top of page
Keresés

Lukács Dénes: „Egy sokszorosan megnyert mérkőzést veszítettünk el”Szerda este a bajnoki címvédő Eger ellen kezdte meg az idei OB I-es bajnokságot női vízilabdacsapatunk. A végletekig kiélezett, színvonalas és izgalmas mérkőzésen Lukács Dénes együttese minimális különbséggel kapott ki riválisától, ami első blikkre talán hízelgőnek tűnhet, ám a találkozót követő sajtótájékoztatón vezetőedzőnkben azért komoly hiányérzet maradt.


„Biztos, hogy ha nem a III. kerületet képviselem és csak nézőként látogatok ki a mérkőzésre, akkor nagyon jól szórakoztam volna, így viszont kevésbé. Én úgy érzem, hogy egy sokszorosan megnyert mérkőzést veszítettünk el” – kezdte értékelését a találkozót követő sajtótájékoztatón Lukács Dénes.


Szakvezetőnkkel nem igazán tudunk vitatkozni, mert bár a kezdésnél kicsit beragadtak Gyöngyössy Anikóék, ám azt követően elkapták a fonalat és vissza tudtak kapaszkodni, többször egy gólra megközelítették riválisukat, sőt a végén saját kezükben volt a sorsuk. A bajnoki címvédő Eger jól kezdett, három gólra ellépett a kezdő sípszó után, ám Rajna Enikő és Ráski Lilla góljaival visszaküzdötte magát a csapat. A forgatókönyv igazából végig hasonlóan alakult, az Eger ellépett, Illés Heniék pedig zárkóztak, igazi macska-egér párharcot hozott a találkozó. A második negyed vége felé újra három gól választotta el a két csapatot, ám innen is fel tudott állni Lukács Dénes együttese és innentől a meccs végéig folyamatosan egy-két gól volt a két gárda közti különbség. Az utolsó negyedben több lehetősége is volt Ráski Lilláéknak arra, hogy legalább döntetlenre hozzák a rangadót, ám a helyzeteink rendre kimaradtak, köszönhetően többek között a fiatal egri kapus, Torma Luca jó teljesítményének is. A vége 11-10, az Eger minimális arányú győzelmet aratott, ám a vendégek szakvezetőjének, Dr. Sike Józsefnek a szavai, - miszerint a szezon során szinte minden csapat meg fog szenvedni a pontokért a TVE uszodában – jól mutatják, hogy mennyire kiélezett összecsapást játszott a két csapat és a vendégsiker valóban csak nüanszokon múlt.


A találkozót követően vendég részről Dr. Sike József és Pogonyi Bíbor értékelték a találkozót, míg a Kerületet Lukács Dénes és Török Dorina képviselték. Csapatunk legközelebb október 11-én szerdán, a Győr vendégeként folytatja bajnoki szereplését.OB I. bajnokság, alapszakasz 1. forduló:


III. Kerületi TV–Tigra-ZF-Eger 10–11 (2–4, 3–3, 4–4, 1–0)


TVE gólszerzők:

Rajna Enikő 4

Illés Henrietta 2

Ráski Lilla 1

Gyöngyössy Anikó 1

Kiss Patrícia 1

Brezovszki Gerda 1

bottom of page