top of page
Keresés

Lukács Dénes: „Erős ellenfél az Eger, tele jó játékosokkal, érdemes lesz kilátogatni a találkozóra"Szombaton ismét komoly erőpróba vár női vízilabdacsapatunkra, Lukács Dénes együttese a bajnoki tabellán a negyedik helyen álló Egert fogadja. A találkozó számunkra tét nélküli, ám ennek ellenére csapatunk célja ezúttal sem lehet más, mint megnehezíteni a komolyabb erőkből álló rivális dolgát.


Az alapszakasz utolsó előtti fordulója következik a hétvégén, pólócsapatunkra pedig egy igazán kemény mérkőzés vár, ugyanis a hozzánk hasonlóan Magyar Kupa bronzérmes, viszont a jelenlegi bajnokságban a tabella negyedik helyén álló Eger látogat a Kalap utcába. Sike József csapata 11 győzelmet és 5 vereséget számlál, legutóbbi öt mérkőzéséből hármat, közte a Dunaújváros elleni rangadót is megnyerte. A győriek ráadásul a nemzetközi kupában is érdekeltek voltak, az Európa Kupa elődöntőjében éppen az UVSE-vel mérkőztek az elmúlt hétvégén, a két magyar együttes csatáját végül a lila-fehérek nyerték.


Lukács Dénes együttese legutóbb Szentesen vendégszerepelt és két kulcsjátékosunk, Brezovszki Gerda, valamint Illés Henrietta hiányában 13-7-es verséget szenvedett. Előtte viszont sorozatban három bajnokit nyertek a lányok, így azért lehet miből önbizalmat meríteni, még akkor is, ha a szombati összecsapás favoritja természetesen a vendégcsapat.


„Tagadhatatlan, hogy nem mi vagyunk az esélyesei a szombati összecsapásnak, de különösebben ez eddig sem érdekelt bennünket, mindenki ellen a maximumot próbáljuk nyújtani. Hozzánk hasonlóan, az Egernek is egy bronzérem jutott a Magyar Kupában, de azóta beverekedték magukat az Euro Kupa elődöntőbe is, ahonnan az Újpest búcsúztatta őket viszonylag nagy fölénnyel. Más a koncepció Egerben, mint nálunk, utánpótlás korú játékosok nem kapnak lehetőséget a keretben. Mi visszük tovább az elmúlt hetekben látott játékot, változatlanul élvezik a bizalmat fiatal játékosaink, annak ellenére, hogy a múlt heti mérkőzés nem teljesen az elképzeléseink szerint alakult. Számítunk közönségünk támogatására szombaton is, mindig különös hangulatot teremtenek szurkolóink a TVE uszodában.” - beszélt a szombati bajnokiról Lukács Dénes, hangsúlyozva, hogy a szurkolók segítségére ezúttal is számítanak a lányok.


A két együttes januárban játszotta a párharc első felvonását, akkor az Eger 12-6-ra diadalmaskodott egy messze nem egyoldalú mérkőzésen. Azon a találkozón Brezovszki Gerda négy gólt szerzett és jó hír, hogy gólerős játékosunkra kisebb kihagyása után ismét számíthat Lukács Dénes. Illés Henrietta ugyanakkor nem utazik Egerbe, rutinos játékosunk sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot.


A Kerület-Eger bajnoki összecsapás szombaton 18 órától veszi kezdetét.

bottom of page