top of page
Keresés

Lukács Dénes: „Egy picit más lesz ez a párharc, mint a kupában”


Kedden hosszú szünet után folytatódnak a női vízilabda-bajnokság rájátszásának a küzdelmei. Csapatunk a playoff következő körében egy régi ismerőssel találkozik, azzal a csapattal, amellyel az idény során már számtalanszor összemérhette a tudását, ez pedig nem más, mint a BVSC. Kis túlzással szinte már össze sem tudjuk számolni, hogy a szezon során hányszor futottunk össze Stieber Mercedes csapatával, ám a mostani a kupapárharcot leszámítva a talán legfontosabb és egyben a legnehezebb is lesz.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharcot az alapszakaszban éppen előttünk, a 6. helyen záró BVSC otthonában kezdjük, ami akár jó előjel is lehet, hiszen anno a Magyar Kupában hasonló forgatókönyvvel zajlott a Final Fourba jutás, amelynek a végén mi örülhettünk. Ugyan ki ne emlékezne Brezovszki Gerda utolsó másodperces góljára... Azóta persze a bajnokságban is találkozott egymással a két együttes és sajnos sok örömünk nem volt azokban a találkozókban.

A rájátszás középszakaszát csapatunk a Tatabánya ellen megnyert párharccal tudta le, amely igazából egy meccs volt, miután a két gárda egymás elleni mérkőzéseit követően Brezovszki Gerdáék 4 pontot hoztak az alapszakaszból, így a playoffban aratott hazai siker egyben továbbjutást is ért. Ami a BVSC elleni párharcot illeti, a kék-sárgákkal legutóbb március végén találkoztunk, a Szőnyi úti összecsapáson 12-4 arányban szenvedtünk vereséget. Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy ekkora különbség nincs a két csapat között, jóllehet a BVSC keretében nincs is annyi fiatal, mint amennyi Lukács Dénes keze alatt játszik.

„Sokadik ütközetünkre készülhetünk a BVSC ellen az idei szezonban, hiszen játszottunk bemutató mérkőzést a bajnokság előtt, majd a kupában párharcot a Final Fourba kerülésért, és a bajnokságban oda vissza az alapszakasz küzdelmei során. Ősszel jobban jöttünk ki a találkozókból, természetesen a legemlékezetesebb számunkra a történelmi sikert eredményező kupa párharc volt. A bajnokságban a vasutasok domináltak, és kiegyenlítették a számlát. Egy picit más lesz ez a párharc, mint a kupában, mert most nem két mérkőzés mérlege dönt, hanem az egyik csapat két győzelméig kell játszanunk, ezért a gólaránynak egyáltalán nincs jelentősége. Fizikálisan rendkívül erős az ellenfelünk, több a felnőtt korú játékosuk van, és fegyelmezett pontos játékot játszanak.” – beszélt a párharcról Lukács Dénes.

(Fotó: Szabó Péter)


Vezetőedzőnk dolgát nagyban megnehezíti, hogy most már hosszú ideje nem számolhat a vállsérülése miatt a mostani idényét sajnos idejekorán lezáró Illés Henriettára, aki a támadások építésében és a védelemben is komoly űrt hagy maga után.

„Heni hiányával számolnunk kell, ezért a legfőbb feladatunk talán nem is az ellenfélből készülni, hanem megtalálni a megoldást a helyettesítésére. Remélem az elmúlt hetek zavart okozó eseményei lezárultak, és mindenki a feladatára tud koncentrálni a hátralévő időszakban. Biztos komoly érdeklődés lesz minden mérkőzésen, szeretnénk kiszolgálni közönségünket.” – beszélt a csapat erősségének számító Illés Heni hiányáról Lukács Dénes.

A rájátszás szünetében, pontosabban, amíg más csapatok párharcai zajlottak, folyamatosan edzésben maradtak a lányok, sőt öt játékosunk bizony éles mérkőzést is játszott! Ugyanis Pápai Barbi, Kudella Panna, Keresztes Anita, Hajdú Róza és Zöld Tamara a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság döntőjében volt érdekelt, ahol a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem csapatát segítették hozzá a címvédéshez. A csapat vezetőedzője Lukács Dénes volt, míg a torna gólkirálynője Kudella Panna lett. Remélhetőleg a BVSC elleni párharc végén is hasonló ünneplést rendezhet immáron a teljes csapat, mint Pannáék a MEFOB fináléjában.

bottom of page