top of page
Keresés

Lukács Dénes: „Minden energiát beletettünk, nincs semmi, ami bennünk maradt”Egy végletekig kiélezett, hihetetlenül izgalmas csatát játszott péntek este a Kerület és a BVSC a bajnoki playoff második körében. Az óbudai összecsapás arról volt hivatott dönteni, hogy rendeznek-e a párosításban mindent eldöntő, harmadik mérkőzést. Végül csak a szerencsén, vagy inkább balszerencsén múlott, hogy a BVSC idegenben le tudta zárni a párharcot, ám minden dicséret megilleti Lukács Dénes csapatát, mert óriásit küzdött. A folytatásban a hetedik helyért játszik együttesünk, ellenfelünk a Győr lesz.


Ahogy azt várni lehetett, telt ház fogadta a lányokat péntek este a TVE uszodában, szó szerint csordultig telt a helyszín, a későn érkezők már csak állva tudták végig nézni a találkozót. A Szőnyi úti találkozóval ellentétben ezúttal nem sikerült már a mérkőzés elején előnyt szerezni ellenfelünkkel szemben, ám végig ott volt a csapat a BVSC sarkában, többször is egy gólra fel tudtunk jönni. Ugyanakkor a szerencse sem állt Lukács Dénes csapata mellett, volt, hogy a kapufáról pont úgy pattant kapusunk, Pápai Barbi fejére a labda, hogy onnan a kapuban kötött ki, míg hasonló szituációban a másik oldalon a labda természetesen kifele pattant. A balszerencsés körülmények között bekapott gólok miatt kapust cserélt Lukács Dénes, jött Torkos Tamara, akinek szintén voltak nagy védései, ám az utolsó játékrész előtt mégis úgy tűnt, hogy a BVSC több gólos előnnyel behúzza a találkozót. A csapat azonba másképp gondolta, és a kék-fehér szurkolótábor elképesztő támogatásával megkezdte a felzárkózást. Hajdú Róza kétszer is gyönyörű csavarral szerzett gólt közelről, utolsó négy találatunkból három az ő nevéhez fűződött. Támadásban és védekezésben is extrát nyújtott a csapat, csapatkapitányunk, Gyöngyössy Anikó vezetésével hátul nem adtunk ajándék gólokat az ellenfélnek. Egy perccel a vége előtt egy gólra fel tudott jönni újra Lukács Dénes együttese, ám egyenlítenie már nem sikerült, így a BVSC 12-11-re megnyerte a második összecsapást és majd a Szentessel játszik a bajnoki ötödik helyért. Mindenképpen ki kell emelni, hogy csapatunkból hét játékos is fel tudott iratkozni a gólszerzők közé, a legeredményesebb végül Hajdú Róza lett négy góllal.


Minden energiát beletettünk, nincs semmi, ami bennünk maradt. Rendkívül jól szervezett és erős csapat a BVSC, ennek a párharcnak tükrében felértékelődik a Kupában elért bravúr. Úgy érzem "csak" egy Illés Heni választott el bennünket az újabb sikertől. Nagyon közel voltunk, ma először éreztem, hogy a zárt védekezési rendszer már soha többet nem fog ellenünk úgy működni, ahogy eddig. Még vissza kell néznem a felvételt, de 7-8 gólt lőttünk közelről, abból legalább 3 alkalommal "touchdown" találatot vittünk be, csak sajnos vízilabdában nem jár érte extra pont. Jár viszont a közönség szeretete, mert fantasztikus volt, ahogy ma is toltak bennünket a srácok. Kevés női csapat van, amely nézők előtt játszik, nekünk lassan viszont szokatlan lesz az üres uszoda, ami máshol fogad bennünket. Vár ránk még egy újabb párharc, pályaelőnnyel kezdünk jövő szombaton 18.00-kor itthon, amikor a Győr csapatát fogadjuk. Zúgni fog a Hajrá Kerület, mi pedig ennél is többet szeretnénk tenni. Köszönjük!” – értékelte a meccset és köszönte meg a támogatást a szurkolótábornak Lukács Dénes.


Korábbi játékosunk, a világ-, és Európa-bajnok válogatott legenda, Drávucz Rita és kislánya, Flóra (fotó: Szabó Péter)


Vezetőedzőnk természetesen nem ment el szó nélkül a csapat által kezdeményezett jótékonysági akció mellett sem, amely mögé a Klub is beállt, ily módon segítve korábbi játékosunk, a világ-, és Európa-bajnok Drávucz Rita kislányának, Flórának a gyógykezelését.


Végtelenül örülök, hogy a csapat, a klub és a szurkolótábor egymással kéz a kézben kiállt egy nemes ügy érdekében. Drávucz Rita világbajnok, a Kerület család örökös tagja, a barátunk, aki mindig is fontos lesz számunkra. Ebben a pillanatban minden segítség fontos, széles a vízilabda társadalom, most mindannyiunknak nagy a felelőssége. Ezúton kérek mindenkit, hogy támogassa a WonderFlora alapítványt, hogy minél előbb a forrás rendelkezésre álljon Flóra gyógykezeléséhez.


A mérkőzés előtt a csapat által összegyűjtött támogatást csapatkapitányunk, Gyöngyössy Anikó adta át Drávucz Ritának és Flórának, a Klubunk pedig a találkozó jegybevételét ajánlotta fel a jótékonysági akció keretén belül.


Ami pedig a playoff folytatását illeti, sok pihenője nem lesz a csapatnak, hiszen május 13-án már megkezdődik a 7. helyért zajló párharc, amelyben a Győr lesz az ellenfelünk.


Végeredmény:

III. kerületi TVE – BVSC-Zugló 11-12 (2-3, 2-4, 2-2, 5-3)

Gólszerzők: Hajdú 4, Kudella 2, Brezovszki, Hnatyszyn, Kiss V., Kiss P., Koltay, ill. Gémes 3, Kele 2, Ármai 2, Kolarova 2, Polák, Mészáros-Farkas K., Urvári

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0, a BVSC javára


A playoff további menetrendje:

Május 13. szombat 18.00 óra – III. kerületi TVE – UNI-Győr GYVSE Május 17. szerda 14.00 óra - UNI-Győr GYVSE – III. kerületi TVE

Amennyiben szükséges:

Május 20. szombat 18.00 óra – III. kerületi TVE – UNI-Győr GYVSE A mérkőzés utáni sajtótájékoztató:


bottom of page