top of page
Keresés

Lukács Dénes: „Egy ilyen csapat ellen nem fér bele, hogy három percet az öltözőben maradjunk”Szombaton a bajnokság egyik élcsapatának számító Eger látogatott a Kalap utcai uszodába a női vízilabda-bajnokság alapszakaszának utolsó előtti, 17. fordulójában. A papírforma vendég sikert ígért, ám az elején félő volt, hogy Dr. Sike József együttese nagyon ellép, ugyanis csapatunk beragadt a az első negyedben. A rossz kezdés után ugyanakkor Lukács Dénes fiatalokkal teletűzdelt csapata felvette a kesztyűt és szokás szerint komoly erőbedobásra késztette rutinosabb és komolyabb erőt képviselő ellenfelét, olyannyira, hogy a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, még az Eger vezetőedzője is elismerően nyilatkozott Brezovszki Gerdáék teljesítményéről.


Nem kezdődött jól a találkozó Került szempontból, Lukács Dénes szerint is az öltözőben maradt a társaság. A vendégek kihasználták csapatunk rövidzárlatát és 5-1-re hozták az első negyedet. Ezt követően viszont két és fél negyeden át igazi ki-ki meccs alakult ki, Brezovszki Gerda és Kudella Panna is sorra lőtték a gólokat, de feliratkozott a góllövők közé Koltay Nadin is, a végén pedig Gyöngyössy Anikó is feliratkozott a gólszerzők közé. A második és a harmadik játékrészben a két csapat testvériesen megosztozott a gólokon, 6 találat született a Kerület és ugyancsak hat az Eger oldaláról is. Az utolsó negyedben Lukács Dénes kénytelen volt többször is cserélni, viszont így lehetőséget kaptak azok a fiatalok is, akik általában kevesebb alkalommal tudnak hasonló mérkőzéseken szerephez jutni.Brezovszki Gerda igazán gólerős játékkal tért vissza! (Fotó: Szabó Péter)


A negyedik játékrészben ismét érvényesült a papírforma, 6-3-ra nyerték azt a vendégek, így alakult ki a 17-10-es végeredmény, ami nem feltétlenül tükrözi a két csapat közti különbséget. Összességében Lukács Dénes foglalta össze jól a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a történteket, egy ilyen szintű csapat, mint az Eger ellen nem fér bele semmilyen rövidzárlat. Csapatunk erejét és tartását ugyanakkor mi sem bizonyítja jobban, hogy a komoly hátrányból is vissza tudott jönni, a lányok küzdöttek becsülettel és állták a sarat a nemzetközi kupában is kiválóan teljesítő Eger ellen, ez pedig egy ilyen fiatal csapat számára sokat jelenthet a jövő szempontjából.


III. Kerületi TVE -Tigra-ZF-Eger 10-17 (1-5, 4-4, 2-2, 3-6)

Gólszerzők:

Brezovszki 4, Kudella 3, Gyöngyössy 2, Koltay, ill. Szilágyi D. 5, Parkes 3, Borsi 3, Szellák 2, Czigány 2, Jancsó, Bódi


Értékelések:


bottom of page