top of page
Keresés

Lukács Dénes: "Nekünk itt az út véget ért, innentől a bajnokságra koncentrálunk"


Ezúttal nem sikerült a bravúr, a női vízilabda Magyar Kupa Final Fourját idén a III. kerületi TVE nélkül rendezik, miután a dunaújvárosi szoros mérkőzést követően a negyeddöntő visszavágóján is vereséget szenvedett Lukács Dénes csapata a bajnoki ezüstérmes DFVE csapatától. Az összecsapást követő sajtótájékoztatón Lukács Dénes éppen azt emelte ki, hogy a negyeddöntős párharc megmutatta, hogy egy mérkőzésen bárkivel fel tudja venni a harcot átalakult csapatunk, amely jó előjel lehet a jövő héten kezdődő bajnoki idényre.


Háromgólos hátránnyal és azzal a tudattal várhatta Lukács Dénes együttese a DFVE elleni kupavisszavágót, hogy idegenben nem, hogy partiban volt esélyesebbnek vélt riválisával, hanem saját kezében volt a sorsa és minden esélye meg volt arra, hogy meglepetés győzelmet arasson. Az "odavágót" végül a dunaújvárosiak nyerték, ám a visszavágó az első meccsen történtek fényében igazán izgalmasnak ígérkezett. Főleg úgy, hogy Lukács Dénes csapata a kezdő sípszót követő két perc elteltével két gólt el is tüntetett hátrányából. A folytatásban azonban a DFVE hamar lehűtötte a kedélyeket, sorozatban négy gólt szerezve átvette a vezetést és összetettben is növelte az előnyét, majd egy újabb Kerület-gólt követően ezúttal egy 3-0-ás futást mutatott be. A folytatásban mindent megtettek Rajna Enikőék, hogy csökkentsék a hátrányukat, feljöttek két gólra, ám a vendégek ennél közelebb nem engedték magukhoz riválisukat, a végére pedig elhúztak 17-8-as győzelmükkel bebiztosították továbbjutásukat.


A találkozót követő sajtótájékoztatón Vad Lajos, a DFVE szakvezetője azt emelte ki, hogy csapata felőrölte ellenfelét, míg vezetőedzőnk, Lukács Dénes a pozitívumot nézte a kupabúcsúban és arra mutatott rá, hogy ez a párharc egyértelműsítette, hogy ez a mostani Kerület egy mérkőzésen bárki ellen eséllyel ugrik majd a medencébe.BENU Női Magyar Kupa Negyeddöntő, visszavágók:


III. Kerületi TVE–Dunaújváros 8–17 (3–4, 0–3, 4–3, 1–7) Továbbjutott a Dunaújváros, kettős győzelemmel


További párosítások:

Valdor Szentes–BVSC-Zugló 8–14 (2–2, 1–4, 4–5, 1–3) Továbbjutott a BVSC, kettős győzelemmel.

FTC-Telekom–Tigra-ZF-Eger 16–3 (4–1, 3–0, 3–1, 6–1) Továbbjutott az FTC-Telekom, 29–16-os gólkülönbséggel.

UVSE–Szeged (Szegeden) 17–4 (4–1, 4–3, 4–0, 5–0) Továbbjutott az UVSE, kettős győzelemmel.
bottom of page