top of page
Keresés

Lukács Dénes: „Győzelmet várok, mint mindig, minden mérkőzésen”


A héten folytatódik a női vízilabda bajnokság, immáron a negyedik fordulót rendezik az OB I-ben. Csapatunk szombaton Szentesre utazik, ezen apropóból ültünk le vezetőedzőnkkel, Lukács Dénessel, hogy felvezessük aktuális bajnoki összecsapásunkat.


Pár hét telt csupán el azóta, hogy találkoztunk a szentesiekkel, a két gárda ugyanis az idei évadban a Magyar Kupában már összemérhette erejét egymással. A kupacsatát Gyöngyössy Anikóék nyerték, azóta azonban csapatunk már két bajnokin is túl van, előbb az Egerrel, majd a Győrrel játszott. Előbbi mérkőzésen szoros csatában vereséget szenvedett Lukács Dénes együttese, míg a győriek elleni összecsapást simán tudta hozni. A szentesiek még csak egy bajnokin vannak túl, a Dunaújváros elleni összecsapásukat 12-7 arányban elvesztették, így valószínűleg mindent meg fognak tenni azért, hogy megszerezzék szezonbeli első bajnoki győzelmüket. Ebből is kiindulva a szombati találkozó egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek, ám ennek ellenére vezetőedzőnk bizakodó.


„Győzelmet várok, mint mindig, minden mérkőzésen. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, hogy nagyon nehéz összecsapás vár ránk, hiszen a Szentes egy jól felkészített csapat, ezt a Magyar Kupában is bizonyította. Ugyanakkor alapvetően nem velük kell foglalkoznom, hanem a saját csapatommal. Azt gondolom, hogy jól állunk, időarányosan mindenképpen. Az eredményeink is ezt mutatják és kondicionálisan is rendben van a csapat. Egy picike szerencsével talán már most is több pontunk lehetne, de elégedjünk meg szerintem azzal a teljesítménnyel, amit eddig láttunk. Abban bízom, hogy Szentesen is tudjuk hozni azt a lendületes játékot, ami eddig jellemezte a csapatomat”


Az Eger ellen egy végletekig kiélezett meccsen maradt alul Lukács Dénes együttese, míg a Győr ellen gólfesztivált rendeztek Brezovszki Gerdáék.


„Nem gondoltam, hogy 20 gólt fogunk szerezni a Győr ellen, talán az egy picit soknak tekinthető, de a játék képe alapján abszolút reális volt, ugyanakkor nem számítottam arra sem, hogy az ellenfél tíz gólt szerez. Persze amikor ennyi gólt lősz, akkor benne van a pakliban, hogy egy kicsit lazábban, kevésbé fegyelmezetten védekezel. A Szentes ellen nem gólokban gondolkozom, szerintem kevesebb találat lesz azon a mérkőzésen, ugyanakkor a kupacsata is egy elég sokgólos összecsapást hozott a két csapat között”(Fotó: Szabó Péter)A kupafordulóban tehát már megmérkőzött egymással a két gárda, adódik a kérdés, hogy mi várható szombaton.


„A Szentes elsősorban a centerjátékot erőltette azon a találkozón, de ezt sok játékos bemozgásával játszotta. Időnként olyan játékosok mozdultak be, vagy jöttek be a pozícióba, akikre külön úgy nem tudtunk felkészülni. Ezekre a mozgásokra mindenképpen számítanunk kell majd” – beszélt riválisáról vezetőedzőnk.


Hír még csapatunkkal kapcsolatban, hogy Ráski Lillára, aki az Eger elleni találkozón sérült meg, immáron számíthat Lukács Dénes, ami mindenképpen jó hír.


„Lilla játszani fog, egész héten nagyon keményen edzett, azt gondolom, hogy a sérülés annyira nem vetette vissza fizikálisan. A héten edzőmeccsünk is volt és hajtós edzéseink is voltak, nem láttam a teljesítményén semmi olyat, amiért ne lenne játékra alkalmas állapotban”


A Szentes elleni bajnoki szombaton 19 órától veszi kezdetét és remélhetőleg hasonló eredménnyel zárul, mint a pár héttel ezelőtti kupacsata.

bottom of page