, a végsőkig biztattak bennünket. Igyekeztünk meghálálni a támogatást, mindent kitettünk a pályára. Csütörtök este visszavágó, már most ki lehetne rakni a telt ház táblát, mert Óbudán egyre fontosabb a vízilabda, és a "csapat". Mindenképpen szeretnénk visszamenni pénteken a Szőnyi útra, ezért csak a győzelem lehet a célunk!” – beszélt a szurkolótáborról és a második felvonásról Lukács Dénes.


A csütörtöki BVSC elleni playoff derbi több okból kifolyólag is különleges lesz, egyrészt ugye csapatunk a harmadik, mindent eldöntő mérkőzés kiharcolásáért ugrik majd medencébe, másrészt a játékosok gyűjtést rendeztek egykori játékosunk, a többszörös válogatott pólólegenda, a világ-, és Európa-bajnok Drávucz Rita kislányának, Flórának a gyógykezelésérre. Az összegyűlt támogatást a lányok a vezetőedzővel és a szakmai stáb tagjaival együtt a találkozó előtt fogják átadni a családnak. A klub a mérkőzés jegybevételét szintén felajánlja Drávucz Ritáéknak és szurkolótáborunk is csatlakozhat a jótékonysági kezdeményezéshez, a recepción kihelyezett dobozba várjuk az egyéni felajánlásokat.bottom of page