top of page
Keresés

Lukács Dénes: „Ha a dunaújvárosi formánkat hozzuk, akkor bármi megtörténhet”

Vége a várakozásnak, a mai napon kezdetét veszi a MOL Női OB I. Bajnokság! Lukács

Dénes együttesére nem vár könnyű feladat, hiszen kezdésként rögtön a bajnoki címvédő Eger csapatával mérkőzik meg. Szakvezetőnket természetesen megkérdeztük az idénynyitóval kapcsolatban, a beszélgetésből pedig megtudtuk, hogy mire kell mindenképpen odafigyelnie a lányoknak a ma esti mérkőzésen.


Szerdán este, 19 órás kezdéssel a bajnoki címvédő Eger csapatát fogadja OB I-es női vízilabdacsapatunk. Két olyan gárda csap majd össze, amelynek kerete egyaránt változott az elmúlt szezonhoz képest. Sike József bajnokcsapatából heten távoztak, Párkányi Réka, Molnár Daniella, Kiss Alexandra, Dulic Maja, Kékesi Bori, Szilágyi Szabina és Jancsó Patrícia, valamint Czigány Dóra anyai örömök elé néz. Ez azért ahogy mondani szokás még gombócból is sok, ám azért az érkezési oldalon is találunk neveket, jóllehet többnyire fiatal, a szakértők szerint nagy jövő előtt álló pólósokat, így Torma Lucát, Lendvai Natasát, illetve Sóti Lilit. A hármasban az a közös, hogy ők tagjai voltak az U16-os válogatottnak, amely Eb-t és vb-t is nyert, nem mellékesen Sike József irányításával. A csapat kiegészül még az egri utánpótlásból érkezőkkel és persze továbbra is ott van a keretben Rebecca Parkes vagy éppen Szilágyi Dorka.


„Az Eger egy nagyon jó csapat, hirtelen nem is tudnám felsorolni, hogy mennyi mindenben jók. Erős kerettel érkeznek, felnőtt és utánpótlás válogatott játékosok egész sora játszik náluk, egy viszonylag komplex csapat, még akkor is, ha azért voltak változások a keretükben. Talán a legnagyobb veszteség számukra Czigány Dóri kiválása, aki anyai örömök elé néz, amihez gratulálunk és jó egészséget kívánunk. Ettől függetlenül ez még egy bombaerős csapat, ezt a Fradi ellen is bizonyította, a Magyar Kupa párharc első mérkőzésén, míg a visszavágó sima vereség lett, hasonlóan a mi esetünkhöz a Dunaújváros ellen” – beszélt a szerdai ellenfélről vezetőedzőnk, Lukács Dénes.Ami saját csapatunkat illeti, a jól sikerült nyári felkészülést követően a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Dunaújváros ellen – kisebb ellenszélben – parádésan teljesítettek Gyöngyössy Anikóék, míg a visszavágó – az ellenszél maradt – már nem sikerült annyira jó. Ennek ellenére Lukács Dénes szerint, ha a csapat azt az arcát hozza, amit a dunaújvárosi „odavágón”, akkor izgalmas mérkőzés kerekedhet a szerdaiból.


„Annak ellenére, hogy búcsúztunk a Magyar Kupától, úgy gondolom, hogy egész jól sikerült az számunkra, hiszen a Dunaújváros ellen - különösen az első mérkőzésen - a csapat a jó arcát tudta megmutatni. Bízom a jó folytatásban, annak ellenére, hogy nyilván az Eger ellen nem lesz könnyű a feladat. Fontos, hogy élesek legyünk, hiszen a bajnoki címvédő látogat hozzánk az első fordulóban. Azt mondhatom, hogy rendben vagyunk, a felkészülésünk jól sikerült, és szerencsére minden játékosunk egészséges. Mindent megpróbálunk beleadni a mérkőzésbe, bízom benne, hogy ezúttal is telt ház várja majd a lányokat és úgy teljesítünk, ahogy Dunaújvárosban tettük. Ha azt a formát tudjuk hozni, akkor véleményem szerint bármi megtörténhet, akkor ez egy kiélezett összecsapás lehet, de ehhez nagyon fegyelmezetten kell játszania a csapatnak” – beszélt az esélyekről Lukács Dénes.


Szerdán tehát 19 órától az Eger ellen kezdi bajnoki szereplését Lukács Dénes csapata, szurkoljunk együtt a lányoknak, legyen ezúttal is telt ház a TVE uszodában!

bottom of page