top of page
Keresés

Lukács Dénes: Győzni megyünk Tatabányára!


Fotó: Szabó Péter

Az ötödik fordulót rendezik a női OB I-es vízilabda bajnokságban, csapatunk Tatabányára utazik. Lukács Dénes együttese önbizalommal telve várhatja a találkozót, ugyanakkor vezetőedzőnk óvatosságra int, még véletlenül sem szabad félvállról venni a tatabányaiakat. Ennek ellenére a cél vezetőedzőnk szerint nem is lehet más, mint elhozni a bajnoki pontokat a bányászvárosból.


Magabiztosan várhatja a Tatabánya elleni bajnokit pólócsapatunk, amely a 4. fordulóban a Győrt verte 13-4 arányba. A találkozón csapatszinten teljesített jól együttesünk, ezt mutatja a sok szerzett és a kevés kapott gól. Ez utóbbi a remek védekezésnek és a kiváló kapusteljesítménynek köszönhető. Fiatal kapusunk, Torkos Tamara négy forduló után igen előkelő helyet foglal el a kapusok közötti rangsorban, az akció és az emberelőnyös lövések kategóriájában is kimagaslóan teljesít. Ha a statisztikai rangsorokat nézzük, akkor például labdaszerzésben Illés Henrietta, gólszerzésben pedig Kudella Panna és Brezovszki Gerda nevét találjuk meg az egyéni statisztikákat felvonultató rangsorban igen előkelő helyen. Mindezekből kiindulva valóban önbizalommal telve várhatja csapatunk a tatabányai vendégjátékot, a győzelem kötelezőnek tűnhet, ám vezetőedzőnk, Lukács Dénes éppen ezért int mindenkit óvatosságra.


„Azt gondolom, hogy helyén kell kezelni a Győr elleni győzelmet. Nagyon örülünk, hogy megszereztük az első bajnoki pontjainkat, de azzal is tisztában vagyunk, hogy ennél lesznek még nehezebb mérkőzéseink is és fel is vagyunk ezekre készülve. Ami a Tatabánya elleni bajnokit illeti, közönséggyilkos időpontban rendezik, a hétköznap 20.45-ös kezdés a vendégszurkolók számára nem igazán kényelmes már csak az utazás szempontjából sem. Ettől függetlenül győzni szeretnénk ezen a találkozón, ahogy minden rivális ellen ilyen szándékkal ugrunk a medencébe. Nehéz feladat minden egyes idegenbeli mérkőzés, különösen Tatabányán, és kiindulva a tavalyi tapasztalatokból rettentően komolyan vesszük a találkozót, hiszen komoly célokat fogalmaztunk meg az idény elején, ahhoz pedig, hogy ezeket a célokat elérjük, meg kell nyerni az ilyen csatákat.” - beszélt a szerdai bajnokiról és a célokról vezetőedzőnk.


Lukács Dénes szerint nem vár könnyű mérkőzés Illés Heniékre és nem feltétlenül csupán azért, mert barátságtalan időpontban kerül megrendezésre.

„Egy nagyon fiatal csapat a Tatabánya, többségében utánpótláskorú játékosokra építenek, jóllehet ilyen korú játéksokban nálunk sincsen hiány. Vélhetőleg nem fognak statikus játékot játszani, sokmozgásos vízilabdát várok tőlük. Nekünk ehhez alkalmazkodnunk kell, nem szabad felülnünk a buta faltoknak és meg kell szereznünk a győzelmet.” – elemezte az ellenfél várható játékát vezetőedzőnk.


A két csapat egyaránt egy győzelemmel és három vereséggel várja a szerdai összecsapást. Akárcsak Illés Heniék, a Tatabánya is a Győr ellen szerezte meg első győzelmét, ám amíg mi simán vertük a győrieket, addig szerdai riválisunk minimális előnnyel (7-6) abszolválta a 3. fordulós bajnokiját. A legutóbbi bajnoki szezonban 10-7-es vereséggel zártuk tatabányai vendégjátékunkat, viszont hazai pályán 11-6-os győzelmet arattunk. Ez utóbbi eredménnyel maximálisan elégedett lenne mindenki szerda este is.

bottom of page